URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Manca de valor

Alternativa | 03 Novembre, 2008 17:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple es va rebutjar la nostra moció pdemanant la dimissió de Miquel Ferrá Jaume, Director General de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient del Govern de les Illes Balear. Veure camí públic de Ternelles i tancat 6

Vaig tenir que explicar als regidors els fets ocorreguts a l'excursió reivindicativa al camí de Ternelles el 12 d'octubre, ja que a l'excursió només érem dos regidors. Una pena que la resta de regidors no haguessin comprovat directament el comportament dels guàrdies de medi ambient enviats pel Director General de Biodiversitat.

En Joan Cerdà va admetre que no li va agradar el comportament del director general de biodiversitat, que tal vegada s'havia equivocat però que no havia fet res il·legal per demanar la seva dimissió.En Tomeu Cifre va defensar que l'actuació del Director General de Biodiversitat va ser correcta.

Els dos varen defensar que feia falta demanar permís a la Conselleria de Medi Ambient per fer l'excursió i que aquest no s'havia demanart. Nosaltres mantenim que en virtut de l'article 61 del PORN de la Serra de Tramontana "Amb caràcter general les activitats recreatives i les esportives que no siguin de competició són activitats permeses a les zones d'ús limitat, d'ús compatible i d'ús general, sempre que no impliquin l'emissió de renous i/o es realitzin camp a través. L'itinerari era per un camí ben definit (no camp a través), ni s'havien d'emetre  renous per quan l'excursió era a peu (no motoritzada).

 

Al debat la resta de partits no varen voler entrar en l'actuació dels agents de medi ambient que es varen ubicar no a la la zona d'exclusió ni tan sol a les zones d'ús limitat o compatible sinó just al costat de la barrera i el guarda de na Leonor.
  •  

Pensam que el  ple no podia acceptar que un càrrec que havia de defensar el patrimoni públic i al conjunt dels ciutadans, actués d'aquesta manera que ens va recordar el caciquisme del segle XIX posant a els mitjans públics al servei de la poderosa propietat de Ternelles, trepitjant un grup ciutadans que intentavan exercir el seu lliure dret a passejar per un camí public.

 

  Pensam que les institucions públiques ha d'estar al servei dels ciutadans i del seus drets i no dels poderosos i dels que tenen una actitud servil amb els mateixos. L’actuació que va propiciar el director de biodiversitat amb els agents de medi ambient va ser la d’uns guardes jurats a les ordres de la propietat de la possessió.

 

Pensam que el que va passar va ser una mofa i escarni dels ciutadans, com és possible que una institució pública defensi la usurpació d'un camí públic? Inconcebible però cert. Miquel Ferrà Jaume,  director general de Biodiversitat de la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear i company d'executiva del nostre batle. Pagat per nosaltres però al servei de na Leonor.

Tot això pensam però  la resta de regidor no varen opinar el mateix. Els moments més penosos del ple va ser quan Tomeu Cifre va intentar embrutar als excursionistes dient que el grup que havia evitat la barreja passant pel torrent "anaven drogats". Tan Juanjo Mir com jo li varen dir que ell no era per fer aquestes afirmacións i que el comportament del 600 excursionistes va ser exemplar.

També va ser trist quan en Joan em va dir que presentavam aquesta moció només per fer oposició i que era un tema a debatre al Govern, com si el tema no fos amb nosaltres. Per terminar varen ser decebuts el silenci d'en Biel Cerdà i la seva abstenció com el vot en contra del PSOE. Res de nou; manca de valor.

De la pàgina Can Verga; March compra los políticos. 

Xerrada Tren fins Alcúdia.

Alternativa | 03 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Us convidam  a la XERRADA INFORMATIVA que es durà a terme el proper divendres dia 7 de novembre a les 20:30 h. al Centre Cultural Guillem Cifre de Colonya de Pollença:

TREN FINS A ALCÚDIA, una oportunitat que no podem tornar a perdre...

No hi faltis !!

Podeu llegir el fulletó 
informatiu de la Plataforma a:  http://www.webverd.com/fotobloc/tren_fins_alcudia.pdf

Com sabeu la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern Balear està estudiant les opcions possibles per fer arribar el tren a Alcúdia. El recorregut inicialment acordat l’any 2003 (el primer “corredor Sud”) està inicialment descartat, ja que afecta àrees naturals de S’Albufera, però  l’Ajuntament d’Alcúdia encara defensa un nou corredor Sud actualment en estudi

La plataforma  tren fins Alcúdia i nosalstres defensam  l’anomenat corredor Nord, el que va paral·lel a la carretera Palma-Alcúdia, pel nord del Puig de Sant Martí i que arriba  a Alcúdia poble, la zona de més densi-tat de població resident i més propera a Pollença que faria possible una futura connexió amb un tramvia al Port de Pollença.


Mes informació a:
http://trenfinsalcudia.balearweb.net/
http://bloc.bielperello.com/post/55423

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb