URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

El Puig de Santuïri. Refugi de caça 2.

Alternativa | 05 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

El Puig de Santuiri es sense dubte uns dels paratges més hermosos del nostre poble, però desgraciadament sembla que els equips de govern d’aquest Ajuntament no volen que sigui un lloc per gaudir de la natura sense més, cosa que s’aconseguiria si fos declarat  un refugi de caça  un àrea on, mitjançant la prohibició de l'exercici de la caça, les espècies cinegètiques es puguin recuperar de forma natural. Possibilitat contemplada a la Llei de caça.

Actualment se pot caçar a pràcticament la totalitat del terreny no urbà, i la densitat de caçadors per unitat de territori triplica la mitjana estatal. Durant l’extensa temporada de caça, la fauna no compta pràcticament amb llocs on es pugui refugiar ni pugui romandre tranquil·la. Al puig evidentment no hi haurà massa tranquil·litat.

Si sentiu el ple podreu escoltar la manca d'arguments de l'equip de govern.

Jaume Plomer el regidor de medi ambient es va dedicar a valorar l'activitat del nostre grup polític sense donar cap argument per defensar l'ordenança, la seva intervenció va estar plena d'errades i de nerviós. M'agradaria veure la felicitació del GOB a la que fa referència.

Joan Cerdà  va acusar de criminalitzar els caçadors, simplement per defensar que la seva activitat difícilment es pot conciliar amb passejar i respectar la natura.Ningú va estar capaç d'explicar per que s'han cedit aquest 7.700 metres quadrats gratuïtament a l'Associació de caçador.

Joan va demostrar un desconeixement del tema prou preocupant, al confondre un camp d'ensinistrament amb un refugi i dir que allí no es podia caçar, el que demostra que ni tan sols s'havia llegit l'ordenança.

També resulta increïble que l'equip de govern no tingui el pla tècnic corresponent al vedat municipal 

Imatge i més informació a la pàgina del GOB de Menorc sobre el tema dels refugis.

Al nostre cas fer un refugi és la situació legal ideal per fer del Puig de Santuïri un lloc per passejar i caminar tranquil·lament respectant el patrimoni natural.

Al manco esperam que si s’aprova aquesta ordenança, es faci complir i s’accepti nostra al·legació (Afegir a l’article 16 paràgraf 2) de controlar que els cans dels caçadors duguin el seu corresponent xip identificador

Els animals duran el seu corresponet xip identificador, per cal que se compleixi la ordenança municipal a tal efecte. Es crearà un llibre de registre en el que indicarà l'hora d'entrada del ca a la zona, nombre de xip identificador i l'hora de sortida de la esmentada zona, aquest llibre estarà a disposició de la Policia Local i serà presentat regularment a l'area de medi ambient per verificar la seva correcta utilizació, en cap cas podrà accedir a la zona cap animal sense el seu xip identificador. Naturalment la Policia Local disposarà de un lector de xips per verificar que el ca que hi ha a la zona en aquell moment sigui el que hi ha registrat al llibre.

Gràcies a la ràdio municipal i a fralokus podeu escoltar tot el ple a ràdio urxella.

Aquesta és la segona i darrera part del debat d'aquest punt.

 

 


 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb