URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Primers apunts del ple de gener

Alternativa | 30 Gener, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

 

Aquesta és un primer resum i valoració del ple d’ahir, posteriorment anirem fent articles dels temes més importants. Una vegada més va terminar a les 00:00. Al mateix no varen assistir les regidores María Buades i Margalida Llompart ja que eren a FITUR.

.- Ratificació decret d'alcaldia núm. 2, de 7 de gener de 2009. Menani, la propietat de Ternelles segueix aprofitant els seus recursos econòmics i la lentitud de la justícia per mantenir tancat el camí públic de Ternelles. Aquest decret es per ratificar el magistrat que defensarà l'Ajuntament davant del contenciós de cassació posat per la propietat davant el Tribunal Suprem. En aquest cas no volen acceptar el pas limitat de gent aprovat a l'Ajuntament i el Consell.

Es va aprovar per unanimitat. Fa més d'un mes varem demanar que es facin informes jurídics pels Serveis Tècnics Municipals respecte  a la possibilitat de fer un decret d'alcaldia per ordenar que s'obrin les barreres del camí i fer  una valoració de la indemnització/justipreu de la servitud de pas del camí de Ternelles. El batle va dir que s’estava fent feina en aquest sentit

També varen recordar la nostra petició demanant la regulació de l’accés al Castell del rei i la Fortalesa (Bens d’Interés Cultural)

.- La nostra moció de desclassificació de Formentor. És la mateixa moció que varem presentar d'urgència a l'anterior ple. Les similituds entre es guix i Formentor són evidents. Per què es desclasssifica un i l'altre no?

Rebutjada amb l’Abstenció PSM i vots en contra PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

El PP-UMP es va mostrar totalment contrari a les desclassificacions. El PSM va dir que no era realista. UM_UNPI va alabar la urbanització com modèlica llevar l’apartament d’en Cortina

Aprovació de la cessió gratuïta de l 'immoble municipal situat a la placa Joan Cerda del Port de Pollenca a l 'entitat Prodis, i aprovació del conveni regulador. El conveni que s'havia d'haver signat des d'un principi una vegada fet aquest impactant i desgraciat edifici.

Aprovada per Unanimitat. Una vegada fet aquest lamentable edifici pensam que aquesta és la única cosa lògica que s'ha fet. Esperam que pugui donar un servei als ciutadans aquest estiu i que PRODIS tregui un profit del mateix amb la col·laboració i ajuda de l'Ajuntament.

.- Desistiment del Conveni amb la Conselleria de Turisme per a la gestió de l'execució de les activitats subvencionades per pal·liar l'estacionalitat turística, dissolució del Consorci Pla-D de Pollença i resolució de 1 'encomana de gestió.

. - Aprovació del conveni de col·laboració entre l 'INESTUR i l'Ajuntament de Pollença per desenvolupar el projecte de la sala multifuncional de Pollença.

Els dos punts es varen aprovar amb la nostra abstenció. Vàrem plantejar totes les nostres dubtes sobre aquest projecte on es pensa fer una despesa tan important de doblers públics; 10, 2 milions d'euros (1.697.137.200 de les antigues pts). La majoria de les preguntes no varen ser contestades, ja que encara no han decidit si es farà el projecte d’en Moneo o un altre.  Dona per més d’un article. Ens varen abstenir ja que el que es votava era una nova financiació que al manco elimina l’anterior consorci i permet un major control del projecte.

.- Adjudicació provisional de la concessió de la gestió del servei públic de les piscines municipals coberta climatitzada i descoberta de l'Ajuntament de Pollença. Finalment serà gestionada per l'empresa ALGALIA SPORT que és una empresa de gestió esportiva,  dedicada a gestionar i explotar instal·lacions esportive. Aquesta empresa ja gestiona les piscines d'Algaida i Porreres.

Aprovada per unanimitat. Sobre el paper el projecte presentat per l’empresa Algalia ens sembla molt positiu i molt complet, ja no tan sols per la reducció de les tarifes sinó pels aspectes de caràcter educatiu de salut i social ( com la contractació de gent de Pollença) que apareixen al mateix. L’altra empresa ques es presentava era la constructora Llabrés Feliu. Una vegada  que no s'ha apostat per la gestió pública com nosaltres  pensavam , després de totes les deficiències i retards que hem denunciat a anteriors plens  ara només esperam que aquesta empresa doni uns bons serveis als ciutadans i que la piscina s'obri el més aviat possible.

Desestimació al·legacions presentades a 1 'aprovació del projecte tècnic de l'aparcament de la Gola. S'han desestimat les nostres al·legacions (veure 40 places són suficients) i les del GOB ( sorprenentment el PSM no ha presentat al·legacions).

Aprovada la desestimació amb els vots en contra del PSM i nostra. No tenim res que dir de l’impecable informe de l’assessor jurídic respecte a les nostres al·legacions jurídiques, però s’hauria de tenir en compte les nostres al·legacions fonamentades en que  l’aparcament afecta directament a l'aiguamoll actual de la zona humida de la Gola i que es podia fer un aparcaments petit i integrat. Encara es va deixar oberta una porta ja que el batle va afirmar que estudiarien el tema.

Aprovació inicial del Reglament d 'organització i funcionament del Consell Escolar Municipal de Pollença. Després d'una moció del PP-UMP rebutjada al més de juny per que ja estava pràcticament fet, a la fí és presenta aquest reglament.

Es va aprovar per unanimitat, s’havien consensuat diversos canvis a reunions prèvies. Ara el que es tracta és que aquest Consell Municipal funcioni i sigui una eina útil i pràctica per dinamitzar i millorar una cosa tan fonamentla com l’educació.

. Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida- Els Verds de solidaritat amb el poble palestí de Gaza. Moció presentada pels grups de UM-UNPI, i PSOE sobre la situació de la franja de Gaza.

Es varen unir les dues mocions a una nova moció presentada per tots els partits i aprovada per unanimitat. El més important ara és la col·laboració de la gent per ajudar a la població de Gaza.

La nostra moció per la creació d'un banc de temps a la ciutat.

Aprovada per unanimitat. Es donarà publicitat i informació per que els ciutadans puguin conèixer i apuntar-se a un banc de temps. La unitat d'intercanvi és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi o que es rebi. Com diu un dels lemes d’aquest activitat. Podem no tenir doblers, però la vida ens dóna temps. En les nostres mans està decidir en que invertim aquest temps.

Moció presentada pels grups de UM-UNPI i PSOE sobre la campanya de prevenció d'embarassos no desitjats i malalties de transmissió sexual entre les adolescents a Espanya.

Aprovada per unanimitat.  Pensam que les campanyes formatives i informatives són molt importants però vàrem insistir en que  s’han de complementar amb preservatius amb preus més econòmics i accessibles

Propostes/Mocions d'urgència

Aprovació inicial de l'ordenança reguladora de l'Ocupació de la Via pública. Fa quasi un any que es va anunciar i ara s’ha presentat sense el necessari consens i temps per una ordenança tan important.

Es va aprovar amb les abstencions del PP-UMP i nostra.L’equip de govern va fer autocrítica per com es presentava aquesta ordenança i va prometre que a les al·legacions hi hauria consens i negociació.

Es va presentar també d’urgència la desestimació de les  al·legacions presentades  a les taxes de fems i IBI pel PP_UMP.

Aprovada amb l’abstenció nostra i vot en contra de PP-UMP. Es va repetir el debat que ja s’havia fet quan es varen aprovar les taxes.

Als precs i preguntes es varen respondre la majoria de les que s’havien fet a anteriors plens i algunes d’aquest ple.

 Us recordam que a ràdio Urxella teniu penjats i dividits per punts tots els plens anteriors fins el darrer ordinari de desembre.

 Exemple; moció en relació a la prova pilot de peatonització al Port del ple de desembre

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb