URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Que pesats amb l'armari que no arriba... precs de juny.

Alternativa | 23 Agost, 2008 05:51 | facebook.com twitter.com

Aquí transcrivim els precs del  plenari del mes de juny. Si, si, ja  se que anem una mica retrassats, però que hi farem, un article cada dia no dóna per més. Ara que la política se'n va de vacances, tot i que nosaltres seguim "al pié del cañon", posarem al dia lo dels precs, preguntes i actes de govern endarrerides. Encara que crec que l'actualitat política encara farà que  no poguem descansar ni badar gens ni mica.

PRECS

Demanam al senyor batle i president del ple que s’aprengui l’article 95 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears. És igual de normal fer les preguntes de forma oral a una sessió que fer-les de forma escrita quaranta vuit hores abans, en els dos casos es poden contestar immediatament i si no s’han de contestar de forma obligatòria a la sessió següent. Si l’equip de govern decideix no respondre a cap pregunta a un plenari la responsabilitat és exclusivament seva, però pensam que això és una manca de sentit democràtic i de respecte a l'oposició i  als ciutadans que representam. A més a més hem d'afegir que algunes preguntes evidentment serveixen per informar a l'equip de govern de problemes que requereixen una solució ràpida, si decideixen mantenir aquesta actitud que després no es queixen de que aquestes preguntes es converteixen en notes de premsa.

Article 95

Precs i preguntes

1. Els membres de les corporacions poden formular en els plens ordinaris,

oralment o per escrit, precs i preguntes.

2. A l’ordre del dia de les sessions esmentades s’ha de reservar un temps

per formular preguntes. Les preguntes formulades oralment en el transcurs

d’una sessió han de ser contestades en la sessió següent, llevat que la persona

interpel·lada doni una resposta immediata.

3. Si la pregunta es formula per escrit quaranta-vuit hores abans, com a

mínim, de l’inici de la sessió, s’ha de contestar en el transcurs d’aquesta sessió,

llevat que la persona a la qual es destina la pregunta sol·liciti que s’ajorni per a

la sessió següent.

4. També poden formular-se preguntes que s’hagin de contestar per escrit.

En aquest cas, han de ser contestades en el termini màxim d’un mes i posteriorment se n’haurà de retre compte al ple en la primera sessió que es faci.

- Tornem a demanar l’armari per guardar l'abundant documentació que genera nostra feina política. L'article 77 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears diu al seu punt 2; “cada corporació local, de conformitat amb el seu reglament i en la mesura de les seves possibilitats, ha de posar a disposició de cada grup els mitjans econòmics i materials adequats per a l'exercici de les seves funcions. Els diversos grups polítics podran disposar, si ho permeten les possibilitats funcionals de l'organització administrativa, d'un despatx o local a la seu de l'entitat local, per reunir-s'hi de manera independent..." No ens serveix l’excusa que ha donat el batle de qu no havia espai, qualsevol persona pot comprovar que a les dependències municipals hi ha espai més que suficient per la instal·lació d’un armari per arxivar papers (no és per guardar ropa).

- Davant de l’actual crisi econòmica l’equip de govern hauria de cercar solucions com fer un pla estratègic de desenvolupament local, un pacte local per l’ocupació... Pensam que de forma immediata s’hauria de  trobar una alternativa vàlida a les empreses constructores que veuen aturades les seves obres per la normativa de renous. Amb aquesta crisi crec que a aquestes empreses no els han de dir atura l'obra i arreglet com puguis.

- Demanam que la nova treballadora social vagi al Port de Pollença ja que  allà la problemàtica es més nombrosa i intensa que a Pollença.

- Demanam un major control de l'aparcament del col·legi  Costa Llobera, ja que sovint n’hi ha cotxes mal aparcats (al llocs destinats als minusvàlids, entravessats que ocupen dos llocs...).

-Demanam una intervenció de l’ajuntament per fer complir el conveni entre educació i interior respecte i instaurar i coordinar la figura del policia tutor a totes les illes.

- A Pollença es compra aigua a un intermediari i s'estan pagant quantitats elevades, a ARGUTA S A, una empresa creada única i exclusivament per vendre aigua d’uns pous llogats a l'Ajuntament amb unes condicions  abusives. El pou de can segui, vora el Vila, on mai, des de fa 8 anys s’ha aconseguit arribar al tope que marca el contracte, i que paga Emser, de 100.000m3 d'aigua. Enguany concretament, no s’ha agafat encara ni una gota, i encara que es volgués , no s’aconseguiria arribar a aquesta quantitat.

Atés que el contracte fou firmat de forma irresponsable per l'Ajuntament, nostre prec aniria per que l'Ajuntament PAGUES el que ha contractat, i Emser, que gestiona la distribució d'aigua potable, pagués tan sols l'aigua que ha consumida i distribuida als usuaris. Aixó permetria tal volta abaratir el preu de l'aigua i fer una millor gestió, ja que per molt que estalviïs, desprès has de pagar l'aigua no consumida.

- Tornam a insistir que l’Ajuntament esta contravenint la vigent Llei D'Aigües.  L'aigua de qualsevol pou es PUBLICA i no s'ha de pagar, de la mateixa forma que ho es l'aire que hi ha damunt o la pluja o la neu que hi cau. L'aigua, imprescindible per a la vida humana, no l’ha fet l'amo de la finca, per molt feiner o llest que sigui, li ha vinguda de qualque altra part. Pensam que és molt greu que a l’actual situació econòmica es pagui via impositiva un be que és públic i que algunes persones estén obtenint benefici d'un be que és de tothom.

Demanam a l’Ajuntament el compliment de la llei, i que es llogui , indemnitzi, compri o en darrer extrem, expropií, i construeixi l’accés l’Ajuntament als terrenys on hi ha el pou o la font.

- Pensam que és penós que ens hagin assabentat per la rumorologia del projecte de l’aparcament de la Gola. Pensam que s’hauria de ser més respectuosos amb els grups de l’oposició i ja que no podem formar part d’alguns organismes com el consorci de la Gola s’ens hauria de tenir informats. Demanam que s’ens informi de tot el que es resolgui sobre el tema de l’Aparcament i voliam conèixer la posició del PSOE a aquest tema.

-  L’Ajuntament de Pollença treu nombroses beques de pràctiques; a medi ambient, museu, can Llobera, la ràdio, església del Roser... Per evitar que aquestes beques sigun feina submergida amb sous mínim i sense un contracte laboral. Demanam que aquestes feines siguin regulades i planificades amb un projecte per què realment per desenvolupar amb la pràctica els coneixements teòrics adquirits durant els estudis universitaris.

 

Imatge de Pepe Garcia a dins l'armari que tant ha demanat, xupant el que pot.
Ja podeu imaginar qui son els dos que hi ha dins el llit "acollonats"
i que no volen posar-nos un armari pel que pugui sortir de dins.
http://www.sergeicartoons.com 
 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb