URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Pancartes

Alternativa | 12 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

 El dissabte d'hora baixa varem col·locar dues pancartes a l'edifici (banys públics-bar) de la plaça Joan Cerdà demanant la demolició immediata d'aquest edifici. Per desgràcia les pancartes no han durat ni una hora ja que la policia municipal les ha retirat ràpidament.

 (ja hem omplit el compte de flickr i n'hem obert un nou a Picasa )

 
Al dia següent era l'arrossada de l'Associació de Veïns dle Port de Polleça a la mateixa plaça i es veu que no era recomenable llegir missatges com aquests.
 
 

La veritat és que ens ha sorprés relativament aquesta velocitat per retirar unes pancartes reivindicatives que no ofenien a ningú, ni feien cap mal i estaven prou integrades amb l'edifici en qüestió. Però bé, va en la mateixa línia que la negativa inicial de deixar penjar informació dels partits als taulers municipals, retirar la revista urxella de la taula de l'Ajuntament (on hi ha tot tipus de publicacions en teoria independents que a la pràctica són molt dependents) o negar-se a posar l'enllaç d'aquest blog a la pàgina municipal.

Clar, alguns pensaran que aquesta manera de reivindicar no és molt correcta, a aquesta gent jo els diria que menys correcte és comprar el silenci i el beneplàcit de publicacions en teoria independents amb doblers públics mitjançants anuncis institucionals.


També hem de dir que el tracte de qui hagi donat l'ordre de llevar les pancartes (el regidor de policia no ha estat) no és igualitari. Fa més d'un any que  a la plaça major de Pollença hi ha una pancarta reivindicativa similar denunciant la situació de les illetes i que no s' ha volgut retirar a pesar de que el PP ho va demanar a un ple. Nosaltres no demanàvem deixar les pancartes un any, ens haguéssim conformat amb un dia. I no en serveix l'excusa de que l'edifici de la plaça major és privat  i aquest és públic si ens posam a filar prim, el PGOU de Pollença ho diu molt clar a la norma 90 a: "Quedan prohibidos los anuncios en tela u otros materiales que no reunan las mínimas condiciones de dignidad, perdurabilidad y estética". Estam segurs que si penjam pancartes a les nostres cases denunciant incompetències del nostre senyor batle no durarien un any com aquesta.

Veure article sobre aquest tema; Les illetes de la plaça


És una pena que la diligència de l'Ajuntament per coartar la llibertat d'expressió no hagi estat  igual a l'hora de fer i gestionar el  local de la plaça Joan Cerdà.

Igual que han llevat les pancartes haurien de llevar aquest edifici tancat , lleig i degradat

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb