URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Problemes a educació (AJ081021)

Alternativa | 18 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim amb la nostra feina de donar informació als ciutadans, una informació que per lògica hauria de donar el propi Ajuntament. Avui publicam l'acta de la Junta de Govern del 21 d'octubre. Us recordam que podeu escoltar els plens de l'Ajuntament a ràdio Urxella, dividits per punts. També teniu encara temps de participar al IV concurs de fotografia Urxella, fins el 20 de març del 2009, temes impactes socials o mediambiental a Pollença.

A aquesta Junta de govern es va acordar atorgar les subvencions del curs 2007-2008 a les APIMAS (Associacions de pares i mares d’alumnes)  del municipi. Un total de 19.880 euros. La comparació és odiosa però real i per reflexionar, a la mateixa Junta es varen aprovar una sèrie de despeses relatives a les festes de la patrona entre altres 21.228 pels focs artificials.

Al darrer ple vàrem fer una sèrie de preguntes relacionades amb el col·legi Joan Mas, i ens varen respondre que es solucionarien els problemes denunciats com que el menjador de l'escola tapona les sortides d'emergències de les aules d'infantil, les goteres d’un aula d'infantil (que ja s'han arreglat) i el forjat del passadís interior que està molt deteriorat i cau a trossos. Respecte a aquest tema m’ha indignat que qualque membre l’AMPA d’aquest col·legi s’hagi enfadat per les nostres preguntes al ple. Fins a aquest punt ha arribat el desmantellament de la xarxa social i el control que volen exercir alguns partits sobre les associacions del municipi.

Si seguim parlant de problemes als centres educatius del municipi l'APIMA del Costa i Llobera ja parla de recollir firmes sobre tres problemes als que fa temps demana solució sense resposta: la ubicació de contenidors de fems al costat del col·legi, el lamentable estat del carrer lateral del centre ( que seria la sortida d'emergència) i la pèrdua del policia tutor (motivada per la rotació de policies que ha imposat el regidor de policia fa uns mesos).

Si parlam dels instituts l’Ajuntament no ha pagat els doblers dels convenis que te signat amb els mateixos. Al cas de l’institut del Port, l’Ajuntament fa temps que no paga l’electricitat del pavelló que es utilitzat pel club de bàsquet del Port, el que ha generat conflictes entre l’institut i el club quan el culpable és l’Ajuntament per no complir el seus convenis.

Curiosament a aquesta Junta, el regidor policia Juanjo Mir Polar va donar compte dels acords de col·laboració signats entre la Policia Local i els centres educatius de primària, secundària i concertats en el marc del programa Policia Tutor.  Aquesta és una més de les queixes dels centres educatius, actualment el policia tutor ha d'anar uns dies a Palma per coordinar la feina d'altres policies tutors de la illa, per això fa temps que estava formant a un company per substituir-lo aquest dies però la imposició del sistema de torns a l'igual que ha passat amb el policia fix de la Cala , s'ha carregat aquesta possible substitució

Al darrer ple ja varen tornar a demanar que es recuperi tan la figura del policia fix a la Cala com del policia tutor, que era un server modèlic. La resposta del regidor va ser que es cercaria una solució temporal pel tema del policia tutor, cosa que a dia d’avui encara no s’ha fet.

En definitiva hi ha molt de problemes pendents i en aquest moment el malestar als col·legis respecte a l'àrea d'educació va a més, algunes persones han arribat a demanar la dimissió de la regidora d'educació, per això seria convenient començar a donar solucions i convocar al Consell Municipal Escolar, el reglament del qual va ser aprovat al darrer ple.

Dibuix de Joan Machado al blog una guitarra en mi placard

A continuació algus acords de la Junta de Govern
  (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb