URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Una història de mentides, rumors i despropòsits

Alternativa | 09 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Des del ple de març que es va resodlre el contracte de l'adjudicatari del local de la plaça Joan Cerdà pràcticament a cada ple hem demanat per aquest tema. El batle Joan Cerdà ens contestava que pràcticament tot estava fet amb PRODIS . Al ple de juny ( en resposta a una pregunta feta al ple de maig)  se ens va dir que s'encarregaria PRODIS però que encara hi havia problemes d'electricitat amb GESA (una cosa totalment increïble dos anys després de la seva construcció).

Fa un mes ens varen posar en contacte amb PRODIS i ens varen dir que feia temps que per la seva part estava tot arreglat però que esperaven una telefonada de l'Ajuntament per signar el conveni que no arribava.

Estam ja en plena temporada i seguim amb un edifici tancat , lleig i degradat. Ens dona la impressió que des de l'Ajuntament no es fa més que marejar la perdiu durant dos anys amb el tema de PRODIS,  i estam segurs que l'Ajuntament pot fer uns altres convenis més convenients i millors amb PRODIS que el d'aquest local. Per això hem decidit que el millor que podem fer és el que ja varen demanar al seu dia; esbucar l'edifici. Per tant donam suport a la campanya iniciada pels veïns del Port, inclosa la neta de Joan Cerdà que va donar aquest solar per que nins i vells gaudeixin de la badia, no per fer un edifici inútil que ha destrossat la plaça i la voluntat del donant.

Pensam que seria el millor final per un edifici que mai es tenia que haver fet, que es podia haver fet mol millor; al fons de la plaça i no fix (per retirar quan termina la temporada) i que ha estat envoltat de mentides, excuses i oscuritat des d'un principi.

 També hem de dir, parafraseant a Joan Ramó Veterà, que l'esbucament d'aquest autentic nyarro, que hem pagat entre tots, l'haurien d'asumir quins varen prendre decissions que es veia que eran equivocades des de el principi. Com això és política-ficció el més racional seria deixar d'enganyar a la gent i treure el suficient profit econòmic a aquest local per dresprés esbucar-ho sense que ens torni a costar una doblerada.

 Fotografia de l'inici de les obres. Al darrer ple varen demanar que d'una vegada es retiri aquesta estructura de cabina ( com mínim fa tres anys que es troba en aquesta situació).

 

Una història de mentides, rumors i despropòsits

El projecte d'aquests banys  amb un bar  es va  aprovar el 2 de desembre de 2004. Les obres es varen iniciar a finals del 2005  per part de Construccions Crespí i amb una lentitud extrema,  no es va acabar fins final d'agost del 2006 ( veure primer articles: El Port de Pollença cada dia més lleig, maig 2006)

Quan encara no teniam representació varen ser  l'únic partit que va denunciar aquest impactant local.  Joan Cerdà en aquell moment batle i regidor d'urbanisme es va excusar dient que seria gestionat per PRODIS. (Associació Pro Discapacitats de Pollença), únic aspecte positiu d'aquesta construcció. Però el que era cert és que a PRODIS només se les havia comentat la idea de manera oral i en general i  en maig de 2007 teniam un edifici tancat ja que l'Ajuntament no havia oferit des de que es va començar l'edifici (final 2005) un  conveni per escrit a PRODIS per que l'Associació pogués formar als seus usuaris i contractar un monitor. (veure article l'impacte sense excuses, maig 2007

Ja amb un regidor  al ple de juliol de 2007 quan es votava l'adjudicació del local varen ser els únics que varen votar en contra i denunciar que s'havia perdut la finalitat social o cultural de la que s'havia parlat i que s'havien oblidat de Prodis per adjudicar el local  a l'oferta que simplement oferia més duros; 18.000 euros. (veure articles Funció social = 18.000 euros)  Una oferta que des del principi ens va semblar oscura i que després es va confirmar amb el temps. A aquell ple ja varen defensar que el millor que es podia fer amb aquest edifici es esbocar-ho amb els doblers recaptats.

A l'estiu del 2007 varen seguir els problemes. A pesar de que l'adjudicació és va realitzar al ple del 24 de juliol, l'adjudicatari va apurar els terminis i no va signar el contracte fins dia 6 de setembre, però després no va complir el seu contracte (havia d'haver obert fins 30 d'octubre). A les nostres preguntes al ple s'ens varen posar diverses excuses;  que l'adjudicatari estava triant mobles, problemes amb GESA ( quan l'edifici s'havia terminat fa més d'un any)...Ja en aquell moment varen demanar la rescissió del contracte al concessionari. Veure article; Recuperar la funció social, octubre 2007).

Al ple de març del 2008 es va aprovar la resolució del contracte  L'adjudicatari va renunciar al·legant la manca de suficient subministrament elèctric i problemes amb GESA, volia muntar planxes per fer menjars. El tema és que les clàusules no permetrien ni tan sol fer una sortida de fums a l'edifici. La gran pregunta que resta a l'aire és com és possible que una persona que havia presentat la major oferta amb molta diferència per gestionar el local  no s'havia llegit les clàusules ? o és que algú l'havia promès que no passaria res i que podria fer el que volgués? 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb