URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L'Assarell, Mina i Alcanella... Caminant per Mallorca (IX)

Alternativa | 02 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

 Aquesta setmana amb en Toni Flores farem una volteta per l'Assarell, Mina i Alcanella. Disfrutau de l'excursió.

Més fotos a continuació: 

 (Segueix)

La reina es lleva la careta

Alternativa | 02 Novembre, 2008 07:01 | facebook.com twitter.com

Encara que na Toñi ha obert el seu propi blog  que us recomenam, no ens ha abandonat i ens ha enviat aquest magnífic articl. Us recordam qu esi voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

La reina es lleva la careta

Ara resulta que la reina és de dretes. Quina novetat. El que resultaria ressenyable és que fos votat del Partit Comunista de tota la vida. No sé de què s’estranyen alguns, com si la representat de la més rància i anacrònica institució que queda a l’Espanya democràtica no hagués de ser ultraconservadora per definició. Sembla que ha fet falta el llibre que na Pilar Urbano acaba de publicar perquè molts d’habitants d’aquest país se n’hagin adonat.

S’està xerrant molt de les declaracions que ha fet sobre els homosexuals. Com a professora de llengua, m’ha resultat especialment interessant el comunicat que ha publicat la Casa del Rei, on presumptament es desmenteix el que s’ha recollit al llibre. Apart del fet que no s’arriba a aclarir el que en teoria la reina volia dir, hi ha un “en todo caso” absolutament clarificador. És a dir, ella no ha dit el que ha dit perquè, en todo caso ho ha fet a l’àmbit privat. Aquest connector la delata i jo li subratllaria en vermell com a falta de coherència.

El que sí m’ha sorprès es com de ràpid la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales s’ha mostrat satisfeta amb les explicacions donades i ha decidit que na Sofía de Borbón té raó i na Pilar Urbano menteix, perquè tothom sap que aquesta darrera és homòfoba i, a més, de l’Opus (sobre la primera hi ha més d’un que també ho afirmaria).  M’ha semblat una actitud impròpia de qui defensa els drets d’un col·lectiu històricament tan combatiu. En la meva opinió, s’han humiliat davant una monarquia que ha posat en dubte els drets que tant els ha costat conquerir. Entre els comentaris que des de diferents mitjans de comunicació s’han dedicat a les paraules de la reina, parafrasearé dos que m’han semblat especialment encertats. El primer és que si a ella no li agrada l’ostentació del Dia de l’Orgull Gay, quan les carrosses es passegen per centre de Madrid, resulta que li sembla fatal exactament el mateix que va fer el principito el dia de les seves noces. El segon diu que es vagi preparant, perquè encara que només sigui per estadística, amb tants de néts com té, en tendrà un de gay segur.

Del que no s’està xerrant tant ha estat d’altres qüestions que a mi particularment em semblen igual de definitòries. S’ha declarat completament en contra de l’avortament, sense cap matís. També ha dit que a l’escola s’ha d’ensenyar religió, perquè els nins han de conèixer l’origen del món i de la vida. Es veu que els científics no tenen res a dir pel que fa a aquestes qüestions. Ja veig jo als professors de biologia de tots els instituts revisant la bíblia a corre cuita, per explicar amb coneixement de causa que la terra es va crear en quaranta dies i que n’Adam i n’Eva es varen salvar d’un diluvi. O una cosa així, que posats a contar mentires tant dóna si confonem els mites.

Aquesta senyora, a la qual mantenim entre tots amb els nostres impostos, s’ha declarat completament en contra de l’eutanàsia. Jo, que no som en absolut com ella, només li desig que mai li faci falta, i que, si n’hi fa, hi hagi qualcú que s’oblidi del que ha dit i que li permeti tenir una mort digna.

Així mateix podria parlar el desconeixement absolut que ha demostrat en el tema de la violència de gènere, en afirmar que tractar-lo als mitjans de comunicació provoca un efecte de contagi. Es veu que tot el que no sigui un món color de rosa molesta a aquesta dona, que voldria veure dins de l’armari no només als homosexuals sinó també a les dones maltractades.

En fi, no sé com poden sorprendre les declaracions d’una persona que, a l’altra biografia autoritzada que va escriure la mateixa autora fa tretze anys, qualificà la dictadura de Franco com a “dictablanda”, tot afegint després que “Franco era un dictador pero no un tirano”. Si no fes plorar faria riure.

I jo, de tota aquesta polèmica i de les ficades de pota de la reina, me n’alegro. Estic encantada que la família reial es llevi la careta de “som moderns i guais i campechanos i defensors de l’igualdat entre tots els espanyols”. Quant més clarament demostrin el que en realitat són, més aviat es sumarà gent a la causa de la República, l’única forma de govern acceptable al món modern. Tant de bo xerràs més sovint, més clar i més fort (la vull veure ja a un Salsa Rosa!), perquè sembla que és d’aquesta manera com molta de gent obrirà els ulls i se n’adonarà del pes que arrossegam mantenint els Borbons. S’haurien de publicar més biografies autoritzades d’ella, del seu home, dels seus fills, de la seva nora, dels seus gendres, dels seus néts... i fins i tot de la seva perruquera, a veure si entre tots ens decidim d’una vegada a llevar-los els seus privilegis per convertir-los en el que haurien de ser: ciutadans que es guanyen el pa amb la suor del seu treball.

Caganer de la reina a el Caganer.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb