URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Que difÝcil es ser peatˇn en el Puerto.

Alternativa | 31 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquí tenim un article del nostre company Juan Antonio Zamorano Villalba. L'article parla dels diferents "accidents geogràfics" que ens trobem els vianants a l'hora de passejar pel Port de Pollença. Al ple d'ahir varem transmetre aquestes denúncies i varen demanar actuacions per part de l'equip de govern.

Esperem que aquest no sigui el seu darrer article i poguem gaudir molt més dels seus escrits. 

Que difícil es ser peatón en el Puerto.

El primer problema al que se enfrenta un peatón en el Puerto es el del arreglo de las aceras , sobre todo en aquellos lugares de acera que quedan sin embaldosar (bien porque es un solar, o bien, porque se ha edificado y no han acabado la entrada del edificio, como por ejemplo el que está en la esquina de la calle Vicente Buades con Xaloc, que lleva unos 15 años terminado y sin arreglar la acera a lo largo y ancho del edificio).
 
El segundo obstáculo son los nuevos negocios, que hacen las barreras arquitectónicas en la misma acera, sin tener en cuenta que el obstáculo es difícil de pasar con una silla de ruedas, o tambien para aquellas personas mayores que han de ir ayudadas de un andador. A esto le sumamos lo expuesto anteriormente y veremos por donde hemos de circular los peatones con la mayor seguridad para no ser atropellados por los vehículos.
 
Otro tema que es un impedimento para los peatones son las cadenas que hay sobre los barrotes en la plaza Miguel Capllonch del Puerto, con el fin de que no pasen los vehículos. Lo que no se tiene en cuenta es del peligro que se nos ocasiona a los que vamos paseando, ya que no se ven claramente. A esto hay que sumar el agravante que se ocasiona sobre todo en verano, cuando los restaurantes de la zona, (Piazza, etc.) ponen las mesas de tal manera que no nos queda mas remedio que saltar por encima de estas cadenas, esto si no hay un niño que te mueva la cadena justo cuando vas a saltar.

Juan Antonio Zamorano Villalba.

La cadena de la plaça Miquel Capllonch. 


 

 

La ciutadania ens pot fer arribar els seus punts negres de forma oral, escrita, fotogràfica o gravada. Recollirem la informació a través d'aquest blogd'enquestes directes, al nostre correu electrònic: eurxella@yahoo.es, al telèfon 656967751 o la bústia del nostre regidor Pepe García  a l'Ajuntament;  C/ del Calvari, 2 07460 Pollença.

Us recordam que a més tenim en marxa la IV convocatòria del concurs de fotografia Urxella i esperam la vostra participació  teniu de temps fins el 21 de febrer del 2009, per desgràcia res és més fàcil que trobar un problema social o mediambiental a Pollença. 

A més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat.

 


 (Segueix)

Primers apunts del ple de gener

Alternativa | 30 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquesta és un primer resum i valoració del ple d’ahir, posteriorment anirem fent articles dels temes més importants. Una vegada més va terminar a les 00:00. Al mateix no varen assistir les regidores María Buades i Margalida Llompart ja que eren a FITUR.

.- Ratificació decret d'alcaldia núm. 2, de 7 de gener de 2009. Menani, la propietat de Ternelles segueix aprofitant els seus recursos econòmics i la lentitud de la justícia per mantenir tancat el camí públic de Ternelles. Aquest decret es per ratificar el magistrat que defensarà l'Ajuntament davant del contenciós de cassació posat per la propietat davant el Tribunal Suprem. En aquest cas no volen acceptar el pas limitat de gent aprovat a l'Ajuntament i el Consell.

Es va aprovar per unanimitat. Fa més d'un mes varem demanar que es facin informes jurídics pels Serveis Tècnics Municipals respecte  a la possibilitat de fer un decret d'alcaldia per ordenar que s'obrin les barreres del camí i fer  una valoració de la indemnització/justipreu de la servitud de pas del camí de Ternelles. El batle va dir que s’estava fent feina en aquest sentit

També varen recordar la nostra petició demanant la regulació de l’accés al Castell del rei i la Fortalesa (Bens d’Interés Cultural)

.- La nostra moció de desclassificació de Formentor. És la mateixa moció que varem presentar d'urgència a l'anterior ple. Les similituds entre es guix i Formentor són evidents. Per què es desclasssifica un i l'altre no?

Rebutjada amb l’Abstenció PSM i vots en contra PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

El PP-UMP es va mostrar totalment contrari a les desclassificacions. El PSM va dir que no era realista. UM_UNPI va alabar la urbanització com modèlica llevar l’apartament d’en Cortina

Aprovació de la cessió gratuïta de l 'immoble municipal situat a la placa Joan Cerda del Port de Pollenca a l 'entitat Prodis, i aprovació del conveni regulador. El conveni que s'havia d'haver signat des d'un principi una vegada fet aquest impactant i desgraciat edifici.

Aprovada per Unanimitat. Una vegada fet aquest lamentable edifici pensam que aquesta és la única cosa lògica que s'ha fet. Esperam que pugui donar un servei als ciutadans aquest estiu i que PRODIS tregui un profit del mateix amb la col·laboració i ajuda de l'Ajuntament.

.- Desistiment del Conveni amb la Conselleria de Turisme per a la gestió de l'execució de les activitats subvencionades per pal·liar l'estacionalitat turística, dissolució del Consorci Pla-D de Pollença i resolució de 1 'encomana de gestió.

. - Aprovació del conveni de col·laboració entre l 'INESTUR i l'Ajuntament de Pollença per desenvolupar el projecte de la sala multifuncional de Pollença.

Els dos punts es varen aprovar amb la nostra abstenció. Vàrem plantejar totes les nostres dubtes sobre aquest projecte on es pensa fer una despesa tan important de doblers públics; 10, 2 milions d'euros (1.697.137.200 de les antigues pts). La majoria de les preguntes no varen ser contestades, ja que encara no han decidit si es farà el projecte d’en Moneo o un altre.  Dona per més d’un article. Ens varen abstenir ja que el que es votava era una nova financiació que al manco elimina l’anterior consorci i permet un major control del projecte.

.- Adjudicació provisional de la concessió de la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta de l'Ajuntament de Pollença. Finalment serà gestionada per l'empresa ALGALIA SPORT que és una empresa de gestió esportiva,  dedicada a gestionar i explotar instal·lacions esportive. Aquesta empresa ja gestiona les piscines d'Algaida i Porreres.

Aprovada per unanimitat. Sobre el paper el projecte presentat per l’empresa Algalia ens sembla molt positiu i molt complet, ja no tan sols per la reducció de les tarifes sinó pels aspectes de caràcter educatiu de salut i social ( com la contractació de gent de Pollença) que apareixen al mateix. L’altra empresa ques es presentava era la constructora Llabrés Feliu. Una vegada  que no s'ha apostat per la gestió pública com nosaltres  pensavam , després de totes les deficiències i retards que hem denunciat a anteriors plens  ara només esperam que aquesta empresa doni uns bons serveis als ciutadans i que la piscina s'obri el més aviat possible.

Desestimació al·legacions presentades a 1 'aprovació del projecte tècnic de l'aparcament de la Gola. S'han desestimat les nostres al·legacions (veure 40 places són suficients) i les del GOB ( sorprenentment el PSM no ha presentat al·legacions).

Aprovada la desestimació amb els vots en contra del PSM i nostra. No tenim res que dir de l’impecable informe de l’assessor jurídic respecte a les nostres al·legacions jurídiques, però s’hauria de tenir en compte les nostres al·legacions fonamentades en que  l’aparcament afecta directament a l'aiguamoll actual de la zona humida de la Gola i que es podia fer un aparcaments petit i integrat. Encara es va deixar oberta una porta ja que el batle va afirmar que estudiarien el tema.

Aprovació inicial del Reglament d 'organització i funcionament del Consell Escolar Municipal de Pollença. Després d'una moció del PP-UMP rebutjada al més de juny per que ja estava pràcticament fet, a la fí és presenta aquest reglament.

Es va aprovar per unanimitat, s’havien consensuat diversos canvis a reunions prèvies. Ara el que es tracta és que aquest Consell Municipal funcioni i sigui una eina útil i pràctica per dinamitzar i millorar una cosa tan fonamentla com l’educació.

. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de solidaritat amb el poble palestí de Gaza. Moció presentada pels grups de UM-UNPI, i PSOE sobre la situació de la franja de Gaza.

Es varen unir les dues mocions a una nova moció presentada per tots els partits i aprovada per unanimitat. El més important ara és la col·laboració de la gent per ajudar a la població de Gaza.

La nostra moció per la creació d'un banc de temps a la ciutat.

Aprovada per unanimitat. Es donarà publicitat i informació per que els ciutadans puguin conèixer i apuntar-se a un banc de temps. La unitat d'intercanvi és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi o que es rebi. Com diu un dels lemes d’aquest activitat. Podem no tenir doblers, però la vida ens dóna temps. En les nostres mans està decidir en que invertim aquest temps.

Moció presentada pels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya.

Aprovada per unanimitat.  Pensam que les campanyes formatives i informatives són molt importants però vàrem insistir en que  s’han de complementar amb preservatius amb preus més econòmics i accessibles

Propostes/Mocions d'urgència

Aprovació inicial de l'ordenança reguladora de l'Ocupació de la Via pública. Fa quasi un any que es va anunciar i ara s’ha presentat sense el necessari consens i temps per una ordenança tan important.

Es va aprovar amb les abstencions del PP-UMP i nostra.L’equip de govern va fer autocrítica per com es presentava aquesta ordenança i va prometre que a les al·legacions hi hauria consens i negociació.

Es va presentar també d’urgència la desestimació de les  al·legacions presentades  a les taxes de fems i IBI pel PP_UMP.

Aprovada amb l’abstenció nostra i vot en contra de PP-UMP. Es va repetir el debat que ja s’havia fet quan es varen aprovar les taxes.

Als precs i preguntes es varen respondre la majoria de les que s’havien fet a anteriors plens i algunes d’aquest ple.

 Us recordam que a ràdio Urxella teniu penjats i dividits per punts tots els plens anteriors fins el darrer ordinari de desembre.

 Exemple; moció en relació a la prova pilot de peatonització al Port del ple de desembre

IB 3 i el pi de Sant Antoni.

Alternativa | 29 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article de Miquel Sánchez, fralokus. Aquest cop arremetent contra IB3 i la retransmissió que va fer de la festa del pi de Sant Antoni.

IB 3 i el pi de Sant Antoni.

“Infumable”  és la qualificació que li don a la retransmissió que va fer la cadena autonòmica IB3 el passat dia 17 de gener de la festa del pi a Pollença.

Vaig tenir el privilegi, fa ja un bon grapat d’anys, d’assistir a una conferència de Pilar Miró, una de les millors professionals de cinema i televisió que ha tingut mai Espanya, en aquella conferència Pilar Mirò va deixar ben clars alguns punts, un d’ells que s’ha de tenir en compte és que un esdeveniment o espectacle té dos tipus d’espectadors:  els que estan en directe i gaudeixen de l’espectacle “in situ”, i els que el gaudeixen des de les seves cases per mitjans audiovisuals. Aquests darrers són els més perillosos perquè tenen el comandament a distància per pitjar un botó al més petit símptoma d’avorriment.

I AVORRIR, en lletres majúscules, és el que va fer el programa emès per IB3. El realitzador d’aquest espai hauria d’haver tingut en compte que la festa del pi a la Plaça Vella té molts moments “morts”, pot ser molt divertit veure com col·loquen el pi, fan els nus, etc., pels que estan a la plaça, però no té cap atractiu pels que estan a casa seva. Aquí el realitzador hauria d’haver enregistrat prèviament qualque entrevista amb gent que ha pujat el pi qualque vegada en la seva vida, qualque enregistrament del mateix dia als llocs on el pi és més difícil de fer-lo girar, hi ha un munt de coses, però varen optar pel més fàcil i va ser amollar una professional en mig de la gent que es va passar tot el temps intentant fer interessant com es feia el nu de l’arbre, el ternal (que haurien d’haver enregistrat prèviament i haguessin tingut molta més tranquil·litat per parlar del mateix) i altres coses insignificants. Ja no diré res de la presentadora insistint amb el mesclat i la tonteria de si enguany pujaria una dona.

En resum, un espai televisiu fet sense cap tipus d’organització, falta de capacitat per improvisar davant els moments delicats del esdeveniment i amb el guionista desaparegut.

Caldria que el pròxim dia 1 de febrer que es juga la “super-bowl”, que és l’espectacle americà per excel·lència, preguessin bona nota de com es fa el “farcit” a un partit de futbol americà, que té un temps efectiu de joc de 60 minuts i una durada total de l’espectacle de 240 minuts, caldria que prenguessin nota de com es fa l’esdeveniment pel públic de l’estadi i pels telespectadors, és el mateix partit, però dos espectacle diferents, un de música i animació sonora pels assistents a l’estadi, i un altre d’entrevistes i “highlights” (millors jugades de la temporada) pels telespectadors.

També aprofitar per donar l’enhorabona a Joan Vanrell pel seu èxit amb el tronc, segons SOFRES 9.000 persones varen sintonitzar en qualque moment l’esdeveniment, què a més era retransmès en directe per satèl·lit per tota Europa, quina llàstima d’oportunitat perduda de donar-se a conèixer per la incompetència d’alguns professionals.

 

 

Inj˙ries a la Corona

Alternativa | 28 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 Al ple de desembre es va rebutjar la nostra moció pde despenalització del delicte especial de les injúries a la Corona. Pensam que no ha d'existir un tipus penal especial per les injúries a la Corona. Rebutjada amb els vots en contra d'UM-UNPI, PSOE i del PP-UMP. El PSM va votar a favor de la nostra moció.

UM_UNPI i PSOE vàren restar una altra vegada muts, el que consideram una actitut antidemocràtica vergonyosa. Què es pensen que per tenir majoria això és una dictadura?

Aquesta moció també va ser rebutjada a Inca i a Artà on la vàren presentar Andreu Caballero regidor del Bloc a Inca i Guillem Caldentey company de Diògenes i regidor d'Els Verds - Esquerra a Artà

Una injúria és ofensiva faci a qui es faci per això existeix el delicte d'injúries comú que és igual per a tothom. Però al codi penal existeix un delicte especial d'injúries a la Corona amb penes de presó  de fins i tot dos anys)  i amb multes als que utilitzen una imatge de la coraon “de qualsevol forma que pugui danyar el prestigi de la Corona”. Quan es va debatre el codi penal a 1994, Esquerra Unida ja va presentar una esmena demanant la supressió d’aquests articles

No es tracta de demanar que la imatge del cap d'estat no sigui protegida sinó que aquesta ha de ser protegida com la de la resta dels ciutadans ni més ni manco.

En aquest sentit el catedràtic de dret Penal Enrique Gimbernat Ordeig l'ha resumit molt bé quan va defensar que la portada de la revista  el Jueves que va ser segrestada i posteriorment multada no era una injúria sinó simplement exercir el legítim dret a la llibertat d'expressió. Aquesta portada no tractava de vulnerar l'honor dels Prínceps  sinó que simplement criticava la subvenció lineal per naixement de 2.500 euros posant com exemple a Felipe i Letícia de gent amb una vida regalada a costa de l'erari públic.

Aquesta denúncia va ser interposada per iniciativa del Ministeri Fiscal el que va provocar la preocupació de la casa real  per la gran difusió del tema. Curiosament això  que s'hagués evitat sense l'existència d'aquests articles, ja que per la resta d'espanyols la injúria és un delicte privat que només pot ser perseguit a instància dels ciutadans.

Es de pur sentit comú que si un crema un retrat del rei no està insultant al ciutadà Juan Carlos sinó que està manifestant, amb més o manco encert, una opinió sobre una institució. I és un principi bàsic de la democràcia que les institucions es troben subjectes a crítica.

Una persona que fa funcions de poder ha de poder ser criticat a la seva activitat pública, això és llibertat d'expressió i de crítica política. Una altra cosa són les injúries que afectarien a l'àmbit personal i contra les que podrien reclamar com una altra persona.  Ni tan sols el codi de la dictadura de Primo de Rivera de 1928  va  estendre la protecció penal als pares del rei i els seus descendents.

Mentre que per la resta d'espanyols el Codi Penal distingueix entre els delictes i faltes d'injúries les que es realitzen contra el rei i els seus familiars  són sempre un delicte i passa a l'Audiència Nacional.

A la majoria dels països democràtics no existeix diferència alguna de penalitat entre les injúries expressades contra el cap d'estat i la resta de ciutadans.

A més aquests drets diferents no tenen la contrapartida de responsabilitat superior sinó tot el contrari, ja que el rei és irresponsable del seus actes.

Com deia Antonio Machado “Nadie es más que nadie, por mucho que valga un hombre, nunca tendrá valor más alto que el de ser hombre".

El debat. 

 

El grup del PSM va compartir la nostra opinió defensant que des d’un punt de vista republicà, socialista i nacionalista es defensa que la figura del Rei tengui la mateixa protecció que la resta dels ciutadans.

El grup PP-UMP va argumentar que l a modificació del Codi penal no és l’àmbit de competència del Ple de l’Ajuntament. Nosaltres pensam que com a Ple municipal i representants polítics més propers als ciutadans podem  fer suggeriments; en aquests moments, s’està discutint una reforma del Codi Penal, i si tots els Ajuntaments o una majoria aprovassin mocions en aquest sentit, no quedaria més remei que escoltar-ho des del congrés. També li varen recordar  que la II República va arribar després que a les eleccions municipals guanyassin els partits republicans.

De la pàgina de kalvellido

 

A continuació la moció. 
 (Segueix)

Problemes amb el bloc.

Alternativa | 27 Gener, 2009 14:18 | facebook.com twitter.com

Tenim problemes amb el bloc.

Avui matí l'article sobre el ple de gener ha sortit publicat a les 8 però fa una bona estona que havia desaparegut. Misteriosament l'article apareix i desapareix.

Per altre banda des de la pàgina central de Balearweb l'article que sortia com a publicat era el de demà, sense saber perquè. Així que si heu vist l'article sobre les injúries a la corona sortirà demà.

També a vegades no deixa publicar comentaris. Per altre part, inexplicablement.

Esperem que s'arregli prest.

 Perdoneu les molèsties.

Ple de gener

Alternativa | 27 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes pel ple d'aquest dijous 29 a les 20:00. De moment un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres tres mocions.

1.- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 22 de desembre de 2008.

2.- Aprovació, si procedeix, de 1 'acta de la sessió extraordinària celebrada dia 19 de gener de 2009. 

3.- Ratificació decret d'alcaldia núm. 2, de 7 de gener de 2009. Menani, la propietat de Ternelles segueix aprofitant els seus recursos econòmics i la lentitud de la justícia per mantenir tancat el camí de Ternelles. Aquest decret es per ratificar el magistrat que defensarà l’Ajuntament davant del contenciós de cassació posat per la propietat davant el Tribunal Suprem. En aquest cas no volen acceptar el pas limitat de gent aprovat a l’Ajuntament i el Consell

4.- Moció presentada pel grup d'Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de desclassificació de Formentor. És la mateixa moció que varem presentar d’urgència a l’anterior ple. Les similituds entre es guix i Formentor són evidents. Per què es desclasssifica un i l’altre no?

5. - Aprovació de la cessió gratuïta de L 'immoble municipal situat a la placa Joan Cerda del Port de Pollenca a l 'entitat Prodis, i aprovació del conveni regulador. El conveni que s’havia d’haver signat des d’un principi una vegada fet aquest impactant i desgraciat edifici.

6.- Desistiment del Conveni amb la Conselleria de Turisme per a la gestió de l'execució de les activitats subvencionades per pal·liar l'estacionalitat turística, dissolució del Consorci Pla-D de Pollenca i resolució de 1 'encomana de gestió.

7. - Aprovació del conveni de col·laboració entre l 'INESTUR i 1 'Ajuntament de Pollenca per desenvolupar el projecte de la sala multifuncional de Pollença.

Aquest dos punts van units ara INESTUR aporta 5,500 euros que més 4,700 milions de presidència sumen, 10,2 milions d’euros de subvenció. Un somni molt car el del nostre batle.

8.- Adjudicació provisional de la concessió de la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta de 1 'Ajuntament de Pollenca. Finalment serà gestionada per l'empresa ALGALIA SPORT que és una empresa de gestió esportiva,  dedicada a gestionar i explotar instal"lacions esportive. Aquesta empresa ja gestiona les piscines d'Algaida i Porreres.

9. Desestimació al·legacions presentades a 1 'aprovació del projecte tècnic de l'aparcament de la Gola. S’han desestimat les nostres al·legacions (veure 40 places són suficients) i les del GOB ( sorprenentment el PSM no ha presentat al·legacions).

10. Aprovació inicial del Reglament d 'organització i funcionament del Consell Escolar Municipal de Pollença. Després d’una moció del PP-UMP rebutjada al més de juny per que ja estava pràcticament fet, a la fí és presenta aquest reglament.

11. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- EIs Verds de solidaritat amb el poble palestí de Gaza.

12. Moció presentada pels grups de UM-UNPI, i PSOE sobre la situació de la franja de Gaza.

Amb posterioritat a la nostra moció el PSOE i UM-UNPI han presentat una altra moció sobre el tema. Pensam que és una manera poc elegant de fer les coses però intentarem arribar a un acord abans del ple per presentar una moció conjunta.

 

13. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds per la creació d'un banc de temps a la ciutat. En temps de crisi pensam que aquesta pot ser una bona iniciativa. Els Bancs dels Temps són grups de persones motivades per a intercanviar temps, dedicant-lo a tasques puntuals fomentant així l’oportunitat de conèixer i confiar en els altres, per tal de resoldre les necessitats de la vida diària.
La unitat d’intercanvi és l’hora, independentment del servei que s’ofereixi o que es rebi.

 

14. Moció presentada pels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya. Una interessant moció, el que ens ha sorprès, a l’igual que a la moció de Gaza és l’exclusió del PSM .

 

15. Propostes/Mocions d’urgència

Pràcticament és segura la presentació de l’aprovació inicial de l’ordenança reguladora de l’Ocupació de la Via pública. Fa quasi un any que es va anunciar i ara la presenten sense el necessari consens i temps per una ordenança tan important.

 PART DE CONTROL I SEGUIMENT.

l. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes

De "hoy por ti" associació que gestiona un banc de temps a Mallorca.

 

 

Auditant els contractes

Alternativa | 26 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Com recordareu al mes de novembre varen denunciar (article brutor) que l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca fa la neteja viaria del Port de Pollença des del 14 de març del 2008 sense contracte.  A més  a més varen fer una moció al ple de novembre i varen demanar la dimissió del regidor de serveis responsable Martí Ochogavía (UNPI).(unpinitzant Pollença) Des d'aquell moment fins avui s'ha seguit pagant a LUMSA que segueix fent una feina deficient i sense contracte i no s'ens ha informat de que s'hagi posat en marxa un nou concurs públic per regularitzar la neteja viaria del Port.

Ahir el batle Joan Cerdà feia una sèrie de declaracions al Diario de Mallorca  respecte a la manca de contracte de LUMSA per fer la neteja viaria del Port. Aquestes declaracions són la demostració de que el senyor batle va mentir al ple de novembre,  a aquell ple, es pot comprovar a la gravació (el podeu sentir a ràdio Urxella) i a les actes, Joan Cerdà va justificar la manca de contracte perquè se les havia passat als regidors i polítics, ja en aquell moment li varen dir que aquella explicació no era creïble i que no ficàs als tècnics municipals a les seves mentides. El mateix regidor d'Hisenda Juanjo Mir va contradir les declaracions del batle  dient que si que s'havia informat per part del Serveis Jurídics que el contracte estava caducat .  Ja l i varen dir a aquell moment que un batle no es pot riure d'aquesta manera d'un ple i mentir.

De les seve explicació a la premsa el que és increïble és que el batle digui que al mes de març no havia partida pressupostaria per comprar maquinària de neteja  i que no es podia fer una nova licitació. Si no havia partida pressupostària és per que el pressupost del 2008 es va aprovar amb més d'un any de retard,  i no hi ha cap obligació de fer una licitació en el que la màquina la posi l'Ajuntament. 


A les seves declaracions el senyor batle diu que l'empresa fa un favor a l'Ajuntament i que no té massa beneficis. Algú es pot creure que una empresa privada faci favors a canvi de res? Tal vegada això explica per què a pesar de les nombroses queixes que es reben a l'Ajuntament per aquest servei ( i que el mateix batle va reconèixer al ple de novembre dient que es feian reunions quinzenals amb l'empresa), el regidor de serveis no disposava ni dels plans diaris ni dels itineraris de treball, que havia de tenir segons el plecs de condicions. Per què l'Ajuntament no ha mostrat cap interés per millorar aquest servei?  Tot plegat fa pudor.


Una vegada descoberts la manca de contracte de LUMSA i pensant que ens podíem trobar amb més irregularitats similars varen demanar els plecs de condicions i contractes de sis empreses que tenen una facturació important amb l'Ajuntament, més de dos mesos després només s'ens ha facilitat el contracte d'una d'aquestes empreses. L'equip de govern està incomplit d'aquesta manera l'article l'art. 72 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears

El que tenim clar és que fa falta una bona auditoria de les contractacions de l'Ajuntament, i per la nostra part estam fent feina, el que fa falta per part de l'equip de govern és més transparència i diligència. En cas de no trobar la col·laboració necessària i legal per part de l'Ajuntament prendrem noves mesures.


En cas de no iniciar immediatament un nou concurs públic per regularitzar la neteja viaria del Port  i que no s'ens facilitin aquests contractes i precs de condicions demanarem la creació d'una comissió d'investigació sobre presumpte tràfic d'influències i demanarem responsabilitats civils o patrimonials pel perjudici que aquesta greu irregularitat pot estar causant al municipi.

El roto al blog hablando en plata, una refelxió totalment aplicable a Pollença

Excursiˇ virtual a Cala Boquer... Caminant per Mallorca (XXI)

Alternativa | 25 Gener, 2009 19:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana anam d'excursió virtual amb en Toni Flores a Cala Boquer.

 
 

"El abrazo" (AJ081007)

Alternativa | 25 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament .Avui publicaml'acta de la Junta de Govern del 7 d'octubre. Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts. També teniu encara temps de participar al IV concurs de fotografia Urxella, fins el 21 de febrer del 2009, temes impactes socials o mediambiental a Pollença.

 Entre les factures tramitades destaquen les factures pagades  de més de 114.000 euros a LUMSA que recordam segueix fent la feina al Port sense contracte

Destaca  l’adquisició de l'obra del 45è Certamen d’Arts Plàstiques: Sherezades (el abrazo) de Laura Torrado Zamora. per import de 4.500 €. I l'aprovació  de  les bases de la convocatòria Art Jove.

A aquesta junta es va adjudica provisionalment el contracte de serveis  de treball preventiu socio- educatiu amb infants i joves en situació de risc o exclusió social al Port de Pollença a l’entitat Ateneu Alcari, per un import de 52.000 € anuals sense IVA,  per un termini de 2 anys prorrogables.

Es va aprovar  el projecte “Adaptació al Decret 20/2003 de l’edifici de l’Ajuntament de Pollença”, subvencionat  per la Conselleria d’Habitatge i Obres Públiques del Govern de les Illes Balears per a l’eliminació de barreres arquitectòniques de la següent manera.

2008: 130.722,72 €. Subvenció CAIB   98.042,04 €      

2009: 87.148,49 €  Subvenció CAIB  65.361,36 €

  Ara aquest projecte resta integrat dins la reforma de l'Ajuntament pagada pels Fons d'Inversió Local.

 Sherezades (el abrazo)de la pàgina web de Laura Torrado

 (Segueix)

Hussein el president mulat.

Alternativa | 24 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Com bé va puntualitzar en Garci a l'article Oh-Bama. Obama no és negre sinò mulat. Al que he d'afegir que el seu nom complet és Barack Hussein Obama encara que el segon nom, normalment no es cita. Sembla que resta més mediàtic dir negre que mulat i evidentment ometre el nom d'Hussein. El que no sabem encara és si la seva presidència serà sobre tot mediàtica o de canvi.

A l'article citat demanavam del nou president dels E.U.A. al manco  entra altres coses la fí de Guantanamo i la retirada progressiva de les tropes d'Iraq. I de moment  Hussein ha estat coherent, ja va dir  al seu discurs que "la seguretat emana de la justícia" i el seu primer dia de mandat va  ordenar  que es tanqui Guantanamo en un any, i va  signat un decret que modificarà les normes de detenció i interrogatoris de la CIA per eliminar les tortures i fer prevaldre els drets humans. Per terminar Obama també ha demanat als seus comandaments que preparin una retirada de les tropes nord-americanes a l'Iraq.

Evidenment tot això són canvis molt positius però no hem d'oblidar  que només suposa rectifica la política d'en Bush que havia fet retrocedir el seu pais al segle XVII quan encara no havia "habeas corpus".

 Ara hem de veure si realment Hussein impulsa  un canvi propi del segle XXI. El que si podme dir és que  Barack Hussein Obama ha fet aquest canvi en la utilització d'internet, sobre tot de les xarxes socials  aconseguint multiplicant els seus seguidors i votants durant la campanya electoral. Hem de recordar que al principi de les primàries demòcrates no es trovaba a cap quiniela. Alguns diuen que la campanya d'Obama  ha marcat un clar abans i després en la relació política - internet.

Hi ha molt de polítics que només utilitzen les noves tecnologies durant la campanya i després no són capaços de mantenir oberts aquestes finestres d'idees, debat, missatges... simplement desapareixen. Després de ser triat com president l'equip d'Obama va crear la pàgina Change.gov que presentava al president electe i al mateix moment que va jurar el seu càrrec es va canviar la pàgina web de la casa blanca es va canviar amb dues importants millores:

 - Un Blog de La Casa Blanca, que tot i no permetre comentaris  permet una comunicació directa, transparent i ràpida.

- I un canvi qu eem sembla molt significatiu tots els continguts de la web de La Casa Blanca passen del Copyright a estar sota llicència Creative Commons Attribution 3.0.

Sens dubte aquests canvis són molt positius i tan de bó que l’exemple serveixi perquè els governs i les institucions en general comencin a considerar la xarxa com una eina de feina activa i contínua, i no una llàntia màgica per utiltizar cada quatre anys.

Vergara a Público.

 

 

 

 

 

Margarita, Clara, dones...

Alternativa | 23 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al ple de desembre es va aprovar la nostra moció de distincions a les Sres. Margarita Comas Camps i Clara Hammerl. Es va parovar per unanimitat  obrir expedientes per donar el nom de Margarita Comas Camps al carrer que actualment no té nom però es diu "prolongació de la Gola", nomenar filla adoptiva a na Clara Hammerl i que a partir d'aquesta moció al manco el 50% dels futurs nous carrers portin nom de dona. Aprovada per unnimitat.

Fa mesos varen demanar avanços a la paritat en els noms dels carrers. A aquell plec ja varen citar a na Clara i després  al nostre blog varen rebre el suggeriment  de posar el nom d'un carrer a Margarita Comas Camp. Les dues dones es troben unides per la seva vocació i idees pedagògiques. És més, el marit de na Margarita Comas, el fotògraf Guillem Bestard Cànaves va ser secretari de Colonya quan na Clara va deixar de ser la seva directora. 

MARGARITA COMAS CAMPS (Alaior, Menorca, 25 de novembre de 1892 - Exeter, Anglaterra, 1973) fou biòloga, pedagoga i professora de la Universitat de Barcelona.

Vinculada a la Institució Lliure d'Ensenyament, va a ser una de les principals protagonistes en la introducció de la didàctica de les Ciències a Espanya. Comas fou una gran defensora de la innovació pedagògica, la igualtat social i els drets de les dones. La seva vinculació amb Pollença  és que va viure un temps a Pollença ja que es va casar amb el fotògraf Guillem Bestard  amb el que es va tenir que exiliar amb motiu de la guerra civil.

Nascuda a l'illa de Menorca, Margarida Comas va iniciar els estudis de magisteri a Mallorca. El 1922 va ingressar a la Facultat de Ciències de la Universitat de Barcelona, i el 1928 va arribar a ser una de les primeres llicenciades en biologia, amb un expedient excepcional. El seu interès per la investigació la va portar a ampliar els estudis a París i a Londres, i va aconseguir el grau de doctora. En tornar a Espanya va guanyar la Càtedra de Ciències Naturals de la Universitat d'Oviedo. Posteriorment va exercir com a mestra a l'Escola Normal de Mestres de Tarragona; el 1931 va ser nomenada directora de l'Escola Normal de la Generalitat del nou règim republicà. El 1934 va ser professora agregada de Biologia Infantil i metodologia de les Ciències de la Naturalesa a la Universitat de Barcelona; d'aquesta manera es va convertir en la primera professora de la facultat de pedagogia de la UB.

En esclatar la Guerra Civil espanyola, es va instal·lar a Bilbao. El 1937 va emigrar a Anglaterra, on va continuar investigant dins l'àmbit acadèmic a Foxhole i a Darlington Hall. Va publicar Las escuelas nuevas inglesas (1930), El método MacKinder (1930), La coeducación de los sexos (1931), El método de proyectos en las escuelas urbanas (1931), entre d'altres.

La seva activitat com a investigadora queda recollida en revistes franceses i en el Butlletí de la Societat Espanyola de Ciències Naturals.

 (Dades biogràfics trets de "mujeres de ciencias")

 CLARA HAMMERL.

Pensam que fins ara ha estat un gran oblit no fer un reconeixement públic a Clara a Pollença. Recentment amb motiu de la inauguració de la I Fira "Dones Gestionant", el Govern de les Illes Balears i el Ministeri d'Igualtat del Govern central, varen fer un homenatge a Clara, al ser la primera dona a  Espanya que fou directora d'una entitat financera, la caixa d'estalvis de Pollença, des dels anys 1908 al 1916.

Només cal llegir l'excel·lent biografia de Pere Salas per veure la importància que va tenir na Clara totalment identificada amb l'obra de Guillem Cifre de Colonya, de la que va ser part activa i vital fent classes a l'escola de Colonya.

Quan Guillem es va suicidar na Clara va ser nomenada  directora de la Caixa i la seva determinació va aconseguir la reobertura de la Institució de Pollença que s'havia tancat. O sigui va ser clau en la continuitat de la Caixa que ha arribat fins avui i de l'escola que es va mantenir fins el cop d'estat de 1939

El darrer punt de la moció aprovada va ser que al manco el 50% dels futurs nous carrers del municipi llevin nom de dona. 

 Margarita Comas Camps            Clara Hammerl

 

 

 (Segueix)

40 places sˇn suficients.

Alternativa | 22 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir varen presentar al·legacions al  projecte de l’aparcament de la Gola (veure anterior article; la gola un parc a preu d'or). El primer que pensam és que ja que  la zona humida de la Gola  te gran valor ambiental caldria al projecte un informe del tècnic de medi ambient que no s'ha fet.

L'aparcament projectat de 84 places posa en perill la zona humida ja que convertirà  el  Parc de La Gola en un eix de comunicació cap a la platja . Pensam  que pels visitants de la zona humida  no cal un aparcament d’aquestes dimensions i que els solars utilitzats com aparcament es perdran com a zona humida, ja que serà molt difícil que es puguin mai més recuperar. 

Pensam que s'hauria de reduir el projecte i fer un aparcament més reduït de quaranta places ( més que suficient pels visitants de la zona humida i inclòs pels veïns) al  solars al costat del carrer prolongació de la Gola. Aquest aparcament no s’hauria d'asfaltar   sinó que s'havia de realitzar amb  trespol de terra compactada (tipus l'aparcament de sa Roca a s'Albufera) i amb vegetació i arbres (polls, oms...) entre els cotxes, de manera que estigui el màxim integrat en l'entorn.  

Consideram que els solars de propietat municipal al costat del carrer Temple Fielding que confronten amb la zona humida seria millor destinar-los a ampliar la superfície de l’espai natural recuperant la zona humida i retirant els enderrocs que en el seu moment es varen abocar.

 

 (Segueix)

Esperanša de pau a Israel - Palestina.

Alternativa | 21 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

M’ha sorprès la resposta d’algunes persones tan a l’article Boicot per aturar la massacre com al fogueró  on varen col·locar cartells pacifistes demanant la fi de la massacre a Palestina, on vaig tenir dos animats debats.

Tony Judt, jueu per a més senyes, però força crític amb la política d’Israel diu “Tot el món ha estat reduït al silenci –els jueus, perquè tenen l’obligació de sostenir Israel, els no jueus, perquè tenen por de passar per antisemites. Resultat: ningú no aborda el problema”

És clar que hi ha jueus i descendents de jueus que identifiquen qualsevol crítica a les actuacions de l’Estat d’Israel amb les persecucions que han sofert els jueus des de l’Edat Mitjana (pogroms) fins el nazisme. D’aquesta manera converteixen una crítica a una actuació totalment deplorable com la d’Israel a Gaza en un acte d’antisemitisme. Igualment s'acusa d antisemitisme amb contraris al sionisme(moviment polític que afirma el dret a l'existència d'un estat jueu en base a criteris racials i ètnics.

Imatge del diari "Diagonal" on trobareu un interessant article sobre els intelectuals jueus contra el sionisme"


MAL US DEL ANTISEMITISME.  Latuff.

Tot això parteix de la persecució històrica que han patit els jueus, però també de la identificació que intencionadament ha fet l’estat d’Israel entre el seu estat i els jueus del món. Però hem de recordar que l’estat d’Israel agrupa el 40% dels jueus del món i evidentment no tots els jueus que viuen a Israel donen suport a les seves actuacions respecte a Palestina.Entre altres hi ha pacifistes jueus que lluiten per la pau des del mateix Israel, són l'esperança de pau en el futur.

 

La informació del grups l'hem tret de la pàgina del Col·lectiu Antimilitarista de San Cugat  (CASC)

Alguns col•lectius pacifistes contraris a l’ocupació

Gush Shalom va convocar una manifestació a Tel Aviv "contra la bogeria" a la Franja de Gaza i per reclamar la "fi de la massacre" i dels "crims de guerra", així com la retirada dels soldats israelians de la regió. Segons l'organització, presidida per l'exmilitar i escriptor Uri Avnery, "aquesta guerra és inhumana i innecessària" i "no pot portar res de bo a Israel". "La mort de centenars de palestins i la destrucció de les infraestructures vitals a la Franja de Gaza són actes abominables".

New Profile [Nou perfil] ONG feminista i antimilitarista que defensa un canvi de la cultura militarista israeliana. Dona suport als joves que es neguen a anar al servei militar. A diferència dels altres col•lectius qüestiona l’exèrcit i té l’objectiu de trencar la cultura militarista mitjançant un treball educatiu i polític. Tenen un fons econòmic per ajudar als refusniks empresonats (els insubmisos no cobren sous mentre hi són a la presó).

Anarquistes contra el mur Es dediquen especialment a fer accions directes no-violentes contra el mur, ara bàsicament les manifestacions dels divendres a Bil’in, als territoris ocupats, on participen palestins, israelians i internacionals.

Ta’ayush [Coexistència] Organització pacifista on treballen junts israelians jueus i àrabs contra el racisme i la segregació, tant a Israel com Cisjordània.

Dones de negre Col•lectiu de dones israelianes que des de 1988 surten cada divendres a un encreuament de carrers de poblacions israelianes amb pancartes contra l’ocupació. La guerra del Líban ha trencat la unitat que hi havia.

Bat Shalom [Filles de la pau]  Organització feminista i pacifista de coordinació de dones israelianes jueves i àrabs. Treballen per una coexistència pacífica.

ICAHD [Comitè israelià contra la demolició de cases] (http://www.icahd.org/eng/Israelians dedicats a la denúncia i l’acció directa no-violenta contra demolició de cases de palestins

Alternative Information Center [Centre d’informació alternatiu] (/Col•lectiu d’informació crítica israelià-palestí, amb seus a Jerusalem oest i Betlem.


Al diari publico Fontedevilla:

 

 

Un altre dia parlarem del boicot...

 (Segueix)

Tres projectes per unanimitat.

Alternativa | 20 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ahir es va aprovar per unanimitat els projectes fets pels serveis tècnics municipals que l'Ajuntament vol finanaçar amb el Fons Estatal d'inversió Local, a Pollença li corresponen 2.932.696 euros. 

La major part és pel projecte de rehabilitació de l'edifici de l'Ajuntament (Montision)amb un pressupost de 2.300.000 euros.

El segon projecte és la  reforma i millora de l'entrada al nucli urbà de Pollença pels carrers Roser Vell i Cecili Metel, amb un pressupost de 300.000 euros. 

El tercer projecte és la construcció d'una nau al Polígon Industrial, que ha de ser magatzem i ser utilitzada per la brigada municipal i a l'Empresa Municipal de Serveis, amb un pressupost de 332.696 euros.

Aquest fons es un bon regal  però és producte d’una política d’improvisació total, com ja hem comentat a anteriors articles és urgent que d’una vegada per totes hi hagi  un sistema de finançament local just que funcioni any rere any.

Evidentment ara el que ens toca és no deixar escapar ni un euro. El projectes presentats es troben al nostre programa i són ben necessari i per això varem votar a favor.Comprenem que els terminis han estat molt curtets i que el millor era partir de projectes ja pensats i necessaris com la remodelació de l’Ajuntament o la primera entrada de Pollença i d’un projecte senzill com la nau al polígon.

Pensam que la rehabilitació de l'edifici de l'Ajuntament, és molt necessària tan per  millorar les condicions de feina dels treballadors com els serveis als ciutadans,  a més que permetrà eliminar lloguers d'altres edificis que son molt gravosos per l'Ajuntament.

Respecte a arreglar les entrades del Poble de Pollença, que estan en molt mal estat, no només  donen una molt mala imatge sino que és perillosa i és una reivindicació constant de partits associaciacions i veïns

Fer una nau per l'Empresa Municipal, area de serveis i magatzem  al polígon, també pensam que és totalment necessari.

Al ple varen insistir en el  compromís per part del batle de que els recursos que se alliberarien per aquests projectes  s’invertiran en l'eliminació de barreres arquitectòniques. Recordam que al ple d’octubre del 2007 es va aprovar per unanimitat la nostra moció de fer un pla bàsic d’accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques i que segona la llei des de maig de l’any passat s’haurien d'eliminar les barreres arqutiectòniques de tots els mitjans de transport, els espais lliures d’ús públic i els edificis d’accés públic.

 


 

 

 

Patronat d'esport i catalÓ a la sanitat.

Alternativa | 19 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant el ple de desembre.

 

A aquest ple es va designar un nou membre al Patronat Municipal d'Esports, que propasará el PSM en substitució d'en Biel. Aprovada per unanimitat. Ens alegra saber que existeix el Patronat Municipal d'Esport ja que la seva inactivitat és total. Esperam una reunió del mateix prest i que d'una vegada es solucionen problemes que s’arrosseguen fa anys com el de la pista de futbet del Port o les deficiències de les instal·lacions de futbet al Port...

 

El següent punt va ser la moció presentada pel grup municipal PSM de suport a la Conselleria de Salut respecte a la necessitat de que el personal sanitari acrediti el coneixement de la llengua catalana per a una correcta atenció al públic. (Nivell B). Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE, PSM i el nostro i el vot en contra del PP-UMP. 

 

Aquesta moció va tenir el nostre vot a favor ja que l’esmentat decret no fa res més que desenvolupar la Llei de normalització lingüística aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques l’any 1986. i l’anterior decret aprovat pel PP que eximia dels coneixements del català els professionals sanitaris va quedar derogat per una sentència judicial en contra.

 

A l’esborrany del decret es dóna un termini de dos anys per poder acreditar uns coneixements lingüístics  "molt bàsics” i s’oferirà la possibilitat de fer una prova específica i voluntària de nivell per als professionals.

Pensam que El grup PP-UMP va votar en contra sobre tot amb l’argument de que aquest decret tancaria la porta a professionals en especialitats que falta personal però la informació que tenim és que es preveu que es podrà eximir d’aquest requisit a les categories sanitàries on hi hagi insuficiència de personal, i que hi haurà unes altres mesures que flexibilitzen els terminis per obtenir la titulació.

 

El PP-UMP de Pollença  a aquest tema ha adoptat una postura similar a la de Carlos Delgado el batle de Calvià i del PP valencià. Polititzar la llengua no lleva a cap lloc i aquest decret suposa una passa endavant en els drets de les persones en la seva relació amb el servei públic sanitari. Als poble s hi ha gent que només s’expressa correctament en català i una bona comunicació entre pacients i metges és fonamental. Qualsevol professional de la medicina no hauria de tenir cap problema en tenir el nivell B de català i hauria de tenir la voluntat de atendre millor als seus pacients.

  (Segueix)

Anant a Cala Enforat... Caminant per Mallorca (XX)

Alternativa | 18 Gener, 2009 19:27 | facebook.com twitter.com

Anant a Cala Enforat (7/13), Península de Formentor. Excursions amb Toni Flores.
La setmana que ve, més platja per passar l'hivern.
 
 
 
 
 
 
 

Ajuntament, entrades i nau. (Fons estatal d'Inversiˇ local).

Alternativa | 18 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Demà  a les 10 del matí hi ha un ple extraordinari per aprovar si procedeix els projectes per optar al Fons Estatal d'inversió Local, a Pollença li corresponen 2.932.696 euros. UM-UNPI i el PSOE (en aquest cas no podem parlar d'equip de govern perque el PSM s'ha desmarcat del tema) presenten tres projectes:  la reforma integral de l'Ajuntament (a la que es dedicarà la major part de l'ajuda), la millora de la primera entrada de Pollença ( asfaltat, ajardinament, voravies, il·luminació i finalment divendres ens varen informar que també es fará una nau al polígon per l'area de serveis i magatzem municipal.

A la darrera reunió també va haver le compromís per part del batle de que els recursos que se liberarien per aquests projectes ( o sigui els que l'Ajuntament ja no invertirá a aquests projectes) s'invertirien en l'eliminació de barreres arquitectòniques i en un pla de millores per barris que s'iniciaria per Gotmar.

 A nosaltres s'ens va informar a dues reunions; el 4 de desembre del 2008 (veure article tres milions per reformar l'Ajuntament)i a una altra el passat dimecres 14 de gener. Nosaltres haguéssim fet  un procés més participatiu i obert per decidir aquestes inversions, però a més de que UM_UNPI i PSOE ja han demostrat que no els agrada massa això de la participació ciutadana entre les eleccions en aquest cas ha hagut el problema de que els terminis han estat molt curtets.

Les obres s'han d'executar durant el 2009. Després de negar durant mesos l'existència de cap crisi ara el govern central  havia de demostrar que feia alguna cosa més que donar doblers als bancs. Això fa que aquest Fons sigui producte d'una política d'improvisació i que no es solucioni el problema real del precari finançament dels ajuntaments.Els Ajuntaments necessiten de manera urgent finançament, però aquesta urgència no es soluciona amb aquesta  improvisació.

A més a més pensam que el mètode utilitzat pel repartiment dels 8.000 milions d'euros és injust. Només s'han tingut en consideració el nombre d'habitants sense tenir en consideració dades més significative,s si parlam de lluitar contra la crisi. Dades com poden serels índexs d'atur i la realitat socioeconòmica de cada zona.

Tot s'hauria d'haver fet amb més temps amb una anàlisi prèvia de la realitat social i una planificació de les possibilitats d'inversió que tinguin les característiques de sostenibilitat i l'objectiu de consolidació de llocs de treball.

 The economist resumia a aquest acudit com el govern espanyol no era conscient de la crisi... Per a en Zapatero nosaltres eram a la Champions League.


Piscina Coberta del Port ... (AJ 0908)

Alternativa | 17 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament .Avui publicam dues de setembre 2008

A la Junta de Govern del 16 de setembre destaquen els 3.000 euros que es pagar a l'Ajuntament de Sa Pobla per la utilització de les seva piscina coberta d'octubre del 2007 a juny del 2008. El retard en la construcció i posterior concessió de la piscina coberta del Port és una mostra més d'incompetència i mala gestió,en aquest cas del regidor d'esport Michel (altre amb dedicació exclusiva),que te com resultat tudar els doblers.

En aquest moment ja s'han obert les pliques per donar la concessió de la piscina i s'han presentat dos ofertes:

La constructora Llabrés Feliu que davant de la crisi cerca diversificar la seva activitat.

L'empresa ALGALIA SPORT que és una empresa de gestió esportiva,  dedicada a gestionar i explotar instal•lacions esportive. Aquesta empresa ja gestiona les piscines d'Algaida i Porreres.

Hem d'esperar que diuen els tècnics que han de fer la puntuació final però en principi sembla més lògic que sigui una empresa amb experiència a la gestió de piscines qui gestioni la piscina del Port. A més ens han informat que havia presentat una reducció d'un 10% de les tarifes que s'havien fixat a les condicions.

Esperam que no hagi més retards i que la piscina es trobi operativa a final de mes com va anunciar a la premsa el batle.

Un altre aspecte destacable d'aquesta Junta i que vole agraïr és la donació per part de la Sr Elisa Martínez López (ex-secretària de l'Ajuntament) al Museu Municipal de una col·leció de paper moneda de 141 bitllets emesa en temps de la República per part dels Ajuntaments atesa la manca de moneda fraccionària. 

 

 

 

També hem publicat  la Junta   extraordinària del  23 de setembre de 2008 on es va aprova l’expedient per a la contractació de les obres relatives al projecte de “Canalització d’aigua potable i aigües residuals al passeig Anglada Camarassa entre els carrers Ecònom Torres i Méndez Nuñez ” i la seva convocatòria

                   PRESSUPOST                      CIM                  AJUNTAMENT

                202.254,23 €                   107.093,61 €             95.160,62 €

Esperam que aquesta obra estigui finalitzada abans de l’inici de la propera temporada estiuenca, són molt d'anys començant la temporada amb obres en marxa.

Igualment es varen aprovar  les bases específiques i convocatòria per cobrir una plaça de tècnic d’administració especial, informàtic, funcionari de carrera.

 

 

 

Us esperam al foguerˇ

Alternativa | 16 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui vos esperam al nostre fogueró al costat del Museu Municipal. Bona companya, riades,torrada i beguda, l'Urxella nº 20 de paper i algun missatge per nostres pròcers estan assegurats...

Com diu Pere de la Punta; Sant Antoni és un bon sant i qui t'he un dobler la hi dona , perqué ens guard l'animal tant si és de pél com de ploma.

Molts d'anys i bons.

 A continuació unes glosses que ens ha regalat Joan Ramon (Gràcies)

Sant Antoni 2009.

San Antoni està enfadat,

 no pot anar amb la barca,

 a Cala Castell l’ha deixat

 i  el camí està tancat!!!

------------------------------

 Ciuatadans i regidors,

del moll i de Pollença.

tots plegats hem d’invocar,

San Antoni de Viana.

 
 

Sant Antoni ve a Pollença,

amb les butxaques plenes,

es topa amb un regidor,

i el deixa sense monedes.

-------------------------------

La pujada dels imposts,

és el dia de Sant Antoni,

aquests semblen  el dimoni,

només saben una oració.

 
 

La diuen per anar a dormir,

Quan es fiquen dins el llit,

i no hi tenen cap neguit,

cada dia repetir,

L’oració és ben senzilla,

cadascú “pilla” el que “pilla”,

i l’any que ve contarem,

els doblers que tendrem.

 

 

Ocupaciˇ via p˙blica i ruta en sec. (AJ 020908)

Alternativa | 15 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament però com em va dir l'altre dia un periodista; l'Ajuntament de Pollença destaca per la seva opacitat.

En aquest cas hem penjat  l'acta (llevant noms) de la Junta de govern del 2 de setembre (perdonau el retard) on destaquen els següents temes

A aquesta Junta  es van a iniciar procediments sancionadors contra negocis per l’excés d’ocupació públic. Es varen obrir expedients per un excés de més de 480  taules i cadires a la via públic.Aquests expedient oberts a setembre no varen evitar evidentment que durant tota la temporada hagués un incompliment de l'ordenança  i un excés d'ocupació de la via pública. 

En aquest tema estam pendents de la presentació per la seva aprovació d'una nova ordenança d'ocupació de la via pública que esperam es compleixi des del principi i en condicions d'igualtat per a tothom. Va haver una reunió a principi de la temporada passada i fins ara res més...

Titular d'un PIP del 2004 que a dia d'avui se segueix sense complir

 

 

 

 

A proposta del regidor delegat de Medi Ambient. i aprofitant que el projecte de substitució de la canonada general d’aigües residuals del port inclou un vial peatonal i en bicicleta, i que podria  comunicar la ruta des del refugi fins al Port i després als camins de Formentor. Varen acordar sol·licitar  al Consell Insular de Mallorca la revisió del Pla Especial d’Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en sec, allargant-la fins al Far de Formentor i la valoració de la creació d’una variant que permeti l’ascensió al Puig Tomir i la baixada per Fartàritx, en el terme municipal de Pollença. Aquesta és una bona iniciativa, que hauria d'anar acompanyada d'altres com una política més activa per obrir les barreres que tanquen camins. Entre altres coses i ara que es parla de caminar segurs del Pollença al Port s'hauria de terminar amb imatges com aquesta.

El tancament d'alguns trams de la carretera vella de Pollença a Lluc obliga als vianants i senderistes que fan la ruta de pedra en sec i el GR de la carretera vella de Lluc a passar per la carretera asfaltada i perillosa Ma-10 quan no seria necessari.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb