URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

EMSER. Per una gestió professional.

Alternativa | 07 Gener, 2009 06:55 | facebook.com twitter.com

Al ple de novembre es va aprovar l' obertura d'expedient informatiu sobre la viabilitat de la gestió pública o privada de la recollida municipal de fems. Es vol fer un pla de viabilitat per a la recollida de fems, actualment amb un important dèficit. Volem un expedient obert i transparent, i que es faci feina també al tema del tractament.

Res tenim en contra que s'obri aquest expedient però esperam que sigui transparent i que es faci en profunditat. Es més, pensam que s'hauria de fer una auditoria a l'empresa pública.

Igualment pensam que l'Ajuntament hauria de demanar al Consell una auditoria i un major control de l'empresa TIRME.

També seria convenient revisar totes les contractacions que fa l'Ajuntament amb empreses privades cercant una major eficàcia i competitivitat mitjançant concursos públics.

El mateix senyor regidor Juanjo Mir va dir a la Junta d'EMSER del 29 d'agost del 2007 que la gestió del Consell d'Administració era opaca amb una manca de transparència i accés a la gestió total. I va afegir que es va trobar amb un important dèficit de tresoreria provocat per la gestió.

A aquella mateixa Junta vàrem demanar (art 15) que el president ens convoqués al Consell d'Administració per expressar la nostra opinió o conèixer sobre assumptes concrets a debatre en les sessions del Consell, cosa que no s'ha fet.

A l'acta del ple de 30 d'octubre de 2003 ja es parlava de les pèrdues de l'any 2002 i que l'empresa municipal de serveis havia emès un informe de costos que no s'havia tengut en compte a l'estudi econòmic de taxes.

De moment  l'Ajuntament no ha fet  l'aportació de 600.000 € , a la qual s'havia compromès almanco perquè Emser pugui fer alguns préstecs necessaris i pugui tenir la seva activitat normal i eficient.


Per altra banda les tasses de fems són bastant elevades respecte a altres municipis, i  els treballadors són els primers interessats en què tinguin el cost raonable, tant per l'anomalia que pot representar, com pel immerescut desprestigi per als treballadors. Aquests estan disposats a seguir fent aportacions, però volen que també es demanin responsabilitats a batles, batlesses, regidors, delegats i gerents dels anys en què es va acumular el dèficit, i fins i tot els consistoris durant la regidoria dels quals s'ha produït.


A més els treballadors volen veure els comptes, no sigui cosa que ells facin el sacrifici per reduir el costos de recollida, i la gestió sigui nefasta. En aquest sentit hi ha una dada ben significativa,  com són les hores extra, passant de pagar 300.000€ d'hores extra el 2002, a 1.900€ el 2008, essent un dels símptomes que la gestió, en mans professionals ha millorat.

Evidentment la gestió pública ha de estar en mans professionals i no supeditada a conveniències electoralistes i polítiques.

Ha estat  una frivolitat per part del batle que surtin a la premsa qüestions que afecten el futur dels treballadors sense que aquests siguin prèviament informats.

Del blog Gente Alternativa


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb