URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Excursiˇ virtual al CamÝ de Cala Ferrera (torrent de Na Mora) Soller...Caminant per Mallorca (XIII)

Alternativa | 30 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

 

Excursió virtual amb en Toni Flores al Camí de Cala Ferrera (torrent de Na Mora) Soller.

 

Solidaritat amb Fernando Pastor

Alternativa | 30 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

En teoria segons la Constitució vivim a un estat aconfessional. Un estat on els ministres juren davant d'una Bíblia i un crucifix, on es pot trobar un cruciix a la sala de plens, on el president del Congrés vol penjar una placa a una santa, on els catòlics poden llevar 30 milions d'euros de l'IRPF per subvencionar les activitats de la seva església....on encara hi ha crucifixos a les escoles públiques. Fernando Pastor, e pare que ha aconseguit una sentència judicial per que es retirin els símbols religiosos de l'escola pública de la seva filla, està sent sotmès a acós i insults per pares ultres de l'escoles, animats per la directora.

Segons el mateix Fernando Pastor.

“ Ha habido incidentes serios en el colegio, con un grupo de padres descangando su ira contra mí, tanto a la entrada como a la salida. Yo, que me tengo por una persona mentalmente fuerte, creo que no podré aguantar que se repitan más días, en presencia de mi hija como ha ocurrido hoy. Estoy muy triste y preocupado por ello, tanto que por primera vez ha pasado por mi cabeza abandonar, cambiar a la niña de colegio y dejarlo todo. Luego en frío veo que no puede ser que eso ocurra, y que hay que seguir, pero hoy que pensaba que iba a ser un día feliz, el primer día post sentencia, ha sido triste. Me recordaba la ira reaccionaria de los sectores más ultras, con infundios y demás. Y todo instigado por la directora del colegio, que ha debido de decir que por mi culpa este año no hay fiesta de navidad. “

Fotografia de http://ceronegativo.net/2008/11/29/valladolid-le-pone-cara-al-totalitarismo/

 

 

Ens hem unit a un grup de blocs per denunciar les coaccions que ha de sofrir  en Fernando Pastor, entre altres:

Les coses d'en Jomi

Pasaba por aquí

A sueldo de Moscú

III República.es

Amorin 69

Del blog Luches en Trubia.

 

 També des de   www.laicismo.org  i l'observatori de la Laïcitat ens han proposat dues accions laïcistes molt senzilles

1.-Fer arribar a la Ministra d'Educació http://www.mepsyd.es/horizontales/escriba-ministra.html la vostra opinió

2- Entrar i votar al'enquesta de El País
http://www.elpais.com/encuestas/encuesta.html?id=11300

Altres accions possibles són:

Dirigir-vos via e-mail a la direcció del centre escolar: 47003350@educa.jcyl.es i deixar la vostra opinió.O enviar missatges al portal de la Junta de Castella i Lleó- Direcció Provincial d'Educació (la directora és Araceli Valdés Tremiño)-, de la que depèn el centre: http://www.educa.jcyl.es/educacyl/cm/dpvalladolid/tkMail?locale=es_ES&textOnly=false&pgseed=1227780849356


Us pregam donar difusió a aquestes accions.

FERNANDO PASTOR NO ET TROBES TOT SOL.

 (Segueix)

Sense frivolitats

Alternativa | 29 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa tres números varen apareixer dos comentaris al fil directe del PIP referents al nostre partit i vàren enviar un escrit de resposta que no varen publicar. Ara ens han dit que les publicaran al següent número.

Nosaltres sempre hem defensat que a aquest blog es publiquen comentaris anònims  però que tothom els pot contestar cosa que no es pot fer amb els remors al carrer. 

 No tenim por a les crítiques del fill directe però  pensam que tenim dret a la rèplica.

Sense frivolitat, per favor. 

Voliam respondre a dos anònims del darrer fill directe que feien referència als nostre partit. El primer d'un comerciant deia que era una frivolitat la pujada d'impostos de fems i que era encara més frívol que nosaltres es dediquem a xerrar de camins. A aquest frívol anònim li diria que no és cap frivolitat defensar l'obertura dels camins públics del municipi, sinó un deure. Si les institucions públiques no defensen el patrimoni comú qui el farà? Hem de deixar que ens sostreguin el que és de tothom? No fer res sí que seria una frivolitat.

Respecte a la pujada de les taxes de fems i quan diu que  no hem fet res pensam que no s'ha informat bé. Només tenim un regidor però fa una any varen fer tot el que varen poder per evitar aquesta pujada; raonar i votar en contra. Li demanaria que escoltés els plens al que es va debatre aquesta pujada a "ràdio urxella" (http://www.urxella.net/urxella/radiourxella/radio_urxella.htm).   A més a més varen fer una feina extra-institucional com va ser recollir més de 330 al·legacions. El que no sabem és on es trobava aquest comerciant quan feiam tot això, el que esperam és que enguany la gent reaccioni quan s'aprovin les taxes i impostos, i no quan s'han de pagar i ja poca cosa es pot fer.

Al darrer fill directe un anònim es preocupava parlava de l'excursió reivindicativa de Ternelles, el primer que li hem de dir és que parli amb una mica de respecti ja que l'excursió va ser organtizada per la Plataforma Pro Camins Públics i amb el suport de nombroses associacions i partits,no per la colla d'en Pepe García com diu l'anònim . En segon lloc li preocupa que per l'excursió "la senyora" no deixi tallar el pi de S. Antoni. Només li recordaria a aquest "ciutadà de pro" que el pi no sempre s'ha tallat a Ternelles, o sigui que no passi tan de pena, el podem tallar a altres finques sense tancar la tradició i sense agenollar-nos davant d'un xantatge . Respecte a que havia més gent de fora que del  Pollença, simplement dir-li que això simplement és trist.

A altre fill directe una al·lota diu que no hem dit ni mu de que el PSM s'havia carregat totes les activitats culturals de Pollença i es demanava si eram còmplices o no ens interessa la cultura. Evidentment no són còmplices de res ja que no estam a l'equip de govern, comprenem que a una situació econòmica crítica es facin retallades, encara que no compartim que aquestes retallades no és facin equitativament a totes les àrees ( si es mirà el pressupost restà molt clar qui comanda UM-UNPI) i qui no era necessari (PSM).  Aquest tema el voliam comentar als precs i preguntes dels darrers plens però es varen fer les dotze de la nit, sense poder parlar del tema.

A Cantapeist, algo más que copiar y pagar. 

 

 

Aparcament a la Gola.

Alternativa | 28 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir el GOB va fer la següent nota de premsa respecte que compartim. Aquest va ser uns dels punts del ple d'ahir.

L’espai natural de La Gola no necessita un aparcament per 84 cotxes


Ens sembla del tot inadequat que el Consorci de la Gola destinidoblers a fer un aparcament per donar servei al Port de Pollença.


El GOB demana un replantejament a fons de les actuacions a la Gola
Avui vespre el Ple de l’Ajuntament de Pollença ( hir dijous) podria donar el vist i plau al projecttècnic de construcció d’un aparcament amb capacitat per a 84 cotxes a la zona de la Gola (Port de Pollença).


Segons la informació de que disposam, aquest aparcament seria finançat pel Consorci
de la Gola, que és una entitat participada pel Govern i l’Ajuntament de Pollença, i que
gestiona les actuacions “de millora ambiental” de l’espai humit de la Gola.


Per a nosaltres, és del tot inadequat que es plantegi un aparcament d’aquesta
capacitat associat a l’espai de la Gola, ja que les necessitats d’aquest espai pel que fa
a la seva visita estarien ben resoltes amb un petit aparcament per a 5-10 cotxes.


Igualment consideram inadequada la ubicació de l’aparcament projectat, ja que
ocuparà un solar de propietat municipal que confronta amb la zona humida i que per
tant seria millor destinar-lo a ampliar la superfície de l’espai natural.I si el que es planteja és fer un aparcament que doni servei al conjunt del Port de Pollença, sense dubte és injust que aquesta actuació es financi amb doblers del
Consorci de la Gola, que s’haurien de destinar a la recuperació ambiental de la zona
humida.


Davant tot això, el GOB demana el replantejament del projecte d’aparcament, per tal
d’adequar-lo a les necessitats reals de l’espai natural.
Cal replantejar la Gola
Des del GOB ja hem manifestat en diverses ocasions que, amb aquest projecte, el que
hauria d’haver estat la recuperació d’una zona humida que al llarg dels darrers
quaranta anys ha patit moltes agressions, de fet s’ha convertit en un procés per
artificialitzar definitivament aquest lloc de forma innecessària. Enlloc de retirar els
enderrocs que en el seu moment es varen abocar dins la zona humida i d’aprofitar els
inestimables valors (naturalístics, interpretatius, educatius, turístics fins i tot) que pot

aportar una zona humida com aquesta a una zona turística com el Port de Pollença,
La Gola està essent objecte d’una transformació que la convertirà en un típic parc
urbà. A més a més la seva estructura la fa mala de controlar i mantenir; ja es
comencen a apreciar els primers símptomes de la degradació de les obres fetes.
El Consorci de la Gola no facilita la participació social
Tal i com queda definit a l’acord de Consell de Govern de creació del Consorci, aquest
organisme està obert a la participació social mitjançant la incorporació al Consorci
d’aquelles entitats o persones que aportin la seva col·laboració. Per desgràcia fins ara
el Consorci no s’ha obert a aquest tipus de participació, que sense dubte facilitaria la
discussió sobre les actuacions que s’estan duent a terme. Tot i que el GOB ha
demanat diverses vegades la seva incorporació, aquesta ha estat denegada.

Paraules

Alternativa | 27 Novembre, 2008 07:01 | facebook.com twitter.com

Les paraules són això, paraules. Però aquestes poden voler dir moltes coses, depèn del to i sobretot del context en que es diguin. Hi ha paraules noves, cada dia en surten, però també hi ha paraules que han caigut en desús ho han perdut el seu pes.

 

És el cas de la paraula democràcia que ha passat de significar el govern de tots a passar a denominar un sistema de govern en que els ciutadans en lo únic que participen és en ficar una papereta dins una urna cada 4 anys.

 

També és el cas de la paraula capitalisme, que ara pareix que es pot refundar. Com si el capitalisme pogués transformar-se, mutar, depenent de la voluntat dels governants de torn.

 

Aquestes dues paraules, democràcia i capitalisme, són paraules de moda. Tothom, polítics i ciutadans, se n’omplen la boca. Estan a l’ordre del dia: salvem el capitalisme per viure en una societat democràtica. Però tot sense mirar al fons, al seu significat més íntim. Algú s’ha aturat a pensar que vol dir capitalisme, d’on ve i en que s’ha convertit? I el mateix amb la democràcia.

 

Però jo des d’aquí vull rescatar de l’oblit la paraula Solidaritat, i la paraula Revolució. Pareix anacrònic, ja ho se, però també és necessari.

 

La Solidaritat, que també està de moda, ha passat de ser un terme sagrat a ser un terme nadalenc, una paraula que denota consum, llàstima i pares noel. Però cal rescatar el seu significat més antic, el seu significat més militant. La solidaritat és un cop de mà, es la vida més enllà de mirar-se el melic, és no tancar els ulls a la realitat forana. Deia la cançó “si tu no en tens i jo ja en tenc, te que jo ja en tenc”. La solidaritat és el contrari de l’individualisme capitalista que només mira per l’acumulació personal sense tenir en compte ni l’entorn ni a l’altre. Per això mateix cal rescatar de l’oblit aquest significat de la paraula solidaritat, perquè ens duu a l’empatia, al respecte cap a l’altre i a millorar el món des del dia a dia i no només en determinades dates.

 

Aquesta actitud solidària és en si mateixa un acte revolucionari, un voler canviar les coses d’arrel, és el voler desterrar la insolidaritat individual capitalista i implantar l’ajuda mútua, el millorar entre tots el que és de tots i el tenir amplitud de mires per entendre el món.

 

En aquest món insolidari i injust és imprescindible rescatar aquestes dues paraules, Revolució i Solidaritat, per poder avançar i fer de la democràcia un acte de justícia i destruir el capitalisme individualista canviant-lo per un govern de tots i per tots.

Del blog "ilustrando dibujos" el blog de Dani Ras 

 

 

 

Ple dijous 27 novembre

Alternativa | 26 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple d'aquest dijous a les 20:00h. Encara que sembla per la quantitat de punts que serà el tercer ple seguit que terminarà a les 12 sense haver contestat les preguntes i prec. De totes maneres a qualque moment hauràn de contestar.

Un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres quatre mocions.

L'ordre del dia que comentarem dimecres és el següent:


1.- Aprovació, si procedeix, de l 'acta de la sessió ordinària celebrada dia 30 d'octubre de 2008

2.- Presa de possessió del regidor Sr. Bartomeu Cifre Bennàssar (PSM). D'aquesta manera en Tomeu ja podrà participar del ple, les mocions del PSM hauran d'entrar d'urgència.

3.- Ratificació decret de Batlia núm. 730, de 4 de novembre de 2008. Nomenament de procurador per un contenciós al polígon industrial. Un propietari demana una indemnització per una edificació a uns dels solars expropiats 

Aprovada per unanimitat.

4. - Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV demanant l 'allargament de la línia ferroviària en el tram Sa Pobla- Alcúdia.Moció que presentam de manera conjunta amb el PSM, no surt el seu nom per que fins dijous no tenen regidor. Entre altres coses defensam l'estació més propera a Pollença, el traçat amb menys impacte ambiental , que es prevegi la connexió amb tramvia al Port...

Tan el grup PP-UMP com UM-UNPU i PSOE  varen demanar votar per punts, i varen votar contra el punt més concret: 

Que l’Ajuntament de Pollença es manifesti favorablement a que l’estació terminal es situï tan prop com sigui tècnicament possible del Terme Municipal de Pollença. Igualment que el traçat escollit sigui aquell que suposi un menor impacte territorial i que aprofiti els corredors ja ocupats per altres infraestructures, preferentment la carretera Sa Pobla – Alcúdia (MA-13).

 

5.- Nomenament de representant de l'Ajuntament de Pollença a l'Autoritat de Gestió del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana. Proposen al regidor de medi ambient Jaume Plomer.

Aprovat per unanimitat. 

6.- Aprovació del projecte tècnic d'aparcament a la Gola- Fase 2. Al costat dels carrer prolongació de la Gola i Temple Fielding. Es farà amb duros del Consorci.  Són 84 places de cotxe i tenen previst posar bicicletes a l'estil de Barcelona i altres ciutats per llogar.

Aprovat amb els nostre vot en contra i el del PSM. 

7.- Moció presentada pel grup Alternativa EU-EV en relació al servei de neteja viaria del Port de Pollença. Fa vuit mesos que LUMSA no té contracte, demanam la recuperació d'aquest servei per part d'EMSER.

Rebutjada, només el nostre vot a favor 

8.- Modificació Ordenances reguladores de les taxes pel servei de recollida tractament de fems. Baixen les taxes de comerços i negocis i pujen les dels habitatges ( més d'un 12%).

Aprovada amb els vots en contra del PP-UMP i el nostre. 

9.- Modificació Ordenança reguladora de l'Impost de Béns Immobles. Reducció del 0,53 al 0,50 %, amb la revisió catastral la pujada serà d'un 5,17%

Aprovada amb els vots en contra del PP-UMP i el nostre.

10.- Modificació Ordenança reguladora de 1 'estacionament de vehicles (ORA). La sanció passa de 18 a 40 euros.

Aprovada amb els  el nostre vot en contra.

11.- Obertura expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per la recollida de fems actualment amb un important dèficit. Volem un expedient obert transparent i que es faci feina també al tema del tractament.

Aprovada amb l'abstenció del PSM.

12. - Modificació de pressupost 4/2008, per suplement de crédit.

Problemes tècnics amb els ingressos avançat que ja s'han rebut  al 2007 i 2008 per l'Auditori.

Aprovada amb la nostra abstenció. 

13. - Designació de dos vocals a la Mesa General d'Empleats Públics. Proposen a Martí Ochogavía i na Francisca Ramón.

Aprovada amb el nostre vot en contra, no podem votar a favor de que Martí Ochogavía sigui vocal quan hem demanat la seva dimissió en dues ocasions ja. 

14. - Acord de reclassificacio de policies locals (Llei 6/2005). Acord que estableix una pujada de nòmina als policies locals i la seva integració en els nous grups de titulació

Es va retirar a  petició del PP-UMP, faltaven informes i era precipitat el seu debat. 

15.- Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds a favor dels drets humans. Moció en suport de la feina de les entitats cíviques Drets humans  i Justícia i Pau de Mallorca.

Aprovada per unanimitat. 

16.- Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds en relació a l'ús terapèutic del cànnabis. Moció en coordinació amb els nostres companys de Diógenes i en suport d'una proposició no de llei del PSOE al Parlament Balear.

Aprovada per unanimitat.

17.- Designació representant municipal a diversos consells escolars del municipi. Proposen a Mª Mar Sastre.

Aprovada per unanimitat.

18. - Propostes/Mocions d'urgència.

Com mínim el PSM presenta dues:

- Suport a la Conselleria de Salut respecte a la necessitat de que el personal sanitari acrediti el coneixement de la llengua catalana per a una correcta atenció al públi. (Nivell B).

- Petició a les Corts Espanyoles d'acceptació de les esmenes als pressupostos pel 2009 per a inversions a Pollença. Es refereixen a les esmenes que ha presentat Esquerra; 300.000 per la reforma del Miquel Capllonch, 1,000.000 per la supressió de barreres arquitetòniques i 150.000 per adequar el passeig peatonal a la Base per tal de permetre-hi l'accés.

Ja eren les 12:00 i no es van presentar ni va haver precs ni preguntes. 

II- PART DE CONTROL 1 SEGUIMENT

1. - Informació de Batlia

2. - Dació de compte deis acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes.

A nauscopio scipiorum

 

Per una peatonitzaciˇ ben feta 3.

Alternativa | 25 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim parlant de la  prova indefinida  de semipeatonització que fa l'equip de govern,  ens negam a mantenir el termini de peotanització quan els autobusos poden circular per tota la primera línia a tota velocitat.


  El que ens ha terminar de donar la raó i a més a més indignat és que hem tingut accés a un document de l'Associació de Veïns del Port molt crític a la peatonització aquest document va ser fet el 7 d'octubre i presentat  i registrat a l'Ajuntament. Membres de l'Associació de veïns ens havien comentat l'existència d'aquest document però el batle i el regidor de policia ens deien que no sabien res del mateix.

Pensam que és indignant i vergonyós que s'ens hagués negat l'existència d'aquest document, encara que l'entenem ja que contradiu totalment el que ha mantingut  durant tot aquest temps l'equip de govern, que ha posat en dubte que hagués un malestar de la major part de veïns del Port respecte a la forma en que s'ha fet la peatonització. Fins i tot al ple na regidora del Port na Francisca Ramon va posar en dubte la forma en la que s'havien recollit les més de 1000 firmes que varen presentar.

Al document l' Associació informa de que ha rebut nombroses queixes de veïns del Moll sobre la prova pilot de semipeatonització. Es queixen de la dificultat d'accés a la primera línea de platja, ja que fins ara quan un visitant venia de la part d' Alcúdia arribava al centre de la localitat sense adonar-se'n, fet que el convidava a aturar-se a visitar-lo, però amb aquesta actuació s'hi ha d'anar explícitament.

Igualment es queixen de la càrrega de vehicles que sofrirà  el carrer Joan XXIII,els carrers Bot i Corb Mari.

  la Junta Directiva de l'Associació  considera  que el  projecte incidirà molt negativament en "L'ocupació  de les platges afectades, ja que l'accés es fa molt mes dificultós que abans,fet que ja s'ha pogut constatar durant aquest període de prova".

Per terminar l'Associació demana un projecte definitiu de peatonalització per  poder valorar-ho en la seva totalitat i estudiar-ne les seves característiques, per entre tots, mirar d' actuar en benefici de tota la localitat.

Aquesta petició final demostra fins quin punt s'ha fet mal aquesta prova quan la principal Associació del Port demana un  projecte final que no existeix, una manca d'informació total.

A aquest tem ens ha resulta molt trist l'ambigüitat de l'actual president de l'Associació de Veïns que no ha dit res públicament sobre la peatonització fins que no ha tingut més remei per la publicació  de l'escrit d'aquesta associació. És també una pena que no  trobessin temps per  a reunir-se amb mi ( reuniò que vaig solicitar dues setmanes abans del ple) quan presentavam una moció amb el suport de més de 1000 ciutadans en el mateix sentit  que el seu escrit, no contra la peatonitzció però sí demanant un pla de mobilitat, ells demanen un projecte definitiu.


Un dia de la setmana passada la barrera es trobava situada a un costat i sense senyals luminoses.

Risc de tormentes.

Alternativa | 24 Novembre, 2008 22:00 | facebook.com twitter.com

Ens han comunicat risc de tormentes molt fortes aquesta nit  a Pollença.

Segons Europa Press:

El Centre Meteorològic de Balears manté activada l'alerta taronja a Mallorca i Menorca davant de la previsió de fenòmens adversos al mar, amb onades que podrien assolir els cinc metres d'altura, i per la previsió de fort vent a Menorca amb ratxes de fins a 100 km/h.

   Segons va explicar a Europa Press el director del Centre Meteorològic a les Illes, Agustín Jansá, l'arxipèlg està immers en aquest moment en "ple temporal", amb vents forts del nord de 125 km/h. a la Serra de Alfabia i 109 Km/h. al far de Capdepera. A l'aeroport de Palma s'han assolit ratxes de 72 km/h., a Menorca 78 km/h. i a Eivissa 61 km./h.

   Pel que fa a la mar, Jansá va indicar que les boies de Ports de l'Estat que estan col·locades en alta mar, a prop de Menorca, han detectat onades que sobrepassen els quatre metres d'altura. També es pronostica neu en cotes baixes, a 300 metres del nivell, tot i que la seva presència serà de "poc intensitat", va apuntar.

   Per la seva banda, la direcció general d'Emergències de la Conselleria d'Interior manté activat fins a nou avís el nivell Índex de Gravetat Zero (IG-0) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos, atenent a les informacions del Centre Meteorològic de les Balears, que indiquen ratxes de vent fort durant les pròximes hores en tot l'arxipèlag.

   La Direcció general d'Emergències (DGE) de la Conselleria d'Interior ha decretat aquesta tarda l'Índex de Gravetat Zero (0), atenent a les informacions rebudes des del Centre Meteorològic de les Balears, que preveuen fortes ratxes de vent durant les pròximes hores en tot l'arxipèlag.

   Davant d'aquestes circumstàncies, la DGE recomana seguir els consells bàsics en cas de vent i telefonar el 112 davant de qualsevol situació d'emergència. 

 

Brutor

Alternativa | 24 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Davant de les nombroses queixes de la brutor a Pollença i al Port varen demanar els plecs de condicions i contractes de l'empresa que fa neteja a Pollença i el Port; LUMSA " Limpiezas Urbanas de Mallorca". I la sorpresa va ser majúscula des del 18 de març LUMSA fa la neteja viària del Port de Pollença sense contracte (evidentment cobrant) .

La clàusula segona del plec de clàusules administratives que regeixen el contracte el diu molt clar;  la durada del contracte, amb les pròrrogues, en cap cas podrà superar els quatre anys de termini, i el contracte va ser signat el 18 de març del 2004.

O sigui fa vuit mesos que tenim una empresa que fa feina i cobra sense tenir contracte al Port de Pollença.

Estam parlant de vuit mesos d'irregularitat administrativa que consideram greu. La neteja viària és un dels serveis mínims que ha de prestar l'Ajuntament.

La veritat que tanta incompetència ja ens supera, tenim una regidora del Port  i un regidor de serveis amb dedicació exclusiva que cobren un bon sou, per entre altres coses, gestionar un tema administratiu com aquest, que a més a més és dels més criticats per la ciutadania. 

O sigui des de març el nostre equip de govern tenia la possibilitat de cercar alternatives a la deficient feina de LUMSA i no han fet res. Si això no es per dimitir o ser cessats ja m'explicareu. 

Una vegada comprovada aquesta irregularitat hem presentat una moció pel ple d'aquest dijous demanant  que el  servei de neteja viària de la zona del Port de Pollença sigui realitzat per l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU).

Tots els grups polítics de l'Ajuntament hem exposat d'una manera o una altra la necessitat de promocionar l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU)  com a empresa de serveis integrats del municipi, desenvolupant, consolidant i millorant les seves funcions. Pensam que l'Empresa Municipal de Serveis  està perfectament capacitada per assumir la feina de neteja viària de la zona del Port de Pollença i que una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir el benefici en cobrir el dèficit existent.  

La brutor del Port ha llevat a un veí a publicar aquest anuncia a la premsa local.

D'excursiˇ al Clot d'Albarca, Escorca... Caminant per Mallorca (XII)

Alternativa | 23 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

 

D'excursió amb en Toni Flores al Clot d'Albarca, Escorca.

 

Enfonsant al Port de Pollenša

Alternativa | 23 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El dijous passat va haver una reunió  a la sala de plens entre el batle, el  regidor d'hisenda i diversos propietaris de negocis (la majoria del Port), jo vaig anar simplement a escoltar . En general no els comerciants no comprenien la gran pujada de la taxa de fems i impostos i la manca de serveis. A més els que tenen negocis a altres municipis varen fer comparacions demolidores sobre el que paguen a cada lloc i els serveis que rebrien. El cas més brutal és el d'un supermercat que ha passat de pagar poc més de 1.000 euros a superar els 5.000.

A una pissarra el batle i el regidor d’Hisenda varen desglossar els costos dels fems.

 Sobre el tractament dels fems i com te organitzat el negoci de l’empresa privada TIRME, empresa molt unida, per no dir altra cosa, a UM pràcticament nose va dir res. I això que TIRME va incrementar el cost del tractament de residus urbans pel 2008 un 26% ( la pujada mitjana a Pollença de la taxa de fems va ser d’un 40%). Clar d’aquest tema no interessa parlar, UM  va assegurar amb el suport del PP al darrer consell de l’anterior legislatura prorrogar fins el 2041 la concessió dels tractaments de fems a TIRME amb una pujada escalonada i espectacular de les taxes.

Si que es va parlar més del tema de la recollida on el batle presentava l’obertura d'expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada d’EMSER com la solució als problemes. Res hauríem de dir d’aquest expedient si no fos per la sospita de que pot ser un estudi molt “teledirigit” la única dada que va repetir una i altre vegada el batle a la reunió va ser l’alt percentatge dels cost de la plantilla d’EMSER dins les despeses, carregant sense cap sotilesa la culpa de la pujada d’impostos en els treballadors. Posat a donar dades, abans de l’estudi, també es podia parlar dels canvis d’horaris de recollida ( de les 4 a les 12 de la nit) que varen encarir les costos del personal un 35 % i que es varen fer al seu dia per satisfer una minoria, o de quin és el dèficit inicial que va assumir EMSER, o de com EMSER assumeix els costos de la deixalleria o de LUMSA que no li corresponen....

També va parlar de que altres anys no s’havia pujat els fems el que tocava com si ell no hagués estat el batle i màxim responsable d’aquest ajuntament fins ara.

A efectes pràctics per part del batle  i el regidor d'Hisenda el que s'ha oferir és fraccionar els pagaments i una petita reducció de la taxa per alguns negocis al 2009 que de totes maneres no compensarà la pujada d’ enguany.

Fems a preu de benzina.

.

 També es va parlar de l'experiment de semipeatontizació del Port i una vegada més va restar clar que fins i tot la gent a favor de la peatonització, varen parlar propietaris de bars a primera línia, pensen que les coses s'han fet mal i precipitadament. Sense duros per embellir la zona i passant els autobusos en aquest moment l'experiment serveix per desviar els pocs cotxes que podrien entrar al Port. El passeig presenta un aspecte desolador. 

El pensament de la majoria dels assistents a la reunió és que en temps de crisi, l'Ajuntament més que ajudar a superar-la està creant problemes i dificultats que poden enfonsar al Port.

 Imagen desoladora d'un municipi que vol viure del turisme de qualitat.

 


El refugi d'animals no Ús mereix aix˛.

Alternativa | 22 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 Fa dos números que varen enviar la següent carta al Punt Informatiu, no l'han publicat però si que han publicat un carta millor feta per l'Associació d'Amics del Refugi d'Animals en el mateix sentit que la nostra, de totes maneres com la teniam escrita la publicam.

El refugi d'animals no es mereix aquests comentaris.

Fa dos números al fill directe del Punt Informatiu  una persona comparava els doblers que es donen al Refugi d'Animals, segons ell o ella una subvenció de 60.000 euros amb les subvencions que es donaven a PRODIS i AFAMA, 10.000 euros per associació. Si parlam de xifres hem de dir que als pressupost dels 2008  (que encara no s'han aprovat definitivament i l'any termina) només surt una partida de 15.000 euros  pel refugi.  Però pensam que és un error i per això hem presentat una al·legació als pressupost  ja que  cno contempla el conveni signat entre l'Ajuntament i el refugi (54.450 euros inclòs IVA).

Hem de deixar clar que una cosa són les subvencions i una altra diferent els convenis.  El conveni firmat amb el Refugi significa que les competències de protecció animal de l'Ajuntament de Pollença de recollida i acollida d'animals abandonats són cobertes pel Refugi d'animals.

Si parlam del fill directe hem de dir que la comparació està feta amb mala fe. Per defensar que PRODIS i AFAMA mereixen més subvencions no cal fer una comparació amb el refugi d'animals que ni tan sols pertany a la mateixa regiduria. Objectivament el Refugi assumeix unes competències de l'Ajuntament de manera  modèlica, i així és reconegut per tots els regidor, als darrer ple, pels ciutadans que l'hagin visitat, per altres municipis i pel Consell de Mallorca.   Al refugi a més d'un immillorable tracte afectiu  es tenen les millors i més adequades garanties sanitàries i de seguretat pels animals. Pollença duu més de tres anys sense sacrificar cap animal que no sigui per motius sanitaris o de agressivitat. La majoria dels altres municipis tenen signats convenis amb "Natura Park" i duen els seus animals a Son Reus on són sacrificats als 21 dies més o manco si no són adoptats, i tenen molt poques possibilitats de ser adoptats per la gran quantitat d'ells que hi ha al centre.

La feinada que ha fet i fa Josefina Vivancos i l'Associació d'Amics del refugi d'Animals de Pollença no té preu i no mereixen comentaris com el fet al fill directe. Ja que aquest anònim  demostra poca sensibilitat pels animals al manco la podria tenir per gent que ha posat el seu temps, patrimoni i salut a cura dels animals.

Aprofitam per recordar que el diumenge 30 al claustre es fa el mercadet d'hivern del Refugi. 

 

 

 

 

Privatizant i 2.

Alternativa | 21 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El nou plec de clàusules del concurs de la piscina coberta del Port Pollença(pdf) ha apostat clarament per  donar més avantatges a la possible empresa privada que agafi la piscina. Destacarem les principals novetats d‘aquest plec.

- Es dona la possibilitat de construir nous espais auxiliars (spa, gimnàs...) evidentment a terrenys municipals (clàusula 8)

- L'Ajuntament assumeix el cost anual de tot el carburant (gasoil), així com també del cost de tots els productes químics necessaris pel tractament de les aigües de les piscines municipals coberta i descoberta. A més a més l'Ajuntament es fa càrrec del manteniment i reparació de tota la maquinària de les piscines municipals. (clàusula 10). O sigui que l’Ajuntament es fa càrrec del combustible que significa la major despesa a una piscina coberta, sobre tot si com és el cas de la piscina del Port no s’han col·locat plaques fotovoltaiques. I es privatitza la gestió de la piscina descoberta de Pollença.

- L’Ajuntament es reserva el dret d’ocupar un espai físic dins la recepció de la piscina coberta per tal d’ubicar una oficina amb un auxiliar administratiu de tal manera que pugui tenir un punt d’atenció al públic per les activitats municipals, i poder dur un control sobre la gestió de les instal·lacions esportives annexes (clàusula 11.10) Aquesta és la única novetat positiva. Fa molt d’anys que s’havia promès una persona per atendre als usuaris de les instal·lacions esportives al Port.

- Cedir la gestió dels espais esportius (dues pistes de esquaix, dues pistes de tenis i una pista poliesportiva exterior de futbol sala) annexes a la piscina coberta del Port de Pollença a la concessionària quedant-se aquesta amb el 50% de la recaptació per arrendament de les pistes i l’altre 50% l’hauran de lliurar mensualment a l’oficina d’intervenció de l’Ajuntament de Pollença. Els preus de les pistes seran sempre aprovats per l’administració d’acord amb les ordenances fiscals municipals. (clàusula 11.11)Un altre retrocés, fins ara l’encarregat dels espais esportius només es quedava amb el 20%.

 

- L’Ajuntament de Pollença, mitjançant els pertinents convenis de col·laboració, podrà utilitzar el complexos esportius objecte de concessió per a realitzar-hi activitats d’interès per a la població com són les estades esportives (activitats de caràcter temporal anual durant els mesos de juliol i agost) per la qual l’Ajuntament abonarà a la concessionària 6.000 € en concepte d’utilització de les piscines per als dos mesos, o la programació pertinent al cicle formatiu de l’I.E.S. Guillem Cifre de Colonya conforme les necessitats d’utilització de les piscines ( 3 carrils, 3 hores 2 dies a la setmana durant 9 mesos) per la qual l’Ajuntament abonarà a la concessionària 3.000 € en concepte d’utilització de les instal·lacions per als nou mesos. No obstant això, es contemplarà la possibilitat de programar altres activitats puntuals conjuntes entre la concessionària i l’Ajuntament o l’Àrea d’Esports.(clàusula 12.03) Com el canon mínim a pagar per la concessionària és de 9.000 €  a no ser que alguna empresa pagui més, això significa que el cost d’aquesta concessió per l’empresa serà 0.

- Cedir els espais esportius annexes (que gestioni) a la piscina coberta a l’Ajuntament de Pollença sempre que aquest els necessiti per realitzar algun tipus d’activitat d’interès per a la població, com poden ser les estades esportives, etc... sempre i quan així es sol·liciti amb 10 dies d’antelació.(clàusula 12.04). Ara hauren de demanar permís, genial.

El roto en bicicanarias.com


 

Privatizant 1.

Alternativa | 20 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Com sabeu al darrer ple es va aprovar, amb el nostre vot en contra, el nou plec de clàusules del concurs de la piscina coberta del Port Pollença. Com recordareu a l'anterior concurs no es va presentar cap empresa (veure articles; el despropòsit de la piscina coberta i La piscina coberta del Port)

La piscina coberta del Port suposarà una gran despesa per l’Ajuntament, si abans de fer la pisicina s’hagues arribat a fer un estudi de mercat es demostraria que obres com aquesta s’han de fer mancomunades. És una bogeria insostenible pensar que cada municipi pot tenir una piscina coberta, un auditori... En realitat les competències d’un Ajuntament són molt poques; neteja, clavegueram, carrers... I no té massa lògica no complir amb aquestes competències mínimes i llançar-se a fer coses que no corresponen a l’Ajuntament i es fa s'hauria de cercar la col·laboració amb altres Ajuntament. Abans de comprar un jacuzzi s’ha de poder menjar.

Una vegada feta la piscina l’equip de govern aposta per una gestió privada de la mateixa pensant que d’aquesta manera sortirà més econòmica però hi ha una qüestió de pura lògica; si una empresa privada és capaç de gestionar la piscina i treure benefici l’Ajuntament també el pot fer. La única manera en que l’empresa privada pot superar a la gestió pública es donant  pitjor serveis o explotant als seus treballadors. A Pollença tenim clars exemples al servei de neteja (LUMSA) o al servei d’aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó).

L'argumentació per privatitzar sempre està fonamentat en la farsa de que el que és privat funciona millor que el que és públic, quan la realitat de tots els processos privatitzadors es tradueix en pèrdua de llocs de treball (a una gestió pública els llocs de feina tenen més possibilitats de ser coberts per gent del propi municipi), precarietat dels nous contractes i una major explotació i l'encariment per la ciutadania del propi servei.

Una gestió pública cerca  la rendibilitat social, no el benefici econòmic, i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones, mentre que la gestió o titularitat privada cerca lògicament el benefici per damunt de tot.

Evidentment para els polítics resulta molt més còmoda la gestió privada, davant les queixes pel mal serveix sempre poden dir i a Pollença tenim experiència en això: ja el comunicarem a l’empresa... parlarem amb l’empresa... quan facem el proper plecs de condicions... Al manco podiam pensar que aquesta deixadesa de funcions significaria una reducció de despeses en pagar als polítics però no és el cas ja que les dedicacions exclusives no es privatitzen.

Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització, externalització o la gestió privada.

UM es defineix com un partit liberal però el PSOE i el PSM haurien de revisar que significa ser socialista. Una de les idees claus del socialisme és la defensa de la gestió pública i votant aquests plecs no només han apostat per la gestió privada de la piscina, si no que a més donen la possibilitat d'estendre la privatització a altres instal·lacions municipals com la piscina de Pollença i les instal·lacions del poliesportiu de Port.

Demà parlarem més concretament del nou plec de condicions.

El roto ha resumit molt bé el tema i no és un acudit als Estats Units alguns hospitals han abandonat pacients que no podien pagar al carrer.

 

D'exilis

Alternativa | 19 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui podeu gaudir de la saviesa d'en Pere de la Punta.  Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

 

I

Acabe d'arribar És l'únic que us demane

Duc per tot el meu cos una humitat de sal.

Abreugeu tot els tràmits: acabe d'arribar.

Només puc contestar bé les vostres preguntes

amb un gest d'una mà cansadament equívoc.

Vinc de certs llocs. Acabe d'arribar. Abreugeu

els tràmits,aquell tràfec de papers, de preguntes.

Estic cansat. Em pesen els llavis, massa coses.

No em feu massa preguntes: no puc dir res encara.

Tinc suades les mans, la barba de sis dies.

Acabe d'arribar: duc un gran cansament.

Encara no puc dir certes coses. Tinc ganes

de llevar-me, de jaure. No puc més. Abreugeu.

Vinc de certs llocs; deixau-me. No puc parlar, encara.

Amb aquest poema, obre Vicenç Andrés Estellés al seu llibre d'Exilis, dedicat a Manuel Sanchis Guarner. La cruesa de les paraules de L'Estellés son d'una fredor de marbre i refereixen la soledat del poeta. A les hores els seus amics Sanchis Guarner, exiliat (desterrat) a Mallorca i Joan Fuster a Burjasot (València) exili interior, estan dins la gran foscor del feixisme, treballant calladament, (no poden parlar encara) aguanten els escarnis, els atemptats i la indiferència que des de sempre s'ha obsequiat als intel·lectuals i poetes.

No és nou el cas de Luís García Montero, te raó Na Toñi quan diu que la poesia és la parenta pobre de la literatura; si es llegeix poca prosa, el que es llegeix amb vers es ridícul. I això que dins la poesia s'hi condensa la saviesa del coneixement i totes les emocions.

Però passem a una altre cosa, es una llàstima que l'esquerra aglutinada en torn a Esquerra Unida: PCE, tercera via, nacional II... etc. Reunits aquest cap de setmana a Madrid no hagin trobat un timoner, per dur endavant una de les poques opcions d'esquerres que queden al país. La desaparició de IU ens abocarà al bipartidisme, i als militants de base, als que van a peu, aquí els que donam suport a Pepe, als que compartim taula i assemblea a Ca'n Ramon, seguirem fidels a uns ideals d'esquerres cada cop més devaluats, Peró pensam que encara vàlids, perquè com deia Vázquez Montalbán a una pregunta de N'Eduardo Haro Teclen. Que perquè seguia essent comunista després de la caiguda del mur de Berlín? Ell li contestà, que pels militants de base, per no decebre-los; quantes coses ens va ensenyar el Manolo Vázquez !, entre moltes de marxistes també a menjar bé, com farem divendres amb un arròs brut amb picornells cuinat per na Tonina, i uns esclata sangs amb llom com mana la cuina tardoral aquí a casa nostra, de ben segur que després del sopar en sortiran algunes propostes d'aquelles que posen “ nyirviós” a Joan Cerdà Rull.

Pere de la Punta.

Imatge de la pàgina web oficiosa de Manuel Vázquez Montalbán 

 

 

 

Luis GarcÝa Montero i la dignitat del poeta-professor

Alternativa | 18 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Encara que na Toñi ha obert el seu propi blog  que us recomenam, no ens ha abandonat i ens ha enviat aquest magnífic article. Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

Luis García Montero i la dignitat del poeta-professor


La poesia és la germana pobre dels gèneres literaris. La tirada mitja d’una obra poètica és, a per als llibres publicats en castellà, de 1.500 exemplars. No em vull imaginar els nombres si estan escrits en català, gallec o eusquera... Deuen fer plorera.

Una de les excepcions pel que fa a les xifres és Luis Garcia Montero, crec que el poeta viu que més ven i que més fa ara per ara per apropar la poesia a molta de gent a que li continua fent por. A mi particularment és el poeta viu que més m’agrada.

A més d’això, és un professor excepcional, que continua el camí que varen marcar molts dels integrants de la mai plorada a bastament Generació del 27. Em consta que les seves classes de literatura a la Universitat de Granada són antològiques i que és un professor proper als alumnes, que els coneix i se’n preocupa.

És, a més, un home d’esquerres, compromès amb els problemes del nostre temps, i que comparteix la vida amb Almudena Grandes, les columnes de la qual, els dilluns a El País, haurien de ser lectura obligatòria. No he llegit pensaments més clars, lúcids i valents sobre la necessitat de votar a Izquierda Unida durant la passada campanya electoral, igual que després va denunciar obertament com és d’injust el nostre sistema electoral, que va convertir en paper banyat un milió de vots.

En fi, aquesta introducció només té la finalitat de demanar un firma de recolzament per la condemna per injúries que injustament ha rebut Luis García Montero y que l’ha dut a la determinació d’abandonar la seva càtedra a la Universitat de Granada. Per si no heu seguit el procés, en faré un petit resum.

Al Departament de Lliteratura Espanyola de l’anomenada universitat, hi ha un personatge que es diu José Antonio Fortes. Els alumnes es queixen contínuament d’ell perquè, entre altres perles, afirmava que Federico García Lorca exaltava els valors del feixisme i que en Francisco Ayala era també un feixista (vist el que s’ha vist després es pot aplicar la dita castellana de “Piensa en ladrón que todos son de su condición”). La llibertat de càtedra duu aquests mals i poc es pot fer, llevar de protestar. I això és el que feia García Montero: desmuntar les absurdes afirmacions d’aquell i dir-s’ho a la cara. Finalment, Fortes es va querellar contra García Montero després d’un enfrontament entre ambdós en un consell ordinari de departament en setembre de 2006 i per la publicació d’un article de García Montero el 14 de octubre d’aquell mateix any en la edició andalusa de El País on feia menció expressa a Fortes i es referia a ell com a "profesor perturbado".

García Montero, que ha estat condemnat per aquests fets a pagar una multa de 1.800 euros i una indemnització de 3.000 per un delicte d’injúries greus amb publicitat, ha anunciat que no recorrerà la sentència per no allargar judicialment la qüestió. L’altre individu, de nom de reminiscències falangistes, sí ho farà, perquè li sembla que la quantitat que rebrà és petita pel mal que ha rebut. Resulta increïble. A un país com aquest, on una bona part de mitjans de comunicació i pseudo-intel·lectuals de dretes han fet de l’insult el seu principal mitjà de vida, en García Montero ha estat condemnat d’una forma completament desproporcionada i, torn a repetir, injusta. I ho puc dir amb coneixement de causa, perquè aquests dies he après a classe que dret i justícia són dues coses diferents.

Luis García Montero ha trobat una total manca de recolzament per part de la Universitat de Granada com a institució. En rentar-se les mans apel·lant a una mal entesa equidistància, ha forçat la sortida del poeta de la seva càtedra. Continuarà fins a final de curs, per no perjudicar als seus alumnes, però què serà d’incòmoda una convivència de mesos que l’obligarà a compartir departament i passadissos amb aquell individu que, davant de la justícia y per fer servir una expressió de Lorca, ha sortir “con su cuerpo en triunfo”.

Afortunadament, alumnes, professors a títol individual i amics, li varen fer arribar un suport que em recordà el que es compta de quan va tornar Fray Luis de León a la Universitat de Salamanca després d’haver estat investigat i empresonat durant anys per la Inquisició. El gran poeta clàssic va començar amb un “como decíamos ayer”, com si no hagués passat res. El poeta granadí ho va fer amb un “Mi clase de hoy sobre Mariana Pineda (condemnada a mort per brodar una bandera republicana i immortalitzada al primer gran èxit teatral de Lorca) será breve”. I tant que ho va ser, perquè es va convertir en un homenatge del qui volgueren reconeixer els mèrits d’un gran professor que la universitat pública perd, fent-se així una mica més pobra i trista.

Si voleu fer-li arribar el vostre suport, només heu d’enviar un e-mail a aquesta direcció: apoyoaluisgarciamontero@gmail.com  Més informació  a  la pàgina  "Apoyo al poeta y profesor Luis García Montero."

 Fotografia de Luis García Montero a Kalipedia.
 Una selecció de poemes a media voz

 

I un poema... (Segueix)

El joc de la democrÓcia.

Alternativa | 17 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Un article de fralokus. Ja sabeu que si voleu participar i enviar-nos articles (eurxella@yahoo.es) aquest bloc és de tots.

El joc de la democràcia

   No hi ha dubte que la democràcia és el menys dolents del sistemes polítics, però la democràcia no deixa de ser un joc amb el que tot en de jugar però amb les mateixes regles. Tot això “ve a cuento” per la pressió que estan sometent alguns ciutadans al simpatitzants de Alternativa EU-EV aquest darrers dies després de la fira, ja sigui per iniciativa pròpia o fent de “correveydile”.

   Aquestes pressions són per una denúncia que segons alguns Alternativa EU-EV va fer a la Conselleria d’Agricultura i Pesca per la patètica demostració de caça de cabra amb llaç, Alternativa EU-EV no va fer cap denúncia perquè no es pot denunciar un acte que no s’ha fet, atès que l’escrit esmentat es va fer el divendres demanant la prohibició de l’acte per considerar el mateix incompatible amb la llei 1/92 de Protecció Animal que viuen al Entorn Humà, per això Alternativa a jugat al joc de la democràcia correctament presentant un escrit a la Institució corresponent, el mateix va fer l’Ajuntament de Pollença comunicant aquest acte a la Conselleria de Medi Ambient (segons nosaltres no és competent amb aquest tema) i la Conselleria de Medi Ambient juga també al joc de la democràcia donant suport a la celebració supòs perquè l’Ajuntament al seu escrit no va indicar en cap moment que Ca’n Conill no té la qualificació de zona cinegètica.

  També varen jugar al mateix joc democràtic Gabriel Canyelles i Fons quan es va aprovar la llei 1/92 de Protecció Animal que viuen al Entorn Humà que va prohibir sempre des de el punt de vista Alternativa EU-EV aquests tipus d’actes, i també va jugar al joc democràtic Jaume Matas quan va aprovar la llei 6/2006 de Caça i Pesca Fluvial que suposadament ha donat llum verda a la demostració.

   Ara just falta que ambdues Conselleries Medi Ambient i Agricultura es posin d’acord per saber qui té les competències de caça tradicional dins un aparcament de cotxes o futur “auditorium”, que es el que demana ara Alternativa EU-EV en el seu nou escrit, aquest darrer ja dirigit a les dues Conselleries implicades, sense demanar cap tipus de mesura disciplinaria pels afectats.

   Ja que el tema de les tombes va deixar en un segon pla aquest polèmic embull dels cabrits, un vídeo per veure les coses molt millor en el joc democràtic.

Fra lokus

http://es.youtube.com/watch?v=RrQ20RUouOo

 Una cosa és caçar cabres de manera tradicional al seu habitat i altra és fer un espectacle a un aparcament. Del recomenable i excel·lent blog; Amics arbres, on a més podeu llegir un bon i divertit article sobre les cabres (non) mallorquines.

 

D'excursiˇ virtual al Castell d'Alarˇ... Caminant per Mallorca (XI)

Alternativa | 16 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual al Castell d'Alaró amb en Toni Flores.

 

Aparcament del poliesportiu (PA 31b)

Alternativa | 16 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Fa uns dies varen denunciar el mal estat de l'aparcament del poliesportiu (article, aparcament del poliesportiu )i es va fer una millora  amb grava, el batle  va dir que es tenia pensat pressupostar una actuació millor al 2010.

 Les primeres pluges han demostrat com va ser la precària millora que es va fer a l'aparcament. Es va amuntonar grava al peu de les escales que amb les primeres pluges s'ha convertit en una illa inassolible, al costat descans semi submergit les fustes  que utilitza la gent per arribar a les escales, únic accés des del aparcament al poliesportiu .

 

 

La gent que aparca sense conèixer les peculiaritats d'aquest aparcament es pot trobar amb que aquest panorama.

 

Pensam que no es pot esperar a fer una reparació completa al  2010 per inaugurar al 2011 (any d'eleccions). Són molts els afectats, pares de nins i usuaris que fan esport al poliesportiu de Pollença, cada dia per aquesta situació. A més es podia aprofitar per eliminar la barrera arquitectònica que suposen aquestes escales d'accés al pavelló des del aparcament.

A més a més hem d'insistir en el perillós accés al pavelló des del poble que hem pogut comprovar una altra vegada a la darrera fira quan centenars de persones per arribar al poble des del aparcament  travessaven com podien  la carretera. Cada dia molt de joves accedeixen al pavelló travessant la carretera al costat de la rotonda del Gall. Del projecte de fer un pont fa molt de temps que no sabem res i al manco caldria un pas de vianants.

G20. Despotisme IlĚlustrat.

Alternativa | 15 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El sistema capitalista ha demostrat ser incompatible amb la democràcia i amb el ser humà.Amb la democràcia és incompatible ja que cap  govern democràtic pot prendre cap decisió que pugui  modificar essencialment la direcció de l'economia global i amb el ser humà per què el sistema és responsable de la destrucció i saqueig del medi ambient del que formam part i de  la mort de milions de persones de fam i malalties, a pesar de tenir recursos i mitjans per evitar aquestes morts

Avui  els nostres representants polítics ala reunió del G20 haurien de contestar a a alguna de les següents preguntes inspirades a les propostes d’ Attac per superar la crisi:

- Per què els beneficis són per les empreses i les pèrdues les hem de pagar entre tots?

- Per què no un impost extra sobre tots els ingressos per damunt de 50.000 euros i un 1% sobre els beneficis de les empreses del sector financer?

- Per què no impostos sobre les transaccions monetàries per acabar amb les operacions especulatives ( Taxa Tobin)

- Per què no es tanquen els paradisos fiscals i centres de banca extraterritorials. Llevat dels que es beneficien del sistema ( bancs, multinacionals, mafiosos, traficants d’armes, corruptes, delinqüents en generals...) la majoria de ciutadans sabem que els paradisos fiscals no aporten res a l’economia productiva  i que tenen una funció clarament delictiva.

 Refundar un sistema on els especuladors somriuen?

 

Avui tornarem a comprovar com els governs democràtics són sotmesos a un sistema que deixa tota decisió econòmica d'importància en mans de la lliure iniciativa privada de les grans empreses, que evidentment prenen les seves decisions fora de cap control democràtic sense tenir en compte ni a ciutadans ni al món que estan destruint.

La reunió d’avui del G20 em recorda al Despotisme Il·lustrat quan l’Antic Règim agonitzava i alguns reis varen voler evitar la crisi total del sistema fent algunes reformes il·lustrades sense canviar el fonamental, que era un poder absolut del rei i un sistema social i econòmic fonamentat a la desigualtat jurídica. “Tot pel poble però sense el poble”.

Avui tenim el mateix; una sèrie de dirigents polítics que volen salvar el capitalisme, amb “reformes, refundacions...” però sense canviar el fonamental  que és un poder absolut de les grans empreses i un sistema social i econòmic fonamentat a una profunda  desigualtat econòmica que causa milions de morts.

 Avui es parla de refundar el sistema quan els governs ja han decidit utilitzar els nostres doblers  per ajudar als que han utilitzat el sistema econòmic com un casino amb total immunitat i impunitat. 

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb