URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Sense frivolitats, per favor.

Alternativa | 09 Novembre, 2008 23:33 | facebook.com twitter.com

Voliam respondre a tres anònims del fill directe dels darrers números que feien referència als nostre partit. Ens agrada respondre, que hem de fer sóm així.

El primer d'un comerciant deia que era una frivolitat la pujada d'impostos de fems i que era encara més frívol que nosaltres es dediquem a xerrar de camins. A aquest frívol anònim l'hem de dir que no és cap frivolitat defensar l'obertura dels camins públics del municipi, sinó un deure. Si les institucions públiques no defensen el patrimoni comú qui el farà? Hem de deixar que ens sostreguin el que és de tothom? No fer res sí que seria una frivolitat.

Respecte a la pujada de les taxes de fems i quan diu que  no hem fet res pensam que no s'ha informat bé. Només tenim un regidor però fa una any varen fer tot el que varen poder per evitar aquesta pujada; raonar i votar en contra. Li demanaria que escoltés els plens al que es va debatre aquesta pujada a "ràdio urxella" (http://www.urxella.net/urxella/radiourxella/radio_urxella.htm).   A més a més varen fer una feina extra-institucional com va ser recollir més de 330 al·legacions. El que no sabem és on es trobava aquest comerciant quan feiam tot això, el que esperam és que enguany la gent reaccioni quan s'aprovin les taxes i impostos, i no quan s'han de pagar i ja poca cosa es pot fer.

Al darrer fill directe un anònim es preocupava per que per culpa de l'excursió reivindicativa de Ternelles, "la senyora" no deixi tallar el pi de S. Antoni i deia que la majoria dels assistents eren de fora poble. Només li recordaria a aquest "ciutadà de pro" que el pi no sempre s'ha tallat a Ternelles, o sigui que no es preocupi tan, el podem tallar a altres finques sense tancar la tradició . Respecte a que havia més gent de fora que del  Pollença, simplement dir-li que no crec que això sigui una bona notícia.

A altre fill directe una al·lota diu que no hem dit ni mu de que el PSM s'havia carregat totes les activitats culturals de Pollença i es demanava si eram còmplices o no ens interessa la cultura. Evidentment no són còmplices de res ja que no estam a l'equip de govern, comprenem que a una situació econòmica crítica es facin retallades, encara que no compartim que aquestes retallades no és facin equitativament a totes les àrees ( si es mirà el pressupost restà molt clar qui comanda UM-UNPI) i qui no era necessari (PSM). Tampoc compartim que s'hagin llevat tots els cursos del darrer trimestre, una cosa es retallar i altra llevar tots els cursos. Aquest tema el voliam comentar als precs i preguntes dels darrers plens però es varen fer les dotze de la nit sense poder fer ni precs ni preguntes pràcticament.

 

 

Passejant per la canaleta que du l'aigua de la font del Pi, al torrent... Caminant per Mallorca (X)

Alternativa | 09 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana d'excursió amb en Toni Flores a: 
Passejant per la canaleta que du l'aigua de la font del Pi, al torrent
d'Almadrà, fins a Solleric. D'aquí anem cap a Tossals Verds (Escorca).
 
 
 

 (Segueix)

Per una peatonalització ben feta. 2

Alternativa | 09 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El batle ha repetit una i altra vegada que tots els partits tenim la peatonització al nostre programa però evidentment no tots tenim la mateixa idea de com s’ha de fer i quin és el resultat final. Hi ha diferències entre la peatonització integral de la que parla el grup PP_UMP, la que proposavam nosaltres; peatonització prioritzant els vianants i ciclistes dins un pla de mobilitat. El PSOE per exemple uneix el punt de la peatonització a l’elaboració d’un pla especial de reforma interior del Port, el PSM parla d’un nou passeig marítim amb un projecte global que fugirà del ciment i de l’asfalt. I UM-UNPI parla de peatonitzar però també d’un pla de mobilitat i accessibilitat i de rehabilitar l’entorn.

No totes les peatonitzacions són iguals; hi ha peatonitzacions totals,  hi ha d’ús compartit o totalment estrictes. Hi ha ciutats (Oviedo y León) amb horaris restringits per càrrega i descarrega i la resta del dia poden circular taxis i residents, altres deixen accedir per la nit, altres deixen transport públic, de manteniment i emergència, altres només de determinats dies  (a la Gran Vía la peatonització se realitza només 21 diumenges a l'any) a altres ciutats han optat per reduir la velocitat a 30 quilòmetres per hora com a Graz (Austria, 240.000 habitants) que el fa des de 1992, el darrer projecte que he sentit ha estat  llevar totes les senyals que lleva a que la gent circuli més lentament

Després de repassar tots els programes podem dir que en general tots pensam que municipi de Pollença està més fet a mida del cotxe que del ser humà. I que a tots ens agradaria un entorn atractiu pels ciutadans sense tan de renou, contaminació atmosfèrica més segur i amb més espais dels vianants. I per arribar a aquest objectiu pens que aquest experiment ha estat una gran errada.

Si tots tenim aquesta idea de peatonitzar d’una manera u altra el Port perquè no fem la feina ben feta de manera conjunta, sense preses amb informació, transparència i informació?

Molt de gent es demanam que hi ha darrera aquestes preses i improvisació? Per què fer les coses tan mal?

Una transformació tan ambiciosa del municipi  requereix la feina conjunta de tots els partits polítics i la ciutadania no només per tenir-la informada sinó també per implicar-la i il·lusionar-la . Són molts els col·lectius socials econòmics i professionals afectats i no és possible una insensibilitat tan gran per part de l'Ajuntament, l’administració més propera als ciutadans.  

En definitiva el que cal és un pla seriós per poder debatre el tema amb tota la informació i dades contrastades. Correspon ara a l’equip de govern donar aquest pas i demostrar que realment cerquen el consens i participació de la gent. Tendran el merit i el reconeixement de la gent d’haver sabut rectificar a temps si segueixen amb aquest tipus d’experiments només provocaran divisions i  problemes.

                              Un municipi com Pollença no mereix això.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb