URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

D'excursió virtual a sa Dragonera... Caminant per Mallorca (XIX)

Alternativa | 11 Gener, 2009 19:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb en Toni Flores a sa Dragonera. Per aquests dies d'hivern val la pena evocar paratges com aquest.

 

Aparcaments

Alternativa | 11 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Un article de na Tonina. 

Darrerament, cada vegada més, sent queixes entorn als aparcaments pels cotxes dels quals disposa Pollença. Amb aparcaments hem refereixo als llocs habilitats pels cotxes al carrers. Segur que tots, passejant pel poble ens hem adonat que cada vegada hi ha més guals permanents o més línies grogues. Es evident que qui té una portassa l’ha de poder fer servir com a tal i poder-ne entrar o sortir amb el vehicle en qualsevol moment, però s’ha de tenir en compte que un gual permanent es més o menys una reserva d’aparcament, per tant es priva a qualsevol vehicle d’ocupar aquesta plaça inclús al propi propietari d’aquest. També ens hem pogut adonar que cada vegada entre veïns hi ha menys confiança, abans es podia aparcar a la portassa d’un veí sense haver-se de preocupar alhora d’entrar i sortir perquè sabia que el seu veí llevaria el cotxe en el moment de demanar-li. Tots els conductors hem perdut el sentit comú alhora d’aparcar perquè ja ni es mira si s’aparca davant un portal o si el cotxe impedirà el pas, només mirem que el vehicle ens quedi els més a la vora possible. A la vegada nosaltres mateixos, molests davant aquesta situació, ho arreglem sol·licitant guals permanents i pintant línies grogues a tort i dret. No podem abusar arbitràriament dels guals i menys de les línies grogues, sense seguir uns paràmetres o una lògica. No pel simple fet de poder pagar hem de sol·licitar un gual permanent si no es del tot necessari o tampoc es pot permetre que un sol gual pugui impedir l’aparcament al davant d’una portassa que pugui tenir dues entrades. Igualment amb les línies grogues, no fa falta pintar-les a llocs on ja es dona per fet que no s’hi pot aparcar, com per exemple al davant d’un negoci o d’una casa, perquè així qualsevol podria demanar una línia groga a davant el portal de casa seva o del seu negoci. Amb tot aquests fets volem més comoditat i simplement el que aconseguim es que el poble cada vegada sigui més caòtic i que s’hagi perdut el respecte entre conductors i veïns. Amb aquestes paraules de cap manera vull animar al consum del cotxe pel poble però si fer notar una problemàtica que per mi cada vegada es més notable. S’haurien d’establir unes normes bàsiques per a la concessió tant del gual permanent com de la línia groga que delimitessin un poc el seu us i el regulessin d’una forma coherent, en funció del carrer i del barri i a més ens aportaria informació sobre el nombre de llocs per aparcar dels quals disposa una zona determinada. Crec que això no només beneficiaria als usuaris del cotxe sinó també a tots el veïns perquè es podria fer un previsió del lloc disponible per aparcament en funció de la zona i es podrien adoptar solucions més adients a zones on els habitatges han crescut i per tant el nombre de cotxes, i per exemple saber amb antelació si en els habitatges de nova construcció caldria fer-hi també un lloc pel cotxe. També estaría bé que tots els conductors recuperéssim un poc de sensibilitat respecte als altres alhora de deixar els nostre cotxe aparcat.

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb