URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Anant a Cala Enforat... Caminant per Mallorca (XX)

Alternativa | 18 Gener, 2009 19:27 | facebook.com twitter.com

Anant a Cala Enforat (7/13), Península de Formentor. Excursions amb Toni Flores.
La setmana que ve, més platja per passar l'hivern.
 
 
 
 
 
 
 

Ajuntament, entrades i nau. (Fons estatal d'Inversió local).

Alternativa | 18 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Demà  a les 10 del matí hi ha un ple extraordinari per aprovar si procedeix els projectes per optar al Fons Estatal d'inversió Local, a Pollença li corresponen 2.932.696 euros. UM-UNPI i el PSOE (en aquest cas no podem parlar d'equip de govern perque el PSM s'ha desmarcat del tema) presenten tres projectes:  la reforma integral de l'Ajuntament (a la que es dedicarà la major part de l'ajuda), la millora de la primera entrada de Pollença ( asfaltat, ajardinament, voravies, il·luminació i finalment divendres ens varen informar que també es fará una nau al polígon per l'area de serveis i magatzem municipal.

A la darrera reunió també va haver le compromís per part del batle de que els recursos que se liberarien per aquests projectes ( o sigui els que l'Ajuntament ja no invertirá a aquests projectes) s'invertirien en l'eliminació de barreres arquitectòniques i en un pla de millores per barris que s'iniciaria per Gotmar.

 A nosaltres s'ens va informar a dues reunions; el 4 de desembre del 2008 (veure article tres milions per reformar l'Ajuntament)i a una altra el passat dimecres 14 de gener. Nosaltres haguéssim fet  un procés més participatiu i obert per decidir aquestes inversions, però a més de que UM_UNPI i PSOE ja han demostrat que no els agrada massa això de la participació ciutadana entre les eleccions en aquest cas ha hagut el problema de que els terminis han estat molt curtets.

Les obres s'han d'executar durant el 2009. Després de negar durant mesos l'existència de cap crisi ara el govern central  havia de demostrar que feia alguna cosa més que donar doblers als bancs. Això fa que aquest Fons sigui producte d'una política d'improvisació i que no es solucioni el problema real del precari finançament dels ajuntaments.Els Ajuntaments necessiten de manera urgent finançament, però aquesta urgència no es soluciona amb aquesta  improvisació.

A més a més pensam que el mètode utilitzat pel repartiment dels 8.000 milions d'euros és injust. Només s'han tingut en consideració el nombre d'habitants sense tenir en consideració dades més significative,s si parlam de lluitar contra la crisi. Dades com poden serels índexs d'atur i la realitat socioeconòmica de cada zona.

Tot s'hauria d'haver fet amb més temps amb una anàlisi prèvia de la realitat social i una planificació de les possibilitats d'inversió que tinguin les característiques de sostenibilitat i l'objectiu de consolidació de llocs de treball.

 The economist resumia a aquest acudit com el govern espanyol no era conscient de la crisi... Per a en Zapatero nosaltres eram a la Champions League.


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb