URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Caleta d'Ariant... Caminant per Mallorca (I)

Alternativa | 31 Agost, 2008 18:00 | facebook.com twitter.com

Avui inahuguram una nova secció al bloc Urxella: "Caminant per Mallorca". Cada diumenge horabaixa, i fins que tenguem fotos, farem articles de fotos que ens passarà el nostre company Antoni Rafel Flores. Imatges que no pretenen més que mostrar els racons del nostre municipi i de la nostra illa que per moltes coses cal conservar. Encara queden llocs màgics que preservar de la mà especulativa de l'home.

Gràcies Toni per les fotos i per ser un caminador incansable. 

Fotografies de la Caleta d'Ariant (5/08/08) que ens ha cedit el company Antoni Rafel Flores.

En tres dies no ens toparem cap humà, tot això ens ho repartirem entre dos. Toni.

 
  
 
 
 
 

El vedat de caça major de Formentor: caça i literatura, dos models turístics dispars entre si.

Alternativa | 31 Agost, 2008 05:53 | facebook.com twitter.com

Des d’Alternativa Esquerra Unida – Verds de Pollença, volem mostrar el nostre més enèrgic recolzament a la iniciativa Converses Literàries de Formentor 2008. Pensam que iniciatives com aquesta son un excel·lent base, no sols per promocionar la cultura, sinó també per a la promoció d’un turisme cultural i de qualitat.

No obstant, volem mostrar la nostra enèrgica repulsa a que en els terrenys propers, propietat també de l’Hotel Formentor, s’estan realitzant els tràmits per convertir-los en un vedat de caça major (caça del “boc”, cabra mallorquina). Tot això pagant grans sumes de diners segons la cornamenta de l’animal mort.

Per una part, ens mostram en contra d’aquesta pràctica de caça, pensant que les autoritats haurien d’optar per la protecció de les espècies autòctones i no per la caça de les mateixes.

Turísticament parlant, pensam que la nova propietat de l’hotel Formentor comet un gravíssim error autoritzant i recolzant aquesta pràctica de caça en els seus voltants. El renou de les escopetes no creiem que sigui gens agradable per als clients que allà s’allotgin per gaudir de la tranquil·litat i dels seus paratges.

Amés, s’ha de tenir en compte el perill que suposa la caça pels turistes i excursionistes que visiten la zona, que van a alguna de les caletes que per allà hi ha o que visiten el poblat prehistòric de les Arenes.

Des d’Alternativa Esquerra Unida – Verds de Pollença, volem llançar un “órdago” a tots els contertulians i participants a les Converses Literàries de Formentor 2008 per a que públicament no recolzin la conversió dels paratges de la península de Formentor en un vedat de caça major. Una iniciativa per cert, molt contradictòria amb tot el que en aquest dies s’ha fomentat a l’Hotel Formentor.

 

Foto de www.perdizroja.com

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb