URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Oh-bama

Alternativa | 06 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

No serem tan ingenus per pensar que Barak Obama es pot sortir de les línies que marca el neoliberalisme als Estats Units, us recomenam la lectura de l'article de Naomi Klein;"los chicago boys de Obama però tampoc serem tan falsos per dir que ens era igual l'elecció d'en McCain i na Palin que l'elecció de Obama-Biden. Na palin si que semblava una "digna" sucessora d'en Bush, ara diu que torna a Alaska per aconseguir la seva autosuficiència energètica...Uf.

Obama es troba un país i un món a una situació molt complicada i en gran part resultat del pitjor president que han tingut els Estats Units. Una cosa totalment incomprensible és que sigui George Bush qui presideixi la famosa reunió del G20,  és com un piròman dirigint als bombers.

A pesar de totes les prevencions que desperta el sistema polític estadounidense és impossible no emocionar-se davant de l'elecció d'un president mulat quan apenes fa quaranta anys havia apartheid a alguns estats dels Estats Units i ni tan sols podien votar.

Un altre tema a destacar es que ens trobam davant del fill d'un emigrant a l'igual que Nicolas Sarkozy,per desgràcia no crec que cap dels dos es plantegin cap canvi important a aquest tema. També estaria bé que en Barak no oblidés el seu origen africà, el que ha viscut  a altres països i la feina que ha fet amb la gent més pobre de  Chicago.

El que si que esper ara és la fí de Guantanamo, una vergonya per la humanit at, la retirada progressiva de les tropes d'Iraq, un canvi de política respecte al canvi climàtic, una reducció de la despesa en armament, una millora de les relacions internacionals, una política exterior més multilateral... Tan de bo la meitat es faci realitat la meitat del canvi que ha votat la gent.

A pesar de tot i de que Obama a més de mulat i fill d'immigrants és illenc,  el vertader canvi hagués estat la victòria de Cynthia McKinley, candidata negra del partit verd. 134.000 vots.

 


 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb