URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La Gola al dia mundial de les zones humides.

Alternativa | 02 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui es celebra el dia mundial de les zones humides Aquestes zones tenen una importància ecològica de primer ordre, essent ecosistemes amb una gran diversitat biològica. Per això la conservació d'aquestes zones és en aquests moments una prioritat a nivell mundial i existeix des de 1971 el Conveni de Ramsar, per a la conservació i l'ús racional dels aiguamolls. 

  A l'any 2007,  154 estats membres de tot el món s'havien sumat a aquest acord, entre ells Espanya, protegint 1401 aiguamolls, amb una superfície total de 146,4 milions d'hectàrees.

Avui seria un bon dia per que l'equip de govern demostri la seva sensibilitat ecològica amb una solució que  a més a més és compatible amb fer un aparcament.

Es pot fer un aparcament de 40 places i recuperar una part de la zona humida  o fer el que s'ha projectat una apracament de 84 places destruint una part de la zona humida. La decisió la té l'equip de govern

Hem de recordar que fa més d'onze anys  la Conselleria de Medi Ambient va elaborar un inventari de zones humides de les Illes Balears, cartografiant-les i descrivint els seus valors. Aquest inventari no té, per si sol, caràcter normatiu ja que era necessari aprovar un instrument legal que el complementi, un decret, i és el que es va intentar al primer pacte de progrés i s'està fent ara. Als documents preparatoris d'aquest que fa la Conselleria de Medi Ambient i que ha enviat a l'Ajuntament l'aparcament afecta directament a l'aiguamoll actual de la zona humida de la Gola (el podeu veure abaix).  O sigui que els regidors que donen suport a aquest aparcament,  han de tenir ben clar que aquest aparcament  es pot fer legalment com s'ha plantejat,  per que a l'anterior legislatura es va paralitzar el decret de zones humides i aquest encara s'està elaborant.

No és coherent que el regidors d'Unió Mallorquina i el PSOE destrueixin allò que després volen protegir al Consell per Decret. No és congruent aprofitar el retard en la elaboració d'aquest Decret per fer un dany a la zona humida que difícilment es podrà restituir. 

 Al mapa podeu veure el contorn en negreta de l'aparcament projectat i com afecta a part de l'aiguamoll actual.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb