URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Risc de tormentes.

Alternativa | 24 Novembre, 2008 22:00 | facebook.com twitter.com

Ens han comunicat risc de tormentes molt fortes aquesta nit  a Pollença.

Segons Europa Press:

El Centre Meteorològic de Balears manté activada l'alerta taronja a Mallorca i Menorca davant de la previsió de fenòmens adversos al mar, amb onades que podrien assolir els cinc metres d'altura, i per la previsió de fort vent a Menorca amb ratxes de fins a 100 km/h.

   Segons va explicar a Europa Press el director del Centre Meteorològic a les Illes, Agustín Jansá, l'arxipèlg està immers en aquest moment en "ple temporal", amb vents forts del nord de 125 km/h. a la Serra de Alfabia i 109 Km/h. al far de Capdepera. A l'aeroport de Palma s'han assolit ratxes de 72 km/h., a Menorca 78 km/h. i a Eivissa 61 km./h.

   Pel que fa a la mar, Jansá va indicar que les boies de Ports de l'Estat que estan col·locades en alta mar, a prop de Menorca, han detectat onades que sobrepassen els quatre metres d'altura. També es pronostica neu en cotes baixes, a 300 metres del nivell, tot i que la seva presència serà de "poc intensitat", va apuntar.

   Per la seva banda, la direcció general d'Emergències de la Conselleria d'Interior manté activat fins a nou avís el nivell Índex de Gravetat Zero (IG-0) del Pla Especial de Fenòmens Meteorològics Adversos, atenent a les informacions del Centre Meteorològic de les Balears, que indiquen ratxes de vent fort durant les pròximes hores en tot l'arxipèlag.

   La Direcció general d'Emergències (DGE) de la Conselleria d'Interior ha decretat aquesta tarda l'Índex de Gravetat Zero (0), atenent a les informacions rebudes des del Centre Meteorològic de les Balears, que preveuen fortes ratxes de vent durant les pròximes hores en tot l'arxipèlag.

   Davant d'aquestes circumstàncies, la DGE recomana seguir els consells bàsics en cas de vent i telefonar el 112 davant de qualsevol situació d'emergència. 

 

Brutor

Alternativa | 24 Novembre, 2008 07:00 | facebook.com twitter.com

Davant de les nombroses queixes de la brutor a Pollença i al Port varen demanar els plecs de condicions i contractes de l'empresa que fa neteja a Pollença i el Port; LUMSA " Limpiezas Urbanas de Mallorca". I la sorpresa va ser majúscula des del 18 de març LUMSA fa la neteja viària del Port de Pollença sense contracte (evidentment cobrant) .

La clàusula segona del plec de clàusules administratives que regeixen el contracte el diu molt clar;  la durada del contracte, amb les pròrrogues, en cap cas podrà superar els quatre anys de termini, i el contracte va ser signat el 18 de març del 2004.

O sigui fa vuit mesos que tenim una empresa que fa feina i cobra sense tenir contracte al Port de Pollença.

Estam parlant de vuit mesos d'irregularitat administrativa que consideram greu. La neteja viària és un dels serveis mínims que ha de prestar l'Ajuntament.

La veritat que tanta incompetència ja ens supera, tenim una regidora del Port  i un regidor de serveis amb dedicació exclusiva que cobren un bon sou, per entre altres coses, gestionar un tema administratiu com aquest, que a més a més és dels més criticats per la ciutadania. 

O sigui des de març el nostre equip de govern tenia la possibilitat de cercar alternatives a la deficient feina de LUMSA i no han fet res. Si això no es per dimitir o ser cessats ja m'explicareu. 

Una vegada comprovada aquesta irregularitat hem presentat una moció pel ple d'aquest dijous demanant  que el  servei de neteja viària de la zona del Port de Pollença sigui realitzat per l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU).

Tots els grups polítics de l'Ajuntament hem exposat d'una manera o una altra la necessitat de promocionar l'Empresa Municipal de Serveis (EMSER 2002 SLU)  com a empresa de serveis integrats del municipi, desenvolupant, consolidant i millorant les seves funcions. Pensam que l'Empresa Municipal de Serveis  està perfectament capacitada per assumir la feina de neteja viària de la zona del Port de Pollença i que una empresa pública és la millor manera de tenir un control  directe de la feina,  d'evitar l'explotació del treballadors, de crear llocs de feina dins el mateix municipi i de reinvertir el benefici en cobrir el dèficit existent.  

La brutor del Port ha llevat a un veí a publicar aquest anuncia a la premsa local.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb