URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

L' Auditori d'en Moneo. Dubtes.

Alternativa | 12 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple de gener es va desistimar el Conveni amb la Conselleria de Turisme  i es va aprovar un conveni de col·laboració entre l 'INESTUR i l'Ajuntament de Pollenca per desenvolupar el projecte d'un auditori a Pollença. D'aquesta manera  es passa de rebre 3 milions d'euros a rebre 5,5 milions  i d'un consorci conjunt amb la Conselleria pasam a un control directe per part de l'Ajuntament. A més a més ara els  doblers no va lingats  a que sigui finalment el projecte d'en Moneo el que es faci.

Aquests dos punts varen ser aprovats amb la nostra abstenció. 

Veure articles anteriors sobre el tema:Teatre de Pollença 1. El capritx del batle. Teatre de Pollença II i Teatre de Pollença III

En aquest moment parlam d'una despesa de doblers públics de 10, 2 milions d'euros (en pesetes la quantitat maretja; 1.697,137.200 pts ) i nosaltres tenim moltes dubtes respecte a aquest projecte que varen plantejar al ple.

1-    Què tendrem finalment un auditori d'en Moneo, un auditori, una sala polivalent, una sala multifuncional. El batle segueix apostant pel projecte d'en Moneo

2-    Ja s'ha fet un estudi del projecte tècnic i del projecte de manteniment? (Com demanava el PSOE a l'anterior legislatura)  No s'ha fet res d'això. Ens sembla una irresponsabilitat total aquesta despesa de doblers públics en plena crisi sense haver fet abans aquests estudis. L'argument de que el seu manteniment serà igual que el de l'actual centre cultural no es sosté. Ningú ens pot assegurar que aquesta obra no ens hipotecarà durant any i anys.

3.-Quan de doblers pagarà l'Ajuntament? Hi haurà que pagar  interessos? No varen contestar. Després a la premsa (no é sla primera vegada que es dona més informació a la premsa que al ple) el batle va declarar que l'Ajuntament haurà de posar entre 1,3 o 1,5 milions d'euros.

4.-Com es preveu solucionar el problema de l'aparcament? Parlam de sis o set centes places i atraure gent d’altres municipis No es va contestar.

5.- Al Convei actual amb la Conselleria de Presidència aquest auditori hipoteca la quantitat que ens correspon del Fons de Cooperació local fins al 2018 (4,711.434). No hi ha a Pollença necessitats més urgents que fer aquest macroprojecte? Evidentment pel nostre batle no. Fins el 2018 més de quatre milions d'euros que es podrien utilitzar per altres temes aniran a l'auditori. Ens sembla totalment il·lògic i irracional que a Pollença manquen infraestructures bàsiques a alguns llocs com clavegueram o aigua potable, que tengam carrers amb clots que semblen craters, voreres inexistents, parcs infantils en estat lamentable, un museu i unes biblioteques en un estat penós.i que es dediquen pràcticament mil set cents milions de les antigues pessetes  a un auditori. Això  sembla a un que viu entre cartons i uralita però ensenya amb  orgull un jakuzzi.

Fotografia de M.M. (Diario de Mallorca) de  la darrera reunió de l'equip de govern amb Moneo i l'anterior conseller de Turisme.

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb