URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Barreres de peatons (PA 28)

Alternativa | 14 Agost, 2008 05:59 | facebook.com twitter.com

 Seguim rebem denúncies per part de ciutadans de Pollença, en aquest cas una sèrie de fotografies del que en teoria son passos de vianants però en realitat són barreres infranquejables per qualsevol persona amb la mobilitat reduïda.

Quan parlam d'accessibilitat no parlam només de donar un servei específic a un grup reduït de persones és un problema que afecta a totes les persones, sense excepció, perquè tots tenim manca de mobilitat en un moment o altre de la nostra vida: -quan som infants perquè encara no sabem caminar - si tenim la desgràcia de patir un accident o una malaltia - o si perdem la capacitat de moure'ns quan som grans.

A octubre es va aprovar nostra moció per fer un pla bàsic d'accessibilitat i supressió de barreres d'arquitectòniques  (veure article),  però a dia d'avui s'ha fet molt poca cosa en aquest sentit.

 

A pesar de que la llei autonòmica 3/1993 estableix que el 2008 s'haurien d'haver-se eliminat totes les barreres arquitectòniques en els espais d'ús públic. A un any d'acabar-se el termini no només no s'ha fet pràcticament res sinó que inclòs a les noves construccions o reformes tampoc s'ha tingut en compte el tema.

 

 Cal  fer un pla de mobilitat, partint de dos instruments:
a) Una Anàlisi Tècnica del municipi elaborada per un equip d'experts en la matèria.
b) Un Procés Participatiu a través del qual s'identificaran les principals problemàtiques de mobilitat al municipi, es proposaran solucions i s'acabaran decidint les accions que s'incorporaran al Pla.

 

 

 

 (Segueix)

AMAFESTIVAL

Alternativa | 14 Agost, 2008 00:27 | facebook.com twitter.com

 Avui comença l'interessant AMAFESTIVAL, que organitza l’Associació Amics de Cala Carbó, del 14 al 17 d’agost de 2008; teatre, conferències, música, tallers… Programa complet i tota la informació d'aquest festival la podeu trobar a www.amafestival.org o http://www.culturapollensa.com

Una bona forma de fer acció social i cultural, un bon tema; està dedicat a les dones i una bona finalitat; la recaudació es destinarà  a la realització de projectes mediambientals i culturals, entre els quals està finançar la construcció d’una casa de maternitat a Bananí (Mali) i un programa  per afavorir ’eliminació de pràctiques rituals d’escisió genital.

Les activitats d'avui són totes gratuïtes

dijous 14 /08


• Tomás Arroyo i Cecilia Marcos. SCEA: Jocs d´Aigua
16-19h.Taller per nines i nins. Plaça Major Pollença.


• FUNDACIÓ DIONÍS BENNÀSSAR
Dagalou Guirou (Mali) i Martí Cànaves
Conferència: Cultura Dogon. Explicació Projecte construcció
casa de maternitat i eliminació de pràctiques rituals d´escisió
genital. Exposició Art Dogon. 18:15.


• Mariana García Legar Presidenta Arboleda de Gaia
Consejo Internacional de las 13 Abuelas Indígenas.
20h. Centre Cultural (Pollença).


• CIA Xicana - El Bolo. Teatre.dedicat a la gent gran
21h. Centre Cultural de Pollença.


• Maite Brazales i L´Ombra. Poesía musical.
22:15h. Centre Cultural de Pollença.


• Xeremiers Orats. 23h.


• Show Business. 24h.


• La Fábrika del Funk, dj Tito Fuster. 01:00h.Música. Centre Cultural de Pollença.


• Festa Presentació AmaElectrònica
00 - 04:00h. Locals 14:40/ Duna/ JAM-BAR

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb