URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

IB 3 i el pi de Sant Antoni.

Alternativa | 29 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquí teniu un nou article de Miquel Sánchez, fralokus. Aquest cop arremetent contra IB3 i la retransmissió que va fer de la festa del pi de Sant Antoni.

IB 3 i el pi de Sant Antoni.

“Infumable”  és la qualificació que li don a la retransmissió que va fer la cadena autonòmica IB3 el passat dia 17 de gener de la festa del pi a Pollença.

Vaig tenir el privilegi, fa ja un bon grapat d’anys, d’assistir a una conferència de Pilar Miró, una de les millors professionals de cinema i televisió que ha tingut mai Espanya, en aquella conferència Pilar Mirò va deixar ben clars alguns punts, un d’ells que s’ha de tenir en compte és que un esdeveniment o espectacle té dos tipus d’espectadors:  els que estan en directe i gaudeixen de l’espectacle “in situ”, i els que el gaudeixen des de les seves cases per mitjans audiovisuals. Aquests darrers són els més perillosos perquè tenen el comandament a distància per pitjar un botó al més petit símptoma d’avorriment.

I AVORRIR, en lletres majúscules, és el que va fer el programa emès per IB3. El realitzador d’aquest espai hauria d’haver tingut en compte que la festa del pi a la Plaça Vella té molts moments “morts”, pot ser molt divertit veure com col·loquen el pi, fan els nus, etc., pels que estan a la plaça, però no té cap atractiu pels que estan a casa seva. Aquí el realitzador hauria d’haver enregistrat prèviament qualque entrevista amb gent que ha pujat el pi qualque vegada en la seva vida, qualque enregistrament del mateix dia als llocs on el pi és més difícil de fer-lo girar, hi ha un munt de coses, però varen optar pel més fàcil i va ser amollar una professional en mig de la gent que es va passar tot el temps intentant fer interessant com es feia el nu de l’arbre, el ternal (que haurien d’haver enregistrat prèviament i haguessin tingut molta més tranquil·litat per parlar del mateix) i altres coses insignificants. Ja no diré res de la presentadora insistint amb el mesclat i la tonteria de si enguany pujaria una dona.

En resum, un espai televisiu fet sense cap tipus d’organització, falta de capacitat per improvisar davant els moments delicats del esdeveniment i amb el guionista desaparegut.

Caldria que el pròxim dia 1 de febrer que es juga la “super-bowl”, que és l’espectacle americà per excel·lència, preguessin bona nota de com es fa el “farcit” a un partit de futbol americà, que té un temps efectiu de joc de 60 minuts i una durada total de l’espectacle de 240 minuts, caldria que prenguessin nota de com es fa l’esdeveniment pel públic de l’estadi i pels telespectadors, és el mateix partit, però dos espectacle diferents, un de música i animació sonora pels assistents a l’estadi, i un altre d’entrevistes i “highlights” (millors jugades de la temporada) pels telespectadors.

També aprofitar per donar l’enhorabona a Joan Vanrell pel seu èxit amb el tronc, segons SOFRES 9.000 persones varen sintonitzar en qualque moment l’esdeveniment, què a més era retransmès en directe per satèl·lit per tota Europa, quina llàstima d’oportunitat perduda de donar-se a conèixer per la incompetència d’alguns professionals.

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb