URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Fira és una fira d'artesania no una diada de caça.

Alternativa | 08 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Enguany els tres regidors de fires no han repetit l'error de posar sorra al claustre però a canvi han adoptat una sèrie de decisions més que discutibles.

Pensam que ha estat un gran error col·locar la zona d'atraccions a una ubicació tan cèntrica com el  creuer del carrer Cecil Metel i via Argentina. La única explicació que s'ha donat és que a l'anterior lloc on es col·locaven les atraccions; al solar del coster del Puig, es feia fang. Pensam que aquest problema es podia solucionar amb una mica de grava que a més a més seguiria en part sent útil després, ja que aquest solar normalment s'utilitza com aparcament.  La ubicació d'enguany a més de complicar considerablement el tràfic significa un perill per la proximitat de les atraccions als habitatges i sobre tot una molèstia totalment innecessària per la gran quantitat de veïns de la zona, que ja han acudit a nosaltres per queixar-se. Aquest veïns hauran de sofrir aquest dies un munt de renou i llums a pocs metres de les seves cases. Algú ja ha optat per anar-se aquests dies a casa d'algun familiar. En resum una decisió desastrosa a pesar de tenir tres regidor dedicats a la Fira.

També ens resulta xocant i una broma de mal gust que fa dos plens s'aprovés per unanimitat nomenar a Pollença ciutat amiga dels animals i es decideixin fer dos actes poc amics dels animals.

1 - A Can Conill s'ha previst fer una mostra de caça de cabra amb llaç el que consideram un incompliment de la llei de protecció animal
[1]. En aquest sentit varen avisar a l'equip de govern al darrer ple (dijous 30) d'aquesta possible il·legalitat.
L'Ajuntament va demanar dimarts 4 un informe a la conselleria de medi ambient, direcció de caça al·legant que és una modalitat de caça tradicional. Ahir el batle em va informar que havia arribat un informe escrit asegurant que era legal.

Nosaltres i  la Plataforma Balear para la Defensa Animal (BALDEA) consideram que  la direcció general de caça no és competent al tema. No parlam de caça ni d'un terreny cinegètic sinó d'un espectacle o simulació de caça a un aparcament. Pensam que per que la direcció de caça fos competent la demostració s'hauria de fer a un territori cinegètic, a l'habitat natural de la cabra. Qui te les competències al tema és la Direcció d'Agricultura a la que varen enviar un escrit ahir demanant la prohibició de l'exhibició de caça de cabra amb llaç ( el podeu llegir a la continuació de l'article).

- El segon acte poc “amic” dels animals seria el volador muntat per la societat de Caçadors de Pollença. L’any passat ja el varen muntar, d
ins una gàbia que imitava d'una manera patètica la natura  s'amuntegaven aucells siveltres i altres procedents de la cria en captivitat. Aquest volador  va ser denunciat pel GOB podeu llegir el tema a l'editorial del núm. del BUSQUERET (febrer 2008), revista de divulgació ornitològica del GOB.

 La Fira és una fira d'artesania no una diada de caça, temes com el de la caça de cabres o voladors pensam que no haurien de formar part de la mateixa. Tan si es vol promocionar la caça tradicional amb llaç, com la Societats de caçadors pensam que l'espai adhient és el mitjà natural.

 Pensam que l'Ajuntament de Pollença  no ha d'emparar actuacions com aquesta   que per trobar-se fora del seu mitjà naturla consideram contràries a el que ha de ser l'educació ambiental, i la protecció de la natura.

A la fi ens agradaria una Fira més especialitzada i centrada al seu tema; l'artesania.

 



[1] Ley 1/1992, de 8 de abril, de protección de los animales que viven en el entorno humano, més concretament el seu article 


4. 1. Con carácter específico se prohíbe asimismo:

a.       El uso de animales en fiestas o espectáculos, en los que éstos puedan ser objeto de muerte, tortura, malos tratos, daños, sufrimientos, tratamientos antinaturales o en los que se pueda herir la sensibilidad del espectador.

b.       Los espectáculos consistentes en peleas de gallos, perros o cualesquiera otros animales entre sí, con ejemplares de otra especie o con el hombre.

c.       La filmación de escenas con animales, sean para cine o televisión, que conlleve crueldad, malos tratos o sufrimiento, requerirá la autorización previa del órgano competente de la Comunidad Autónoma. El daño al animal será siempre y en cualquier caso simulado.

Hem de afegir que a més a més al mateix article diu.

En ningún caso , las fiestas en que los animales puedan ser objeto de malos tratos gozarán de ningún tipo de apoyo o subvención de instituciones públicas de Baleares.
3.- No se permitirá la entrada a los espectaculos a que hace refererencia el apartado anterior a los menores de dieciseis años.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb