URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'excursió al Clot d'Albarca, Escorca... Caminant per Mallorca (XII)

Alternativa | 23 Novembre, 2008 19:00 | facebook.com twitter.com

 

D'excursió amb en Toni Flores al Clot d'Albarca, Escorca.

 

Enfonsant al Port de Pollença

Alternativa | 23 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

El dijous passat va haver una reunió  a la sala de plens entre el batle, el  regidor d'hisenda i diversos propietaris de negocis (la majoria del Port), jo vaig anar simplement a escoltar . En general no els comerciants no comprenien la gran pujada de la taxa de fems i impostos i la manca de serveis. A més els que tenen negocis a altres municipis varen fer comparacions demolidores sobre el que paguen a cada lloc i els serveis que rebrien. El cas més brutal és el d'un supermercat que ha passat de pagar poc més de 1.000 euros a superar els 5.000.

A una pissarra el batle i el regidor d’Hisenda varen desglossar els costos dels fems.

 Sobre el tractament dels fems i com te organitzat el negoci de l’empresa privada TIRME, empresa molt unida, per no dir altra cosa, a UM pràcticament nose va dir res. I això que TIRME va incrementar el cost del tractament de residus urbans pel 2008 un 26% ( la pujada mitjana a Pollença de la taxa de fems va ser d’un 40%). Clar d’aquest tema no interessa parlar, UM  va assegurar amb el suport del PP al darrer consell de l’anterior legislatura prorrogar fins el 2041 la concessió dels tractaments de fems a TIRME amb una pujada escalonada i espectacular de les taxes.

Si que es va parlar més del tema de la recollida on el batle presentava l’obertura d'expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada d’EMSER com la solució als problemes. Res hauríem de dir d’aquest expedient si no fos per la sospita de que pot ser un estudi molt “teledirigit” la única dada que va repetir una i altre vegada el batle a la reunió va ser l’alt percentatge dels cost de la plantilla d’EMSER dins les despeses, carregant sense cap sotilesa la culpa de la pujada d’impostos en els treballadors. Posat a donar dades, abans de l’estudi, també es podia parlar dels canvis d’horaris de recollida ( de les 4 a les 12 de la nit) que varen encarir les costos del personal un 35 % i que es varen fer al seu dia per satisfer una minoria, o de quin és el dèficit inicial que va assumir EMSER, o de com EMSER assumeix els costos de la deixalleria o de LUMSA que no li corresponen....

També va parlar de que altres anys no s’havia pujat els fems el que tocava com si ell no hagués estat el batle i màxim responsable d’aquest ajuntament fins ara.

A efectes pràctics per part del batle  i el regidor d'Hisenda el que s'ha oferir és fraccionar els pagaments i una petita reducció de la taxa per alguns negocis al 2009 que de totes maneres no compensarà la pujada d’ enguany.

Fems a preu de benzina.

.

 També es va parlar de l'experiment de semipeatontizació del Port i una vegada més va restar clar que fins i tot la gent a favor de la peatonització, varen parlar propietaris de bars a primera línia, pensen que les coses s'han fet mal i precipitadament. Sense duros per embellir la zona i passant els autobusos en aquest moment l'experiment serveix per desviar els pocs cotxes que podrien entrar al Port. El passeig presenta un aspecte desolador. 

El pensament de la majoria dels assistents a la reunió és que en temps de crisi, l'Ajuntament més que ajudar a superar-la està creant problemes i dificultats que poden enfonsar al Port.

 Imagen desoladora d'un municipi que vol viure del turisme de qualitat.

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb