URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Per una peatonització ben feta 1.

Alternativa | 04 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguint amb el ple avui iniciarem una sèrie d'articles sobre la peatonització de la primera 

línia del Por . Primer  varen donar les gràcies a tots els ciutadans que hanvien recollit firmes, als que havien firmats, finalment 1016, i als assistents al ple (la sala es va omplir).

Vàren demanar la participació al ple dels veïns, però el batle no el va permetre al no haver el president de cap asociació i no haver cap demanda per escrit, una pena.

En primer lloc pensam que aquesta moció era necessària per debatre el tema al ple, màxim organisme democràtic del municipi. I és que a pesar de que la peatonització és un projecte molt ambiciós i complicat que requereix més d’una legislatura i el màxim consens possible, l’equip de govern l’ha posat en marxa sense cap tipus de consens, i als grups de l’oposició només s’ens va donar una mínima informació de 10 minuts just una setmana abans del tancament i l’únic lloc on hem pogut debatre sobre aquest tema ha estat a la tertúlia de la ràdio municipal. Aquest fet de per si ja és inaudit i demostra unes formes d’actuació poc democràtiques i més pròpies d’altra època.

La mateixa falta de respecte que han mostrat cap als partits de l’oposició l’han mostrat cap als ciutadans. I és per això que l’origen d’aquesta moció és també popular, varen ser les queixes de la gent les que ens varen fer pensar que calia fer aquesta proposta que varen presentar. La veritat que estam encantat amb aquesta demostració de la gent que ha estat capaç de recollir amb el seu esforç aquestes 1016 firmes que  varen donar suport a la nostra moció. Pens que en aquest sentit l’Associació de Veïns del Port hauria de reflexionar ja que pensam que cal per la seva part una actitut més valent i més activa per defensar els interessos dels ciutadans. Aquestes són firmes de ciutadans de totes ideologies, de ciutadans que estàn a favor de la peatonització i de ciutadans que estan en contra de la peatonització. El que ha unit a tota aquesta gent és la petició de que no es facin experiments chapusseros, que les coses es facin bé, seriosament, amb 1. INFORMACIÓ. 2. TRANSPARÈNCIA i 3 PARTICIPACIÓ.

Esperam i desitgam que aquestes firmes facin reflexionar a l’equip de govern. El que ha restat més que clar és que quan el batle va dir a la tertúlia de la ràdio municipal que tothom estava encantat amb l’experiment, que només havia rebut una queixa d’un comerciant i per part dels taxistes, no deia la veritat, igual que no la deia quan  va dir que la gent s’havia apropiat de la calçada. La gent no és suïcida per jugar-se la vida davant dels autobusos i comença a estar farta de tanta "chapussa". La peatonitzaciónno és pot considerar com va fer el batle a la tertúlia com una mesura aïllada independent de l’entorn i el context i d’un pla de mobilitat que crec tots defensam com necessari..

 Aquest seria el futur d'un vianant a la calçada.

 

 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb