URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arriant banderes

Alternativa | 15 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Ahir publicava Pep Corcòles al Diario de Mallorca que l’organisme independent Fundació per l’educació mediambiental FEE (The Foundation for Environmental Education) que controla les banderes blaves havia arriat  la bandera de la platja dels Tamarells.

Aquest fet és resultat de la mala gestió i improvisació  de l’equip de govern. Una mala gestió que va des de la lentitud a la improvisació passant per la propaganda buida. És increïble que un municipi que viu bàsicament del turisme de les seves platges hagi actuat amb un nivell tan alt incompetència.

L’explotació de les  platges de Pollença es va adjudicar amb molt de retard (final de maig) i immediatament a la premsa l’equip de govern varen fer propaganda de les millores que els concessionaris  havien de fer segons al ple de condicions; parcs infantils, dutxes, taules de picnic a Llenaire… Millores que difícilment es podien fer ja per l’actual temporada i que  encara no hem vist més de tres mesos després.

Al cas de la platja dels Tamarells els concessionaris havien d’instal·lar dues captacions i connexions d’aigua de mar a les dutxes. Aquest projecte te ja al manco dos anys, però quan  l’Ajuntament va aixecar el paviment del Passeig de Londres per les conduccions de pluvials i aigua potable cap a la platja, no es varen instal·lar conduccions de clavegueram ni de cablejat elèctric per a les bombes que se hauran d'instal·lar per aconseguir portar l’aigua de mar a les dutxes. Ara en plena temporada és impossible fer el clevegueram dels wc i dutxes.

Tot això significa que a dia d’avui,  i pesar de la propaganda que va fer fa un any l’Ajuntament del PIGA (Programa integral de Gestió de l’Aigua) com una nova cultura de l’aigua amb un consum més responsable i optimo, se segueix utilitzant aigua potable a les dutxes, el que ens sembla malbaratar l’aigua de mala manera.

Al seu dia quan els inspectors de la FEE varen anar a estudiar la conveniència o no de atorgar la bandera blava, a correcuita es va connectar l'aigua potable. En aquell moment l'Associació de veïns del Port de Pollença (explotadors d’aquesta platja) tenien un deute d’uns 4.000€ de l’any passat dels rebuts del consum d'aigua potable. L’Associació es negava a pagar aquesta ja que consideraven que l'Ajuntament havia incomplit la promesa de instal·lar dutxes amb aigua de mar. Finalment l’empresa municipal Emser va  connectar per uns dies l'aigua, per quan era el convenient per recuperar la bandera blava, per quan qui la perdia era el municipi de Pollença, no l'Ajuntament irresponsable. La condició era que tan l'Ajuntament com l'Associació havien de fer les gestions i actuacions que tenien encomanades en quan a les instal·lacions i salubritat de les platges.

 La setmana passada encara no s’havia solucionat aquest deute i es va terminar la paciència de l’empresa municipal Emser que  va tallar uns dies l'aigua de les dutxes de la platja dels Tamarells.

I després de tot això ara resulta que la solució són els banys públics de la Plaça Joan Cerdà que porten més de dos anys tancats, una vegada més per la incompetència de l’equip de govern . Increïble i impressionant el desgavell al que està portant aquesta gent al municipi.

 A aquesta fotografia de G.B. al DdM podem veure als seriosos i responsables membres de l'equip de govern, als que no els agrada sortir a la premsa, ni anunciar res fins que es troba ben fet... Però els varen obligar a sortir a la fotografi, pobrets.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb