URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Passivitat

Alternativa | 09 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

La plataforma camins públics i oberts va fer la setmana passada una nota de premsa denunciant la passivitat del Consell  de Mallorca, davant el tancament il·legal de la de la carretera vella de Lluc a Pollença.

A pesar de la feinada que fa la plataforma, no només de denúncia i movilització sinó també de documentació i ajuda a les institucions públiques per obrir els camins, no s'ha fet notar el canvi de govern a aquest tema. Hi ha un constant incompliment de promeses i una  manca de voluntat política real per restablir la legalitat.

La carretera segueix il·legalment tancada a pesar de que el Consell (BOIB número 187 del 18-12-2007) va aprovar declarar la carretera vella de Lluc a Pollença titularitat del Consell i va procedir a la seva inclusió  en l’Inventari General de Béns i Drets del Consell de Mallorca, iniciant l’expedient per promoure i executar la delimitació de la carretera.

Com bé recorda la plataforma el Consell de Mallorca hauria de tenir un especial interès en aquesta Carretera Vella en la mesura que integra, en la major part del seu traçat la Ruta de Pedra en Sec en l’etapa Lluc-Pollença. A més a més per les seves característiques constructives la carretera vella de Lluc a Pollença és un dels pocs itineraris per a la pràctica de l’excursionisme de muntanya apte per a persones amb discapacitat, amb limitació de mobilitat, per les dificultats de comptabilitzar senderisme i accessibilitat, la qual cosa dona un alt valor afegit a aquesta infraestructura. En aquest sentit el Consell de Mallorca hauria d’esdevenir una entitat capdavantera en aquest àmbit, sempre comptant amb les persones afectades per dificultats amb l’accessibilitat.

Com diu la Plataforma ja és el moment  que el Consell Insular compla amb la seva obligació, i no es giri a un altre banda com està fent des de fa gairebé 5 anys davant aquesta il·legalitat. I si els no fan res ja és hora de adoptar altres mesures. 

Per la nostra part també hem fet el que hem pogut per obrir aquest camí

- Al ple de setembre de 2007 varem fer un plec demanant el compliment del decret de 25 de maig de 2006 que demanava obrir el tancament il·legal de la finca de l'Empaltada. També varen demanar la col·laboració amb el defensor del poble amb  i que se li enviés la informació sobre el tancament de la carretera.

- Al ple d'octubre de 2007 varemm recordar l'incompliment del decret de nou i varem demanar el permís d'obra de la barrera que tanca la carretera. Ja l'havia demanat per escrit a una instància sense cap contestació. 

- Al ple de novembre de 2007 varen demanar si ja havien trobat el permís  d'obra del tancament i vaig a tornar a demanar una intervenció executiva de l'Ajuntament. Vaig tornar a demanar si s'havia enviat la informació al Defensor del poble. Joan no va contestar.

- Al ple de desembre de 2007 Joan (la llei li obliga) va a contestar a les preguntes de l'anterior ple; va dir que havia dictat un decret per què es justificàs, si era el cas, la legalitat de les obres de tancament. També va dir que havia comunicat al Defensor del Poble que la carretera era titularitat del Consell.

Hem seguit demanat per aquest tancament a diferents plens, al darrer de gener varen tornar a demanar.  Fa mesos que es va obrir un expedient d'infracció urbanística respecte a la barrera i que la propietat va fer al·legacions, però no s'ha seguit amb aquest expedient. Per què ?

 

 


 

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb