URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Diogenes i l'Agència de Disciplina Urbanística

Alternativa | 10 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

La Coordinadora de regidors Diògenes ja al mes de juny donàvem recolçament a la iniciativa del Consell de crear una Agència de Disciplina Urbanística i consideravam urgent la seva posada en funcionament.


  Seguint aquesta línia ahir  ens vàrem reunir amb la consellera Dubon, responsable del Departament de Territori del Consell,  a la que hem exposat el nostre recolzament a la seva tasca per la posada en marxa de l'agència de Protecció de la Legalitat Urbanística  i Territorial de Mallorca. Però a la vegada l’hem expressat una sèrie de dubtes i preocupacions.

 Com coordinadora de regidors hem manifestat a la Consellera Dubon la necessitat d'accelerar les adhesions dels municipis a l'Agència de Disciplina Urbanística, pensam que en cap cas les insuficiències pressupostàries i de personal han de ser una excusa per retardar les adhesions. Cany hi ha un milenar d'expedients de disciplina urbanística que o bé no es tramiten o es tramiten malament, de manera que els infractors queden impunes i, sobre tot, no es restableix la legalitat urbanística (no s'executen les demolicions de les obres il·legals i il·legalitzables).

             Durant més d'una hora que ha durat la reunió, els regidors de Diògenes també li han fet arribar a la consellera l'actuació contradictòria del PSOE en alguns municipis, com és el cas d'Artà, on es va pronunciar en contra de l'adhesió a l'Agència. A Pollença el batle i regidor d'urbanisme Joan Cerdà (UM) igual que la resta de batles d’UM s'ha mostrat publicament contrari a participar a l'Agència, mentre que el PSOE local va publicar un article elogiant la creació de l'Agència al seu blog, però després va esborrar el blog sencer i no han dit res més del tema.

 També li van demanar a la Sra. Dubon que el Consell de Direcció de l'Agència estigui format exclusivament per batles de municipis adherits a l'APLUTM tot d'una que es materialitzin les adhesions i s'engegui el funcionament de l'Agència. En aquest sentit, troben inacceptable que batles com el d'Artà siguin vocals del Consell de Direcció quan han impedit que el seu municipi demani l'adhesió, i fan de la disciplina urbanística una eina de clientelisme manifest, i fins i tot pretenen amenaçar a l'oposició quan denuncien la seva actuació irregular.

            Els regidors també ens hem  interessat pel funcionament, dotació de personal i mitjans de la nova agència, i hem mostrat la nostra preocupació pels expedients ja oberts al moment de l'adhesió a l'Agència, perquè la mateixa no se'n farà càrrec i els ajuntament sovint els deixen caducar. Els regidors de Diògenes li hem manifestat la nostra decisió de  demanar la subrogació de tots els expedients paralitzats, però igualment li hem demanat mesures més contundents per obligar a tots el municipis, s'adhereixin o no a l'Agència, a complir i fer complir la legalitat urbanística.

La coordinadora Diógenes al complet; Maria Orts (Capdepera, EU-EV), Guillem Caldentey (Els Verds-Esquerra d'Artà), Conxi Peña (Els Verds-Esquerra de Son Servera) Pepe García (Pollença,Alternativa. EU-EV) i Virginia Urdangarín (Capdepera, EU-EV) 

 


 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb