URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hotel al camp de golf.

Alternativa | 13 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Seguim comentant el darrer ple de juliol.  El segon punt va ser l'aprovació inicial de l' estudi de detall del club de golf Can Porquer presentat per Promociones Golf Pollenca S.A.  Es tracta d'un canvi al estudi de detall de l'hotel de cinc estrelles que es preveu fer al camp de golf . Ca'n Poquer (Up-3)  és un terreny urbà amb dos parcel·les de 240.058 m2, dels que 234.058m2 són zona esportiva privada -camp de golf i 6.000m2 allotjament turístic hoteler amb una capacitat màxima de 100 places.Varen ser els únics que varen votar en contra i aquesta va ser la nostra argumentació

En primer lloc varen recordar que jurídicament  no calia portar una aprovació inicial d’un estudi de detall al ple, però ja que s’havia portat  varem fer una valoració política del mateix.

Actualment a Mallorca existeixen divuit camps de golf en funcionament , cinc en construcció i setze projectes, molts dels quals incorporen complexos turístics i residencials com aquest de Ca'n Porquer. Per tant 1.500 hectàrees de conradís, pinar, garriga o alzinar podrien canviar d'ús per acabar convertint-se en camps de golf i amb complexos hotelers o residencials.

Si s'arriba executar tota l'oferta d'allotjament lligada als camps de golf dels que se tramiten, estan aprovats o ja existeixen, la xifra de places turístiques pujaria a un mínim de 15.000. Una cosa que no sembla lògica quan tots els estudis, fins i tot de la pròpia administració reconeixen que a Mallorca hi ha places en excés. Al nostre cas hem d’afegir que ja n’hi ha un hotel de cinc estrelles a escasos quatrocents metres del que es vol fer nou.

Pensam que el desitjable increment de la qualitat turística se pot aconseguir a través de la millora de serveis i equipaments i en tot cas a través de la promoció del turisme cultural, el turisme ciclista, el turisme d’espais naturals, etc.. opcions que a més de no haver de menester la construcció de noves instal·lacions, se produeixen en temporada baixa.

Al procés de terciarització de la nostra economia estam afegint el procés de terciarització del territori, primer el litoral i ara l'interior. Aquesta hipertròfia exagerada del sector turístic va en detriment de l'agricultura i està provocant la desaparició inexorable del treball al camp i de tota la possibilitat de reconversió del sector.

Un camp de golf és progrés, és vera, però només per als promotors d'aquests que tenen l'excusa perfecta per omplir els voltants de noves construccions com és el cas. Per a la resta ens suposa un consum de recursos bestials. També podem discutir quin tipus de progrés és tots els productes químics que fan servir als camps de golf que contaminen els aqüífers i per tant, l'aigua que prenen els éssers vius. No necessitam creixement, sinó desenvolupament sostenible.

Per terminar la meva argumentació vaig demanar un dubte i és que al Pla territorial se demanava realitzar un estudi d’Impacte Ambiental tan dels camps de golf com de les seves obres de construcció, a Pollença que encara no hem fet l’adaptació cal fer aquest estudi d’impacte ambiental? Joan suposa que no , no va respondre amb seguretat.

Al pla podeu veure remarcat els quatre volums d'edificació; Club de golf de planta quadrada amb un pati central i hotel en tres edificis

Al debat Joan Cerdà va trobar que tot aquest argumentari ja no tenia sentit, com el camp de golf ja existeix des de 1986 ja no cal parlar.

A la nostra assemblea varen comentar que si un tema com aquest purament tècnic es porta a un organisme com és el ple, s'ha de parlar política. I quan dic política em refereix a defensar el model de muncipi i turisme que volem. També varen dir que haviem de defensar la nostra història i herència política. . Per altra part no hem d'oblidar que hi ha un projecte d'ampliació d'aquest camp a 18 forats.

Portada del programa d'UPP de 1987 que podeu veure en versió pdf.

 

 

 

La primera part del debat, la resta la podeu trobar a ràdio urxella.


 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb