URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Desclassificar Formentor

Alternativa | 11 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui comentam la nostra moció de desclassificació de Formentor. És la mateixa moció que varem presentar d'urgència a l'anterior ple. Les similituds entre es Guix i Formentor són evidents. Per què es desclasssifica un i l'altre no?Rebutjada amb l'Abstenció PSM i vots en contra PP-UMP, UM-UNPI i PSOE

El PP-UMP es va mostrar totalment contrari a les desclassificacions. El PSM va dir que no era realista. UM_UNPI va alabar la urbanització com modèlica llevar l'apartament d'en Cortina

Al ple de febrer del 2008 ja varen presentar una moció on demanavam a l'Ajuntament que enviés documentació i informes al Consell defensant la inclusió de la urbanització de Formentor de la Font i del Golf de Pollença dins la llei de mesures urgents per a un desenvolupament sostenible a les illes, ja que des del nostre punt de vista reunien objectivament les mateixes o més condicions que el Vilà i Cala Carbó per a la seva desclassificació. Per desgràcia l'equip de govern va votar en contra de la urgència d’aquesta moció

Ara pensam, a l’igual que el GOB, que l'argumentació que ha utiltizat el Consell de Mallorca per aprovar una modificació puntual del Pla Territorial de Mallorca, a fi de desclassificar la urbanització prevista al paratge d’Es Guix (Escorca) es pot aplicar igualment a Formentor.  No repetirem totes les similituds legislatives  ja citades a la moció. La primera línia de Formentor és  una joia única, una riquesa que estam destruint poc a poc, i és molta la gent que ha acudit a nosaltres demanant aturar aquest desastre.

Com tothom sap, en aquests moments a Formentor s’hi construeix diversos xalets, un dels quals, ha estat objecte de nombroses denúncies, no només per les seves deficiències legals, sinó també pel seu impacte evident. Igualment ens preocupa l'ampliació de l’Hotel Formentor amb  noves edificacions, sobre tot l’spa –sala de convencions. Aquesta i les darreres obres que s'han fet han deixat ben clar que el que es va planificar fa anys s'hauria de replantejar al segle XXI.

Any darrera any el paisatge de Pollença s'està destruint; a Formentor, al Puig de Gotmar, a la Font...  Ja és hora que l'Ajuntament faci tot el que pugui  per preservar uns dels nostres majors tresors, el nostre paisatge. 

Imatge de la campanya del GOB als anys 80 per salvar Formentor, al 2008 segueix la destrucció


 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb