URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Patronat d'esport i català a la sanitat.

Alternativa | 19 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim narrant el ple de desembre.

 

A aquest ple es va designar un nou membre al Patronat Municipal d'Esports, que propasará el PSM en substitució d'en Biel. Aprovada per unanimitat. Ens alegra saber que existeix el Patronat Municipal d'Esport ja que la seva inactivitat és total. Esperam una reunió del mateix prest i que d'una vegada es solucionen problemes que s’arrosseguen fa anys com el de la pista de futbet del Port o les deficiències de les instal·lacions de futbet al Port...

 

El següent punt va ser la moció presentada pel grup municipal PSM de suport a la Conselleria de Salut respecte a la necessitat de que el personal sanitari acrediti el coneixement de la llengua catalana per a una correcta atenció al públic. (Nivell B). Aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern UM-UNPI, PSOE, PSM i el nostro i el vot en contra del PP-UMP. 

 

Aquesta moció va tenir el nostre vot a favor ja que l’esmentat decret no fa res més que desenvolupar la Llei de normalització lingüística aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques l’any 1986. i l’anterior decret aprovat pel PP que eximia dels coneixements del català els professionals sanitaris va quedar derogat per una sentència judicial en contra.

 

A l’esborrany del decret es dóna un termini de dos anys per poder acreditar uns coneixements lingüístics  "molt bàsics” i s’oferirà la possibilitat de fer una prova específica i voluntària de nivell per als professionals.

Pensam que El grup PP-UMP va votar en contra sobre tot amb l’argument de que aquest decret tancaria la porta a professionals en especialitats que falta personal però la informació que tenim és que es preveu que es podrà eximir d’aquest requisit a les categories sanitàries on hi hagi insuficiència de personal, i que hi haurà unes altres mesures que flexibilitzen els terminis per obtenir la titulació.

 

El PP-UMP de Pollença  a aquest tema ha adoptat una postura similar a la de Carlos Delgado el batle de Calvià i del PP valencià. Polititzar la llengua no lleva a cap lloc i aquest decret suposa una passa endavant en els drets de les persones en la seva relació amb el servei públic sanitari. Als poble s hi ha gent que només s’expressa correctament en català i una bona comunicació entre pacients i metges és fonamental. Qualsevol professional de la medicina no hauria de tenir cap problema en tenir el nivell B de català i hauria de tenir la voluntat de atendre millor als seus pacients.

  (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb