URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Paraules

Alternativa | 27 Novembre, 2008 07:01 | facebook.com twitter.com

Les paraules són això, paraules. Però aquestes poden voler dir moltes coses, depèn del to i sobretot del context en que es diguin. Hi ha paraules noves, cada dia en surten, però també hi ha paraules que han caigut en desús ho han perdut el seu pes.

 

És el cas de la paraula democràcia que ha passat de significar el govern de tots a passar a denominar un sistema de govern en que els ciutadans en lo únic que participen és en ficar una papereta dins una urna cada 4 anys.

 

També és el cas de la paraula capitalisme, que ara pareix que es pot refundar. Com si el capitalisme pogués transformar-se, mutar, depenent de la voluntat dels governants de torn.

 

Aquestes dues paraules, democràcia i capitalisme, són paraules de moda. Tothom, polítics i ciutadans, se n’omplen la boca. Estan a l’ordre del dia: salvem el capitalisme per viure en una societat democràtica. Però tot sense mirar al fons, al seu significat més íntim. Algú s’ha aturat a pensar que vol dir capitalisme, d’on ve i en que s’ha convertit? I el mateix amb la democràcia.

 

Però jo des d’aquí vull rescatar de l’oblit la paraula Solidaritat, i la paraula Revolució. Pareix anacrònic, ja ho se, però també és necessari.

 

La Solidaritat, que també està de moda, ha passat de ser un terme sagrat a ser un terme nadalenc, una paraula que denota consum, llàstima i pares noel. Però cal rescatar el seu significat més antic, el seu significat més militant. La solidaritat és un cop de mà, es la vida més enllà de mirar-se el melic, és no tancar els ulls a la realitat forana. Deia la cançó “si tu no en tens i jo ja en tenc, te que jo ja en tenc”. La solidaritat és el contrari de l’individualisme capitalista que només mira per l’acumulació personal sense tenir en compte ni l’entorn ni a l’altre. Per això mateix cal rescatar de l’oblit aquest significat de la paraula solidaritat, perquè ens duu a l’empatia, al respecte cap a l’altre i a millorar el món des del dia a dia i no només en determinades dates.

 

Aquesta actitud solidària és en si mateixa un acte revolucionari, un voler canviar les coses d’arrel, és el voler desterrar la insolidaritat individual capitalista i implantar l’ajuda mútua, el millorar entre tots el que és de tots i el tenir amplitud de mires per entendre el món.

 

En aquest món insolidari i injust és imprescindible rescatar aquestes dues paraules, Revolució i Solidaritat, per poder avançar i fer de la democràcia un acte de justícia i destruir el capitalisme individualista canviant-lo per un govern de tots i per tots.

Del blog "ilustrando dibujos" el blog de Dani Ras 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb