URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

La paciència del PSOE (crisi 2)

Alternativa | 07 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Dimarts el Ministre Sebastián, va dir que al Govern se li acabava la paciència amb la banca, una paciència que va recuperar al dia següent el vicesecratari general del PSOE; Pepe Blanco, afegint que la seva paciència era ilimitada.  Tal vegada la seva paciència sigui ilimitada però la dels milions d'aturats ( i creixent) no ho és, ni tampoc el són els recursos de l'Estat. Ja és hora de que el govern passi de les paraules als fets.

 

El primer pas hauria de ser crear una banca pública potent que fes arribar els doblers públics directament als sectors productius sense l’intermediari dels bancs que durant anys s’han dedicat a l’especulació i a trobar beneficis fàcils. Evidentment aquesta banca pública que ha de tornar a existir no pot seguir el model de les caixes d’estalvi polititzades i que han seguit la mateixa política especulativa dels bancs.  Necessitam una banca pública amb una finalitat productiva i amb un control social.

A més a més  s'haurien de fer canvis estructurals establint impostos extraordinaris a tots els països sobre les grans fortunes, els moviments especulatius i els beneficis extraordinaris. S'han de eliminar els paradisos fiscals, democratizar les institucions financeres internacionals

És imprescindible  evitar que l'especulació sigui més rendible que l'activitat que crea riquesa.

  Tot això és pot fer però no es farà mentre  el poder estigui en mans dels banquers, dels grans financers i dels grans propietaris. No ens enganyem, aquesta no és tan sols la crisi d'un sistema econòmic, és la crisi d'un sistema social, d'una humanitat que s'ha pervertit a si mateixa solament perquè una minoria es farti de gaudir i de guanyar diners. Continuarem...

Una explicació clara de l'origen de la crisi. Leopoldo Abadia en Buenafuente . "Els ninjas"

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb