URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Hussein el president mulat.

Alternativa | 24 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Com bé va puntualitzar en Garci a l'article Oh-Bama. Obama no és negre sinò mulat. Al que he d'afegir que el seu nom complet és Barack Hussein Obama encara que el segon nom, normalment no es cita. Sembla que resta més mediàtic dir negre que mulat i evidentment ometre el nom d'Hussein. El que no sabem encara és si la seva presidència serà sobre tot mediàtica o de canvi.

A l'article citat demanavam del nou president dels E.U.A. al manco  entra altres coses la fí de Guantanamo i la retirada progressiva de les tropes d'Iraq. I de moment  Hussein ha estat coherent, ja va dir  al seu discurs que "la seguretat emana de la justícia" i el seu primer dia de mandat va  ordenar  que es tanqui Guantanamo en un any, i va  signat un decret que modificarà les normes de detenció i interrogatoris de la CIA per eliminar les tortures i fer prevaldre els drets humans. Per terminar Obama també ha demanat als seus comandaments que preparin una retirada de les tropes nord-americanes a l'Iraq.

Evidenment tot això són canvis molt positius però no hem d'oblidar  que només suposa rectifica la política d'en Bush que havia fet retrocedir el seu pais al segle XVII quan encara no havia "habeas corpus".

 Ara hem de veure si realment Hussein impulsa  un canvi propi del segle XXI. El que si podme dir és que  Barack Hussein Obama ha fet aquest canvi en la utilització d'internet, sobre tot de les xarxes socials  aconseguint multiplicant els seus seguidors i votants durant la campanya electoral. Hem de recordar que al principi de les primàries demòcrates no es trovaba a cap quiniela. Alguns diuen que la campanya d'Obama  ha marcat un clar abans i després en la relació política - internet.

Hi ha molt de polítics que només utilitzen les noves tecnologies durant la campanya i després no són capaços de mantenir oberts aquestes finestres d'idees, debat, missatges... simplement desapareixen. Després de ser triat com president l'equip d'Obama va crear la pàgina Change.gov que presentava al president electe i al mateix moment que va jurar el seu càrrec es va canviar la pàgina web de la casa blanca es va canviar amb dues importants millores:

 - Un Blog de La Casa Blanca, que tot i no permetre comentaris  permet una comunicació directa, transparent i ràpida.

- I un canvi qu eem sembla molt significatiu tots els continguts de la web de La Casa Blanca passen del Copyright a estar sota llicència Creative Commons Attribution 3.0.

Sens dubte aquests canvis són molt positius i tan de bó que l’exemple serveixi perquè els governs i les institucions en general comencin a considerar la xarxa com una eina de feina activa i contínua, i no una llàntia màgica per utiltizar cada quatre anys.

Vergara a Público.

 

 

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb