URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Transparència contra la corrupció i 2

Alternativa | 10 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Ja varen comentar que el regidor de serveis Martí Ochogavía (UM-UNPI) es va manifestar a la comissió informativa totalment contrari a  la nostra moció de publicacio a la pagina web de l'Ajuntament dels bens dels regidors. I al debat encara que Martí no era, ni  en  Tomeu Cifre (PP-UMP) ni  en Joan  Cerdà (UM-UNPI) varen  voler saber res del tema,  quan semblava que una vegada més ens quedariam tot sols  votant a favor de la moció va intervenir Tomeu Cifre (PSM) demanant una esmena que vaig acceptar i  és que la publicació a la pagina web sigui voluntària.  Em va semblar una molt bona  proposta , d'aquesta manera no havia excusa per votar en contra i es desbloquejava el tema  i  efectivament  amb l'esmena es va aprovar per unanimitat.

Econòmicament parlant a la política hi ha tres classes de persones

a) Aquelles que perden diners, després d'abandonar la seva professió o activitat laboral anterior. Una minoria

b) Aquelles que ni guanyen ni perden i, per raons de diferent naturalesa, no modifiquen el seu estatus econòmic després de passar pel càrrec per al qual han estat triats. La majoria

c) Aquelles que només s’han ficat en política per enriquir-se il·legalment, dels que darrerament hem tingut un bon grapat d’exemples a aquesta illa.

Per això i a aquests temps de desconfiança de la població sobre l'ètica i honorabilitat dels polítics   amb la publicació a internet del bens dels regidors tenim l’oportunitat de complir un compromís ètic amb els ciutadans i podem demostrar que nosaltres no som del darrer grup de polítics assenyalats. Si els regidors  no tenen gens que amagar, crec que no haurien de tenir cap problema a la publicació dels seus bens .

Imatge de Torrevieja digital. 

 

 

 

Lluitar contra la corrupció i cercar la honradesa a la política no hauria de ser patrimoni de cap ideologia i tots haurien de fer un esforç per avançar a aquest tema. Una persona pot tenir un patrimoni personal envejable i per això no va a  renunciar a la representació política dels ciutadans, sempre, naturalment, que aquest patrimoni sigui anterior a la . Però contra la gent que ha utilitzat i utilitza la seva etapa de servidor públic pel seu enriquiment personal, d'amics i familiars s'ha de ser implacable i s'ha d'apartar de la política tot d'una. Aquesta gent no només són delinqüents i una vergonya i descrèdit per la política i la societat en general sinó que són un llastre per l'economia. 

Publicar el patrimoni dels regidor és un petit pas però les dificultats per donar aquest pas demostren que encara resta molt de feina per fer en transparència de les administracions públiques i lluita contra la corrupció.

Per la meva part aquest mes presentaré el meu patrimoni actualitzat i adaptat a les noves exigències de la llei per que sigui publicat el més aviat possible a la pàgina web de l'Ajuntament.

No tots som tan "afortunats" com el president de la diputació de Castelló en Fabra al que en pocs anys li ha tocat tres voltes "la loteria".

Imatge del blog "diari no tan a prop" 

 

 A continuació la moció.

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb