URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Arribar a final de mes és filosofia.

Alternativa | 19 Agost, 2008 06:00 | facebook.com twitter.com

Proposta d'Alternativa EU-EV relativa al sou mínim de 14.000 euros bruts a l'any per a treballadors d'empreses contractades per l'Ajuntament de Pollença.  
Vots a favor:1, Alternativa eu-ev;Vots en contra: 15, UM-UNPI, PSOE, PP. 

L'absència de límits de salaris mínims en els plecs de condicions de les contractes municipals fa que les empreses competeixin en les seves ofertes econòmiques rebaixant mantenint en la misèria les condicions econòmiques dels seus treballadors. Moltes empreses ofereixen una oferta econòmica el menor possible. I al final que passa? Doncs que l'adjudicatària busca mantenir els seus beneficis a costa dels treballadors que contracta per a donar aquest servei. El resultat és que les administracions públiques fomenten el contracte precari amb els nostres impostos.

Per això demanavem que l'Ajuntament de Pollença inclogui en tot tipus de contractes públics, plecs de condicions de concursos o  instruments equivalents, la garantia de remuneració mínima de 14.000 euros bruts anuals per als treballadors. En realitat els 14.000 euros bruts equivalen a:

En 12 pagas --> 964,25 € / mes
En 14 pagas --> 815,92 € / mes

El que demanavem només depèn de l’Ajuntament i pensam que és un tema de justícia social. En un moment  en que el cost de la vida i els preus dels bens de primera necessitat han pujat molt són necessàries mesures per combatre la crisi en els sectors que menys recursos tenen. Crec que tots estarem d’acord en que cap treballador pot mantenir un nivell de vida digne cobrant menys de 1000 euros

A Alternativa EU_EV consideram que en aquesta fase de crisi econòmica, on les principals víctimes seran els treballadors, els Ajuntaments deuen articular mesures que ajudin a a superar-la. Però sobretot des de la nostra responsabilitat com organizació política d'esquerres, plantejam que es reconegui un dret fonamental dels treballadors com és el dret a un salari digne. 

En aquest senti, l'Ajuntament de Pollença, dintre de l'àmbit de les seves competències, no pot permetre que existeixin treballadors que les seves retribucions laborals estiguin per sota d'aquest  llindar econòmic, com actualment pot  succeir en serveis externalitzats i en empreses que contracta l'Ajuntament per a la prestació de serveis públics corresponents al Consistori com la neteja (LUMSA).

Per exemple l'any passat per aquestes festes de la patrona una treballadora de l’empresa LUMSA ens va explicar que cobrava les hores de la nit de dia 1 a dia 2 d'agost a 6 euros per que amb la nòmina de 600 euros al mes necessitava fer hores extres encara que fossin a 6 euros. Això és una vergonya i no ho podem permetre de cap de les maneres.

Una vegada presentada la moció pensam que tenen raó els representats dels treballadors que ens han comentat que el que demanam és una mica trist ja que al manco un treballador hauria de cobrar 1000 euros nets al mes, al manco ser un mileurista, això significa pagar 17.775 en 14 pagas o 14.700 en 12.

Igualment  pensam que l’Ajuntament hauria de pagar a tots els seus treballadors al manco mil euros nets ja que actualment els sous base de nivell V (per exemple oficials de segona) i VI (peons i netejadores) no arriben als 1000 euros nets.

Això per ho ha fet la nostra companya Conxi Peña a Son Servera fent una valoració dels llocs de feina:  equiparant laborals i funcionaris en llocs de treball equiparables en funcions, responsabilitat, estudis i formació, llevant productivitats subjectives, discriminacions i diferencies entre salaris de la mateixa categoria sense cap argumentació lògica.

Es veu que el PSOE local no ha escoltat ni al senyor Zapatero ni al senyor Antich que han afirmat  que les mesures per sortir de la crisi han d’anar dirigides als més dèbils  a pesar de la situació de crisi per un imperatiu d’equitat social i per que les coses quan van mal no han de paga més el que es troben a una posició vulnerabe.

Les argumentacions d'en Joan varen resultar penoses i propies d'un empresari liberal del segle XIX. Va repetir un parell de vegades que és millor fer feina que estar aturat. El que em va resultar més alucinant és quan va dir que era un tema filosòfic. O sigui arribar a final de mes ara resulta que és filosofia... S'ha de ser molt indecent per dir una cosa així.

També em va dir que era una marxista, crec que l'hi hauré de regalar el Manifest Comunista ja que no té massa clar que el marxisme demana l'eliminació de la propietat privada i el que jo demanava, un sou digne, al seu dia ho han demanat fins i tot els democratcristians.

També va resultar patètic el silenci dels regidors del PSOE al debat (com ja varen comentar a un anterior article. No són ni socialistes ni obrers.)

 


 Ja que sempre ens ficam amb el PSOE, aquí teniu un cartell alusiu a una cançó de'n Sabina, que és molt vàlid en aquest tema, i un cartell per recordar-los el que volien. De la pàgina de les Juventuts Socialistes de Ciudad Lineal: http://www.geocities.com/juvsocclineal/index.html

Aquesta moció va ser presentada i aprovada per IU a Zaragoza el mes de juny. I de moment es posarà en funcionament a tots el municipis on governa IU a Aragó i es presentarà a la resta de municipis on IU tengui representació a Aragó i a Las Rozas, Toledo, Cuenca i  Soria.

Primera part del debat, la resta a ràdio Urxella. 
 


A continuació la moció: (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb