URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'exilis

Alternativa | 19 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui podeu gaudir de la saviesa d'en Pere de la Punta.  Us recordam que si voleu escriure un article a aquest blog l'haveu d'enviar a eurxella@yahoo.es

 

I

Acabe d'arribar És l'únic que us demane

Duc per tot el meu cos una humitat de sal.

Abreugeu tot els tràmits: acabe d'arribar.

Només puc contestar bé les vostres preguntes

amb un gest d'una mà cansadament equívoc.

Vinc de certs llocs. Acabe d'arribar. Abreugeu

els tràmits,aquell tràfec de papers, de preguntes.

Estic cansat. Em pesen els llavis, massa coses.

No em feu massa preguntes: no puc dir res encara.

Tinc suades les mans, la barba de sis dies.

Acabe d'arribar: duc un gran cansament.

Encara no puc dir certes coses. Tinc ganes

de llevar-me, de jaure. No puc més. Abreugeu.

Vinc de certs llocs; deixau-me. No puc parlar, encara.

Amb aquest poema, obre Vicenç Andrés Estellés al seu llibre d'Exilis, dedicat a Manuel Sanchis Guarner. La cruesa de les paraules de L'Estellés son d'una fredor de marbre i refereixen la soledat del poeta. A les hores els seus amics Sanchis Guarner, exiliat (desterrat) a Mallorca i Joan Fuster a Burjasot (València) exili interior, estan dins la gran foscor del feixisme, treballant calladament, (no poden parlar encara) aguanten els escarnis, els atemptats i la indiferència que des de sempre s'ha obsequiat als intel·lectuals i poetes.

No és nou el cas de Luís García Montero, te raó Na Toñi quan diu que la poesia és la parenta pobre de la literatura; si es llegeix poca prosa, el que es llegeix amb vers es ridícul. I això que dins la poesia s'hi condensa la saviesa del coneixement i totes les emocions.

Però passem a una altre cosa, es una llàstima que l'esquerra aglutinada en torn a Esquerra Unida: PCE, tercera via, nacional II... etc. Reunits aquest cap de setmana a Madrid no hagin trobat un timoner, per dur endavant una de les poques opcions d'esquerres que queden al país. La desaparició de IU ens abocarà al bipartidisme, i als militants de base, als que van a peu, aquí els que donam suport a Pepe, als que compartim taula i assemblea a Ca'n Ramon, seguirem fidels a uns ideals d'esquerres cada cop més devaluats, Peró pensam que encara vàlids, perquè com deia Vázquez Montalbán a una pregunta de N'Eduardo Haro Teclen. Que perquè seguia essent comunista després de la caiguda del mur de Berlín? Ell li contestà, que pels militants de base, per no decebre-los; quantes coses ens va ensenyar el Manolo Vázquez !, entre moltes de marxistes també a menjar bé, com farem divendres amb un arròs brut amb picornells cuinat per na Tonina, i uns esclata sangs amb llom com mana la cuina tardoral aquí a casa nostra, de ben segur que després del sopar en sortiran algunes propostes d'aquelles que posen “ nyirviós” a Joan Cerdà Rull.

Pere de la Punta.

Imatge de la pàgina web oficiosa de Manuel Vázquez Montalbán 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb