URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Preguntes i respostes i 3

Alternativa | 04 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

I més preguntes i respostes... Molt de temes a comentar  i una gran part rebuts a partir d'aquest blog.

Respostes del regidor d'esport, festes i fires. Michel (UM) .

P: Des que va entrar en vigor el PORN s’ha demanat alguna vegada permís a la Conselleria de Medi Ambient per anar a tallar i després recollir el pi a la festa de Sant Antoni? S’ha fet enguany?

R: s’ha demanat i també es demanarà per al proper.

P: Ara que existeix la possibilitat de privatitzar la gestió de les instal·lacions esportives del Port de Pollença quines garanties es preveu donar a l’escola de tenis perquè no sigui afectada negativament per dita privatització.

R: la situació de l’escola de tennis queda igual com fins ara, no altera el seu funcionament per la concessió de la gestió de la piscina.

P: S’ha fet un pla d’emergència pel Simulacre?

R: hi ha una planificació específica per part de la Policia

P: S’han revisat els balcons dels carrers on es desenvolupa el simulacre?

R: Recorda que són propietats privades

P: respecte l’acusació de plagi al programa de festes, el regidor de festes ha contactat amb l’autor del programa i el fotògraf? S’ha solucionat?

R: Explica que s’ha parlat amb tots els implicats, i sembla que va ser un comentari, però tot està aclarit.

P: Quin cost va tenir la Fira del Vi?

Assenyala el Sr. Batle que la regidora responsable de la part econòmica no hi es present

P: Es poden conèixer desglossades les despeses de les festes a 2008?

Respon el Sr. Batle que encara no s’han acabat les festes de 2008, i per tant, no se sap.

En aquest moment els vaig tenir que recordar que havia preguntes del ple d’octubre i novembre encara sense contestar

P: Al port de Pollença a la celebració del títol de l’Eurocopa va haver una baralla entre guàrdies civils de paisà i ciutadans del Port; després hi va haver unes detencions i hi ha denúncies per maltractaments. Demana sabre si l’Ajuntament ha fet alguna gestió.

Respon el Sr. Batle indicant que no és una competència municipal però es varen fer gestions per sabre les diferents versions.

P: Què passa amb l’Agenda Local 21?

Respon el Sr. Batle i assenyala que s’ha de posar en marxa però degut al dèficit municipal es va considerar més convenient esperar al nou Pressupost, per fer despesa.

P: respecte la segona fase de la circumval·lació, l’associació de veïns de Gommar s’ha queixat que els fanals semblen més antics que els de la primera fase, i fan més contaminació lumínica. S’ha comprovat?

Respon el Sr. Batle que s’hauria de dirigir a l’òrgan competent, però explica que l’enginyer municipal va assenyalar que complia tots els requisits.

Afegeix el Sr. Plomer que es varen canviar les faroles del projecte inicial per evitar contaminació.

P: Hi ha queixes que al camí vell del predi de Bóquer, que comença devora el bar Coral i acaba a la rodona de la circumval·lació, sembla que és el lloc de “botellot”. Quina freqüència de neteja té aquest camí?

R: El Sr. Batle explica que es fan neteges especials, periòdiques, però no hi ha establert una freqüència.

P: Quins projecte es fan amb la Mancomunitat Nord?

Respon la Sra. Ramón explicant que es fan diverses actuacions, una borsa de feina amb Ajuntaments, orientació laboral, coordinació amb l’Agenda de Desenvolupament Local, hi ha un conveni per a la retirada de vehicles, Consell de Cooperació Policial, reunions de treballadors socials, cursos de formació, promoció turística...

P: Es va assistir a la reunió amb la Conselleria de Treball i Formació del passat 20 d’octubre? Era en relació a les mesures per minorar l’impacte de l’augment de l’atur en aquest temps de crisi a nivell municipal; demana informació al respecte.

Assenyala la Sra. Ramón que no va poder assistir, però hi va anar la treballadora social, i es va preveure signar un conveni que afectaria a persones desafavorides en situació de crisi.

P: Poden informar del nombre de propietaris dels Habitatges Turístics Vacacionals que han liquidat la taxa corresponent d’Obertura d’Establiments.

R: Indica el Sr. batle que no han de liquidar la taxa ja que estava prevista per a habitatges turístics, i són habitatges residencials, que poden tenir ús d’estades turístiques.

P: s’ha informat de la impossibilitat tècnica de condicionar l’aparcament de Can Conill amb grava però per la mostra de caça de la Fira s’ha fet a una part, i sembla que és factible, perquè no es condiciona l’aparcament amb grava?

R: el Sr. Batle assenyala que en el cas que indica només es va posar un pas per a vianants, i per aparcar s’ha de llevar la terra que hi ha, i explica que s’està pendent de la signatura d’un nou conveni per a la sala multifuncional, si aquest nou conveni es fa aviat no es faria el condicionament del solar per a aparcament, però si la situació s’allarga s’hauran de fer altres actuacions, si no suposa inversió per a l’Ajuntament es podria fer.

Varen demanar respecte l’obertura d’expedients d’infracció urbanística pels rètols publicitaris a sòl rústic, en relació a la resposta que ens havia donat el Sr. Batle, que no fa falta una denúncia sinó que es tracta que el zelador faci la denúncia, que tots facin la seva feina,el  Batle va recordar que és el zelador qui ha de posar la denúncia, a la qual cosa li varen respondre que, com a regidor d’Urbanisme, hauria d’haver requerit per tal que es fes la feina i que feia deixadesa de les seves funcions, és el responsable i fa mesos que se li va comunicar.

P: per què es tanca una direcció al c/ Cadernera, inutilitzant part d’una infraestructura fet? la petició d’un ciutadà, com és el cas, és suficient per perjudicar a tot el col·lectiu?,  El veí va presentar diverses alternatives, i s’ha triat la pitjor, quan el mateix informe de la policia assenyala que es podria preveure l’aparcament al costat.

Respon el Sr. Mir que  era la que menys perjudicava, es va parlar amb l’Associació de Veïns de Gommar; i per poder fer l’aparcament s’haurà de fer alguna obra; tal vegada es podria fer un aparcament, pintant línies a un costat, es plantejarà.

Arran d’unes queixes d’altres veïns, per la regiduria s’ha proposat  mantenir el doble sentit de circulació però que el desvio cap al Port de Pollença sigui per la Via de Circumval·lació, perquè la situació actual suposa un augment de trànsit ja que es desvia cap al c/ Cadernera.

Varem demanar que s’hauria de posar la senyalització adequada, i pensar alguna alternativa, com la de mantenir el c/ com estava abans però sense permetre el trànsit pesat.

P: Perquè no s’atura la proliferació i multiplicació d’objectes de reclam a les escales del calvari, fent complir l’Ordenança municipal reguladora de l’ús de la via pública?

Respon el Sr. Batle indicant que no s’ha contestat perquè els negocis han tancat des del mes de novembre, però reconeix que no és una bona imatge.

P: Què passa amb les signatures per a la compra de Fartàritx?

Respon el Sr. Plomer respecte Fartàritx que es continua insistint, però sembla que el Ministeri de Medi Ambient no compra finques que no estiguin aferrades a la mar, i per tant no estaria inclosa, i per ara la conselleria no té diners suficients.

Varen fer tres precs:

- Tornarem a demanar poder disposar d’un armari a l’Ajuntament, esperant que amb la futura remodelació de l’Ajuntament es pugui disposar d’un espai per als grups polítics.

- A l'igual que el grup del PP-UMP demanant que ja que els Plens es graven, es repeteixin en un altre horari per tal que els pugui escoltar més gent.

- Que es posin bandes de reducció de velocitat entre la Plaça de Seglars i Calvari.

 

Us recordam que més tenim en marxa la IV convocatòria del concurs de fotografia Urxella i esperam la vostra participació  teniu de temps fins el 20 de març del 2009, per desgràcia res és més fàcil que trobar un problema social o mediambiental a Pollença. 

A més de poder guanyar 60 euros vostra fotografia servirà de denúncia i en cas de que es pugui fer alguna cosa ens comprometem per feina per solucionar el problema denunciat.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb