URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Auditant els contractes

Alternativa | 26 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Com recordareu al mes de novembre varen denunciar (article brutor) que l'empresa Limpiezas Urbanas de Mallorca fa la neteja viaria del Port de Pollença des del 14 de març del 2008 sense contracte.  A més  a més varen fer una moció al ple de novembre i varen demanar la dimissió del regidor de serveis responsable Martí Ochogavía (UNPI).(unpinitzant Pollença) Des d'aquell moment fins avui s'ha seguit pagant a LUMSA que segueix fent una feina deficient i sense contracte i no s'ens ha informat de que s'hagi posat en marxa un nou concurs públic per regularitzar la neteja viaria del Port.

Ahir el batle Joan Cerdà feia una sèrie de declaracions al Diario de Mallorca  respecte a la manca de contracte de LUMSA per fer la neteja viaria del Port. Aquestes declaracions són la demostració de que el senyor batle va mentir al ple de novembre,  a aquell ple, es pot comprovar a la gravació (el podeu sentir a ràdio Urxella) i a les actes, Joan Cerdà va justificar la manca de contracte perquè se les havia passat als regidors i polítics, ja en aquell moment li varen dir que aquella explicació no era creïble i que no ficàs als tècnics municipals a les seves mentides. El mateix regidor d'Hisenda Juanjo Mir va contradir les declaracions del batle  dient que si que s'havia informat per part del Serveis Jurídics que el contracte estava caducat .  Ja l i varen dir a aquell moment que un batle no es pot riure d'aquesta manera d'un ple i mentir.

De les seve explicació a la premsa el que és increïble és que el batle digui que al mes de març no havia partida pressupostaria per comprar maquinària de neteja  i que no es podia fer una nova licitació. Si no havia partida pressupostària és per que el pressupost del 2008 es va aprovar amb més d'un any de retard,  i no hi ha cap obligació de fer una licitació en el que la màquina la posi l'Ajuntament. 


A les seves declaracions el senyor batle diu que l'empresa fa un favor a l'Ajuntament i que no té massa beneficis. Algú es pot creure que una empresa privada faci favors a canvi de res? Tal vegada això explica per què a pesar de les nombroses queixes que es reben a l'Ajuntament per aquest servei ( i que el mateix batle va reconèixer al ple de novembre dient que es feian reunions quinzenals amb l'empresa), el regidor de serveis no disposava ni dels plans diaris ni dels itineraris de treball, que havia de tenir segons el plecs de condicions. Per què l'Ajuntament no ha mostrat cap interés per millorar aquest servei?  Tot plegat fa pudor.


Una vegada descoberts la manca de contracte de LUMSA i pensant que ens podíem trobar amb més irregularitats similars varen demanar els plecs de condicions i contractes de sis empreses que tenen una facturació important amb l'Ajuntament, més de dos mesos després només s'ens ha facilitat el contracte d'una d'aquestes empreses. L'equip de govern està incomplit d'aquesta manera l'article l'art. 72 de la Llei 20/2006, de 15 de desembre, municipal i de règim local de les Illes Balears

El que tenim clar és que fa falta una bona auditoria de les contractacions de l'Ajuntament, i per la nostra part estam fent feina, el que fa falta per part de l'equip de govern és més transparència i diligència. En cas de no trobar la col·laboració necessària i legal per part de l'Ajuntament prendrem noves mesures.


En cas de no iniciar immediatament un nou concurs públic per regularitzar la neteja viaria del Port  i que no s'ens facilitin aquests contractes i precs de condicions demanarem la creació d'una comissió d'investigació sobre presumpte tràfic d'influències i demanarem responsabilitats civils o patrimonials pel perjudici que aquesta greu irregularitat pot estar causant al municipi.

El roto al blog hablando en plata, una refelxió totalment aplicable a Pollença

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb