URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Privatizant 1.

Alternativa | 20 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Com sabeu al darrer ple es va aprovar, amb el nostre vot en contra, el nou plec de clàusules del concurs de la piscina coberta del Port Pollença. Com recordareu a l'anterior concurs no es va presentar cap empresa (veure articles; el despropòsit de la piscina coberta i La piscina coberta del Port)

La piscina coberta del Port suposarà una gran despesa per l’Ajuntament, si abans de fer la pisicina s’hagues arribat a fer un estudi de mercat es demostraria que obres com aquesta s’han de fer mancomunades. És una bogeria insostenible pensar que cada municipi pot tenir una piscina coberta, un auditori... En realitat les competències d’un Ajuntament són molt poques; neteja, clavegueram, carrers... I no té massa lògica no complir amb aquestes competències mínimes i llançar-se a fer coses que no corresponen a l’Ajuntament i es fa s'hauria de cercar la col·laboració amb altres Ajuntament. Abans de comprar un jacuzzi s’ha de poder menjar.

Una vegada feta la piscina l’equip de govern aposta per una gestió privada de la mateixa pensant que d’aquesta manera sortirà més econòmica però hi ha una qüestió de pura lògica; si una empresa privada és capaç de gestionar la piscina i treure benefici l’Ajuntament també el pot fer. La única manera en que l’empresa privada pot superar a la gestió pública es donant  pitjor serveis o explotant als seus treballadors. A Pollença tenim clars exemples al servei de neteja (LUMSA) o al servei d’aigües a la Cala (Aigües de Cala Carbó).

L'argumentació per privatitzar sempre està fonamentat en la farsa de que el que és privat funciona millor que el que és públic, quan la realitat de tots els processos privatitzadors es tradueix en pèrdua de llocs de treball (a una gestió pública els llocs de feina tenen més possibilitats de ser coberts per gent del propi municipi), precarietat dels nous contractes i una major explotació i l'encariment per la ciutadania del propi servei.

Una gestió pública cerca  la rendibilitat social, no el benefici econòmic, i persegueix la satisfacció de les necessitats de les persones, mentre que la gestió o titularitat privada cerca lògicament el benefici per damunt de tot.

Evidentment para els polítics resulta molt més còmoda la gestió privada, davant les queixes pel mal serveix sempre poden dir i a Pollença tenim experiència en això: ja el comunicarem a l’empresa... parlarem amb l’empresa... quan facem el proper plecs de condicions... Al manco podiam pensar que aquesta deixadesa de funcions significaria una reducció de despeses en pagar als polítics però no és el cas ja que les dedicacions exclusives no es privatitzen.

Privatitzar un servei públic significa reconèixer el fracàs de la gestió administrativa pública, per la qual cosa la recepta ha de ser el cessament dels gestors públics, i no la privatització, externalització o la gestió privada.

UM es defineix com un partit liberal però el PSOE i el PSM haurien de revisar que significa ser socialista. Una de les idees claus del socialisme és la defensa de la gestió pública i votant aquests plecs no només han apostat per la gestió privada de la piscina, si no que a més donen la possibilitat d'estendre la privatització a altres instal·lacions municipals com la piscina de Pollença i les instal·lacions del poliesportiu de Port.

Demà parlarem més concretament del nou plec de condicions.

El roto ha resumit molt bé el tema i no és un acudit als Estats Units alguns hospitals han abandonat pacients que no podien pagar al carrer.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb