URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

G20. Despotisme Il·lustrat.

Alternativa | 15 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El sistema capitalista ha demostrat ser incompatible amb la democràcia i amb el ser humà.Amb la democràcia és incompatible ja que cap  govern democràtic pot prendre cap decisió que pugui  modificar essencialment la direcció de l'economia global i amb el ser humà per què el sistema és responsable de la destrucció i saqueig del medi ambient del que formam part i de  la mort de milions de persones de fam i malalties, a pesar de tenir recursos i mitjans per evitar aquestes morts

Avui  els nostres representants polítics ala reunió del G20 haurien de contestar a a alguna de les següents preguntes inspirades a les propostes d’ Attac per superar la crisi:

- Per què els beneficis són per les empreses i les pèrdues les hem de pagar entre tots?

- Per què no un impost extra sobre tots els ingressos per damunt de 50.000 euros i un 1% sobre els beneficis de les empreses del sector financer?

- Per què no impostos sobre les transaccions monetàries per acabar amb les operacions especulatives ( Taxa Tobin)

- Per què no es tanquen els paradisos fiscals i centres de banca extraterritorials. Llevat dels que es beneficien del sistema ( bancs, multinacionals, mafiosos, traficants d’armes, corruptes, delinqüents en generals...) la majoria de ciutadans sabem que els paradisos fiscals no aporten res a l’economia productiva  i que tenen una funció clarament delictiva.

 Refundar un sistema on els especuladors somriuen?

 

Avui tornarem a comprovar com els governs democràtics són sotmesos a un sistema que deixa tota decisió econòmica d'importància en mans de la lliure iniciativa privada de les grans empreses, que evidentment prenen les seves decisions fora de cap control democràtic sense tenir en compte ni a ciutadans ni al món que estan destruint.

La reunió d’avui del G20 em recorda al Despotisme Il·lustrat quan l’Antic Règim agonitzava i alguns reis varen voler evitar la crisi total del sistema fent algunes reformes il·lustrades sense canviar el fonamental, que era un poder absolut del rei i un sistema social i econòmic fonamentat a la desigualtat jurídica. “Tot pel poble però sense el poble”.

Avui tenim el mateix; una sèrie de dirigents polítics que volen salvar el capitalisme, amb “reformes, refundacions...” però sense canviar el fonamental  que és un poder absolut de les grans empreses i un sistema social i econòmic fonamentat a una profunda  desigualtat econòmica que causa milions de morts.

 Avui es parla de refundar el sistema quan els governs ja han decidit utilitzar els nostres doblers  per ajudar als que han utilitzat el sistema econòmic com un casino amb total immunitat i impunitat. 

 

 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb