URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Puig de l'Escuder i voltants de Caimari... Caminant per Mallorca (XXV)

Alternativa | 22 Febrer, 2009 19:00 | facebook.com twitter.com

D'escursió virtual amb Toni Flores al Puig de l'Escuder i voltants de Caimari.

 

 (Segueix)

Moció conjunta sobre Gaza

Alternativa | 22 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Al darrer ple ordinari es va aprovar per unanimitat una  moció conjunta sobre la Franja de Gaza. En principi nosaltres i els grups de UM-UNPI, i PSOE havien presentats dos mocions diferents sobre el tema.

Finalment la moció va ser la segúent:

Atès que el Ple de l'Ajuntament de Pollença ha assumit recentment el compromís d'observar, donar suport i promoure els Drets Humans que la Declaració Universal consagra i s’ha declarat el municipi de Pollença territori dels drets humans.

Ates que la població civil de Gaza (Palestina), sotmesa a un duríssim bloqueig per part d'Israel, viu des de fa mesos una dramàtica situació de pobresa i mancances de tota mena. A la que des del dissabte 27 de desembre, s'hi ha afegit la brutal agressió de l'exèrcit israelià. Atac que ha causat més de mil morts, milers de ferits greus, i la destrucció d'equipaments i infrastructures bàsiques com hospitals, escoles i, fins i tot, seus de l’ONU, provocant una gran emergència humanitària.

Atès que el legítim dret d’Israel a defensar la seva seguretat no pot suposar en absolut carta blanca per infligir un càstig col·lectiu la població civil palestina de Gaza i que l’atac del Govern d’Israel és manifestament cruel, desproporcionat, immoral i il·legal, ja que ha provocat conscientment la mort de nombrosos civils innocents, àdhuc nens, que no tenen res a veure amb l’agressió terrorista de Hamàs i està situant a la població de Gaza, en unes condicions humanitàries extremadament difícils.

Atès que els atacs de Hamas, per mitjà del llançament de coets a poblacions israelianes, no són excusa per l’ús desproporcionat i indiscriminat de la força per part d’Israel que, enlloc d’afavorir la pau i la seguretat pel seu poble, condueixen a una espiral de violència que amenaça amb perpetuar-se en el temps i eradicar les esperances d’arribar a una solució global, justa i duradora pel conflicte d’Orient Mitjà.

Atès que davant d’aquesta dramàtica situació, els esforços diplomàtics desplegats per la comunitat internacional no estan donant els resultats necessaris per permetre alleujar el patiment extrem que està patint la població civil.

Atès que el nostre país, amb una provada capacitat d'interlocució a la regió, pot i ha de jugar un paper clau en els esmentats esforços internacionals per obrir un espai a la política i aconseguir el cessament de la violència, tal i com promou el pla de pau egipci.

Atès que estam convençuts que aquest conflicte només pot tenir una solució política que passa, tard o d’hora, pel diàleg, la negociació, el perdó i la reconciliació, i que la violència no resoldrà res ni farà desistir ningú de les seves posicions, ans al contrari, no farà més que generar més violència i odi.

PROPOSTES DE RESOLUCIÓ

El ple de l’Ajuntament de Pollença acorda

  1. Mostrar la seva més enèrgica condemna a les accions militars empreses pel Govern d'Israel a la Franja de Gaza, absolutament desproporcionades i contràries a les més elementals normes del Dret Internacional.

  2. Condemnar rotundament els atacs de Hamas contra la població d'Israel i exigir que posi fi als mateixos.

  3. Expressar la seva més profunda indignació per la dramàtica situació humanitària a la Franja de Gaza, i exigir al govern d'Israel que compleixi amb les seves obligacions segons la legislació internacional posant fi al bloqueig, permetent el ple accés d'ajuda humanitària i de la premsa internacional.

  4. Donar suport a l'actuació del Govern en matèria d'ajuda humanitària amb el desplegament de diferents operatius d'emergència i l’augment de les aportacions, que posa de manifest el compromís i la solidaritat que els ciutadans espanyols tenen amb els palestins.

  5. Demanar al Govern espanyol i a l’Unió Europea que utilitzin totes les vies de pressió política, diplomàtica, comercial i econòmica que estiguin al seu abast per aconseguir un alto el foc permanent, l’atenció humanitària urgent a la població de Gaza, el diàleg  entre tots els actors implicats i la represa del procés de pau per tal de complir les resolucions de les Nacions Unides i d’arribar a una solució justa pel llarg conflicte que es pateix a Palestina.

  6. Posar en marxa a la ràdio i web municipals una campanya de solidaritat amb els palestins (anuncis, informació, entrevistes...) per fer arribar als mateixos ajuda humanitària mitjançant ONGs o Associacions que facin feina a Gaza.

  7. Fer arribar d’aquest acord (traduït al castellà), al president de la Comissió Europea, al representant de la política exterior i de seguretat comuna de la Unió Europea, al President del Govern Espanyol, al ministre d’assumptes exteriors i a les Ambaixades d’Israel i Palestina a Madrid

  Per fer una donació en doblers es pot fer a la página de la Oficina de Nacions Unides pels Refugiats Palestins  (UNRWA) .

 

 

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb