URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Boicot per aturar la massacre

Alternativa | 14 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Voliam començar dient que és clar que Hamás és un grup terrorista i llança míssils des de la franja contra la població civil israeliana, però això no justifica la matança realitzada per Israel. Resulta lamentable veure com aquest tema s'ha passat a claus de política interna i els mitjans de comunicació de dretes es dediquin a justificar la matança. Si tots els estats reaccionassin igual aquest món seria inhabitable. El tema encara resulta més horripilant quan una de les raons d'aquest atac ha estat demostrar "fortalesa" per part del govern israelià just abans de les eleccions.

Condemnar a Israel per la seva actuació no és un tema ni de dretes ni d'esquerres, és un tema de humanitat i respecte als drets humans. Israel és un dels estats del món que més reiterada i obertament ha incomplit la legislació internacional amb el suport imprescindible dels Estats Units, que han vetat qualsevol mesura realment pràctica i executiva per part de l'ONU. Podem parlar ja no només de la matança actual sinó de l'ocupació de territoris palestins, de l'apartheid que es pràctica amb la població musulmana israeliana, del mur, de les bombes atòmiques que tenen... 

A la Unió Europea no hi ha cap excusa per que no es prenguin mesures realment executives per pressionar a Israel i es suspengui immediatament el seu tracte comercial i econòmic preferent amb Israel, mentre no respecte els drets humans bàsics i les resolucions de Nacions Unides.

Igualment ja és ben hora de que els països de l'Unió Europea  aturen la venda de material bèl·lic a Israel. És hora de passar de les paraules als fets i que Europa demostri que és capaç de liderar  un projecte  per  per un mòn fonamentat en la declaració dels drets humans de 1948, declaració que seixanta anys després som incapaços de fer-la complir.

 La pau  passa entre altres coses per la mobilització internacional  davant les agressions de l'exercit israelià. Hem d'aprofitar que en aquest cas la premsa internacional segueix el tema, cosa que per desgràcia no passa amb altres conflictes oblidats ( sobre tot a Àfrica). Ens hem de  seguir mobilitzant contra la barbàrie i utilitzar tots els mitjans pacífics al nostra abast per pressionar i aconseguir la pau.

Una manera modesta, senzilla i eficaç de pressionar és unir-nos el boicot econòmic internacional als productes  fabricats a Israel. Un codi de barres que comença per "729" indica que aquest producte es produïx a Israel . No ho compris.

Productes de Israel venuts a Espanya:

- RoBa: Hugo Boss, Nike, Gap, Polo Ralph Lauren, ropa interior Victoria's Secret

- Cosmètics: Revlon

- Molts de productes  del "Corte Inglés" i més. Més informació:

http://www.nodo50.org/zagal/descargas/Varios/csca.pdf

 


 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb