URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

De Cala Figuera fins a Cala Santanyi. Caminant per Mallorca (XXII)

Alternativa | 01 Febrer, 2009 19:03 | facebook.com twitter.com

Excursió virtual amb en Toni Floresde Cala Figuera fins a Cala Santanyi, Santanyi 4-10-08.

  

Preguntes i respostes 1

Alternativa | 01 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Per terminar amb el ple de desembre aquests varen ser els nostres precs i preguntes. Com sabeu a anteriors plens s'haviem fet les 00:00 sense contestar preguntes i per això s'cumulava una gran quantitat de preguntes de l'oposició.

Respotes del batle i regidor d'urbanisme  Joan Cerdà (UM).

Pregunta: Al Ple de 30 d’octubre de 2003 es va aprovar la permuta dels conjunts arquitectònics de Sant Domingo i Sant Jordi. Segons les nostres informacions en el moment de fer la permuta la documentació existent va indicar que possiblement tot el conjunt de Sant Domingo és de propietat municipal. Volem saber si ja s’ha arribat a alguna conclusió en aquest tema?

R: S’està negociant amb l’Esglèsia però és un tema molt complicat; hi ha tècnics que pensen que, amb la desamortització, una part del conjunt podria haver passat a propietat municipal, però no hi ha certesa absoluta, si no es pot negociar ja s’estudiaran altres solucions i  el dilluns passat hi va haver una reunió al respecte.

P: El col·legi Joan Mas té pla d’emergències contraincendis?. Es té previst solucionar els següents problemes: el menjador de l’escola tapona les sortides d’emergències de les aules d’infantil, els més petits o com protesta no volen fer el simulacre. Una de les aules d’infantil té goteres i el forjat del passadís interior està molt deteriorat i cau a trossos.

R: S’ha comunicat a la Conselleria d’Educació el problema de la sortida d’emergències del col·legi Joan Mas, està prevista la realització d’una rampa, està pressupostat, afegeix el Sr. Plomer que s’està estudiant fer un vial per damunt. Pel que fa a l’aula d’infantil ja s’han fet els aclariments per tal que es faci. I el pla d’emergències sí existeix.

P: un any més “Dentistas sobre ruedas” està preparant el seu tercer projecte per terres de Mauritània i Senegal, aquest 2009, el seu projecte s’enfronta a la crisi. Volia sabre si s’ha solucionat ja el deute que tenia l’Ajuntament amb aquesta ONG? I si l’Ajuntament té la possibilitat d’ajudar d’alguna manera?

R: Ja s’ha adoptat l’acord a la Junta de Govern de pagar el que estava pendent, però respecte al proper any ja es veurà al nou pressupost.

P: Al solar municipal al costat de la piscina del Port de Pollença hi ha material de construcció i municipal abandonat, qui és el responsable? Igualment tampoc no sembla que una entrada al municipi i al costat del centre de salut sigui el millor lloc per emmagatzemar contenidors, cotxes i motos, la pregunta és per què l’Ajuntament no compleix les seves Ordenances, article 34? Demana que es retiri tot el material de l’aparcament, i que es traslladi a un lloc més adient.

R: pel que fa al material ja s’ha avisat a l’empresa que ho va construir, responsable per a la retirada, i l’Ajuntament també té preparat per condicionar el solar; s’ha plantejat fer un tancament, posar grava, per ara s’està pendent de tenir  personal disponible.

P: Per què l’exposició de caixes de Cola Cao a Can Llobera de la fira s’ha fet de forma pràcticament clandestina?. No apareixia al triptic de la fira i quan varen arribar les autoritats a Can Llobera s’havia retirat el cartell de l’exposició i la porta de la sala de l’exposició es trobava tancada.

R: s’havia previst l’exposició de capses de Cola-Cao a Can Llobera, però va ordenar que es tancàs ja que hi va haver gent convidada que es va sentir incòmode, no va sortir al cartell d’activitats, hi havia discussió sobre si era el moment oportú o no.

P: La IX diada del caçador es realitzarà a Pollença? Quin cost tendrà per l’Ajuntament aquesta diada?

R: La resposta és afirmativa i no suposa cap cost econòmic per a l’Ajuntament, tan sols el servei de seguretat de la policia local.

P: Com ja varen demanar al ple de febrer s’ha obert algun expedient d’infracció urbanística als rètols publicitaris que es multipliquen al sòl rústic?

R: No s’ha obert cap expedient d’infracció urbanística als rètols publicitaris a sòl rústic perquè no li consta cap denúncia explícita.

P: Les ETV paguen els arbitris municipals com una indústria, local comercial, etc, o com un particular?

R: Paguen arbitris com a particulars, no tenen característica d’habitatge turístic ni indústria.

Carrer Verge del Carmé 36 (Port de Pollença) Per començar hi ha la rejilla que envaeix el domini public i desprès hi ha la basura que com que està darrera la barrera ningú la fa neta.

 
 
 

Us recordam que més tenim en marxa la IV convocatòria del concurs de fotografia Urxella i esperam la vostra participació  teniu de temps fins el 20 de març del 2009, per desgràcia res és més fàcil que trobar un problema social o mediambiental a Pollença. 

A més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb