URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Caló de les Ortigues, Andratx... Caminant per Mallorca (XXIV)

Alternativa | 15 Febrer, 2009 19:00 | facebook.com twitter.com

D'excursió virtual amb en Toni Flores al Caló de les Ortigues, Andratx.

 

 (Segueix)

Responsabilitat ciutadana

Alternativa | 15 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Avui publicam un nou article de la nostra companya Tonina.

Ja sabeu que si voleu col·laborar enviant-nos escrits, idees o propostes...estarem encantats de rebrer-les i publicar-les en aquest bloc, per tal de que sigui més obert i participatiu i que totes les idees hi tenguin cabuda. Així que ja sabeu, si voleu participar escrivint articles o fent-nos suggerències: eurxella@yahoo.es

Aquesta article no és exactament un article d’opinió, sinó, més bé, una reflexió escrita que intenta descriure el món polític i social en el que ens trobem i que evidentment serà subjectiva.

Ja no cal dir que la frase més escoltada per tots nosaltres és: “hi ha crisi”, però un altre comentari que he anat sentint cada vegada més sovint és el de: “tots el polítics són iguals”. Suposo que aquest comentari es veu refermat pel moment econòmic i social que vivim però no obstant una frase que sempre ha tingut un lloc destacat en la nostra cultura política. Però darrerament aquest fet s’ha accentuat pel descontent i desencant que tenim tots envers a la política. Després d’aquest anàlisi tant simple he de dir que en part és erroni o almenys com he dit massa simplista. Per que? Doncs perquè sempre diem que estam desil·lusionats amb la política però realment amb qui estam descontents, o hi hauríem d’estar, es dels polítics els quals són els encarregats de posar en funcionament aquesta eina anomenada política. Per tant podem dir que la política està subjecta a l’ús i la interpretació que li dona cada polític. Després es erroni pensar o dir que tots els polítics son iguals independentment del color que representen perquè hem de partir de la base de que els polítics són persones i totes les persones són diferents entre si.

Després d’aquest breu retrat de l’entorn que en envolta se’m fa difícil no pensar que hem caigut en l’excusa fàcil per no acceptar la nostra responsabilitat com a ciutadans.

Nosaltres a través dels polítics hem de fer funcionar la política per construir l’entorn que creguem més adequat. Es una postura molts còmoda donar tota la responsabilitat als polítics i no analitzar la situació que tenim al davant, pensar quin dels polític o ideals que tenim representarà millor la realitat personal de cadascú i en conseqüència actuar i votar. Votar es la millor manera d’assumir la nostra responsabilitat alhora de fer funcionar la nostra societat, no val dir “tots són iguals” o “a jo no m’interessa la política”.

Hem d’esser conseqüents i pensar quin es el valor real de la política en la nostre vida i en el món actual i no simplement queixar-se, excusar-se pobrament i finalment conformar-se. La ciutadania és la única que pot fer que les coses canviïn o simplement segueixin igual.

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb