URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Silenci irresponsable

Alternativa | 11 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ja seria ben hora que l'equip de govern de l'Ajuntament de Pollença donés la seva opinió sobre la polèmica del traçat  del tren Sa Pobla - Alcúdia , ja que es un tema que ens afecta.  Per Pollença no és el mateix que la estació d'arribada es trobi a la rotonda Alcúdia – Port de Pollença (traçat proposat per  la Conselleria de Mobilitat ) que es trobi al Port d'Alcúdia (traçat que defensa el batle d'Alcúdia)

Evidentment la raó més important per defensar el traçat de la Conselleria és la raó ecològica; va al costat d'una estructura  ja existent, mentre que el traçat plantejat per l'Ajuntament d'Alcúdia afectaria,un espai tan valuós com l'Albufera.En aquest sentit us recomenam la nota de premsa que va publicar el GOB alertant de la possible afecció d'espècies amenaçades si el traçat del tren passa per s'Albufera. Un impacte que des del GOB consideren inadmissible, i més inacceptable és que vengui emparat per la Conselleria de Medi Ambient. 

I també us recomenam l'article d'en Biel Perelló al seu fotobloc de natura

Però a més a més per a Pollença és evident que la proposta de traçat de la Conselleria de Mobilitat és la millor per una raó de caràcter pràctic; el traçat termina més a prop del nostre municipi, a la rotonda d'Alcúdia al Port de Pollença, i amb una futura prolongació amb un tranvia al Port de Pollença vendria a començar a pal·liar un dèficit històric del municipi en matèria de transport públic. Els pollencins observam que mentre altres localitats es van beneficiant d'una millora de les seves comunicacions gràcies a l'arribada del tren, nosaltres seguim molt aïllats amb un transport públic insuficient i deficient.

És lamentable veure que mentre l'Ajuntament d'Alcúdia lluita per que el tren arribi al Port d'Alcúdia i ha cercat el suport del conseller de medi ambient (que ha posat els seus interessos partidistes per damunt del seu càrrec de Medi Ambient). El nostre equip de govern no diu res i el nostre batle ha optat pel silenci. pensant més al seu partit UM  que als ciutadans de Pollença als que representa.

Demanam a l'equip de govern que abandoni la seva passivitat irresponsable i que  doni el seu suport públic al traçat proposat per la Conselleria de Mobilitat i que participi activament al diàleg entre les institucions defensant els interessos del nostre municipi

 Imatge treta del DdM, el corredor Nord és la proposta de la Conselleria de Mobilitat i el Sud de l'Ajuntament d'Alcúdia

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb