URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Acord Policia Local

Alternativa | 05 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Al ple de desembre es va aprovar l'acord de reclassificació de policies locals (Llei 6/2005). Acord sobre la integració de la policia local en el nous grups de titulació (mínim Batxillerat o equivalent) que anirà acompanyada d'una pujada de sou gradual. Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE i PSM i el nostro i l'abstenció del PP-UMP


En primer lloc ens va sorprendre  que no varen fer cas a les advertència de una tècnica de la casa (com tan l’agrada dir al nostre batle). Una vegada més i ja van unes quantes quan els informes no diuen el que volen sentir no els fan cas.

 

A pesar de que aquesta moció es va retirar a l’anterior ple de novembre a un mes  mes  no varen ser capaços de donarnos un informe d’Intervenció  i un estudi econòmic d’aquest acord. Una cosa que no ens sorprèn ja que a l’anterior ple també varen ser incapaços de donar-nos a la comissió informativa els documents que demanavam respecte a Lumsa (itineraris i plans de neteja), que haurien de tenir i no tenien. Aquest reiterat incompliment de la llei per part d’un equip de govern comença a ser realment preocupant.

 

Respecte a l’acord, la llei de Coordinació de la Policia Local es va fer amb la idea de potenciar, modernitzar i optimitzar les policies locals de les Balears, entre altres coses millorant i ampliant la seva formació. Objectiu molt lloable. La pena és que aquesta llei com la majoria que es fan no tenia en compte la despesa econòmica afegida que suposava pels Ajuntaments, ja que a pesar de que el canvi de titulació no implicava necessàriament l’increment de les retribucions és normal i de justícia que els policies que han fet un esforç per treure el Batxillerat demanen l’equiparació a la resta d’administratius de l’Ajuntament que pertanyen al nivell C.


Les peticions dels policies per tant són totalment normals, el que no és normal és que el senyor regidor de policia local no ens hagi informat ni ens informi de que és el que ha negociat. D’aquesta negociació hem sabut més per la premsa que pel regidor a pesar de que l’hem demanat a més d’un ple. Només hem sentit parlar de doblers, de que els policies els consideràvem incapaç per aquesta feina, no el consideràvem un interlocutor vàlid i demanavam la seva dimissió. Finalment tenim un acord purament econòmic. Però a un Ajuntament amb una economia més que precària i a una situació de crisi econòmica el que ens demanam igual que molt de ciutadans és si el senyor regidor de policia ha negociat o ha fet alguna cosa per realment aconseguir l’objectiu de la llei; una millor prestació de serveis als ciutadans.

 

Si a l’exposició de motius es parla de aconseguir una major professionalització i especialització de la policia pel que sabem el senyor regidor a anat en sentit totalment contrari. Si parlam del Port quest estiu no ha hagut policies en bicicleta i l’oficina d’atenció es troba abandonada. Amb la rotació  obligatòria i automàtica que ha imposat de tots els serveis vostè s’està carregant l’especialització dels policies, quan teníem un policia a la Cala Sant Vicenç que funcionava l’ha llevat. Amb aquest sistema es lleva eficàcia als policies mediambiental, al policia tutor  no tenim policies especializats en violència domèstica,   policies de barri, unitats d’intervenció especialitzades, els policies no tenen un horari real adaptat a les necessitats del poble,als canvis de guàrdia els serveis són precaris, el control dels horaris i de l’absentisme és nefast...

 

El regidor és el primer responsable però tampoc volem oblidar als treballadors per què en definitiva són ells els que fan la feina i els que han de demostrar que aquest acord que suposa un esforç econòmic en plena cris per tots els pollencins  serveix realment per millorar el servei als ciutadans com es diu a l’exposició de motius.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb