URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Incomplint la llei de Protecció Animal

Alternativa | 23 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquesta setmana passada la Conselleria d'Agricultura és va confirmar que el batle va incomplir la llei de 1/92 de Protecció Animal que viuen al entorn humà, a la passada Fira de Pollença on es va realitzar una mostra de caça de cabra amb llaç i una exhibició de voladors dels caçadors a pesar de que la Conselleria  havia denegat l'autorització per realitzar aquests actes.

Ens sembla totalment inconcebible que un batle incompleixi la llei a pesar de totes les nostres advertències i de la denegació de l'autorització per part de la Conselleria (clar com ell no pagaria la possible sanció).  Tampoc ens resulta lògic que la Conselleria no hagi obert el corresponent expedient d'infracció sancionador i que ens hagi enviat aquesta notificació quan ha passat el termini de dos mesos, al qual es pot obrir l'expedient.

En declaracions al Diario de Mallorca el batle va dir que  la denegació del permís per part d'Agricultura va arribar dos dies després de celebrar-se l'acte (això seria el dimarts 11) però a l'escrit que ens ha enviat la Conselleria d'Agricultura  (el podue llegir pdf) diu clarament que la resolució es va transmetre el mateix divendres dia 7 de novembre via fax ( evidentment en horari de feina), o sigui dos dies abans de que s'arribés a fer l'espectacle. Per tant ens sembla que una vegada més el nostra batle menteix.

També hem d'afegir que quan el batle va demanar a la Conselleria de Medi Ambient autorització per fer la demostració de caça de cabra no va especificar que aquesta demostració es feia al nucli urbà i no a cap vedat de caça, i la Conselleria de Medi Ambient va donar autorització sense informarse d'aquest fet, i el que és pitjor sense especificar autorització que aquesta era una condició imprescindible (especificaven altres condicions com l anecessitat de llicències dels caçadors, identificació dels cans, origen legals de les cabres...)  Curiosament l'escrit de la Conselleria de Medi Ambient també va fer entrada el 7 de novembre a l'Ajuntament, però aquest si que el va llegir el batle.

Esperam que els dies 7 i 8 de març a la diada de la Caça  no es faci aquest tipus d'exhibicions" a l'aparcament de Can Conill ja que en aquest moment el nostre batle ja no pot excusar que desconeixia l'incompliment de la llei

El batle no es pot amagar darrera autoritzacions de la Conselleria de Medi Ambient ja que si les demostracions es fan a  terrenys que normalment són utilitzats com aparcament de cotxes no és pot considerar com terrenys cinegètics. Els terrenys de Ca'n Conill han estat modificats artificialment per imitar una zona de caça perquè evidentment no ho és i no es pot regir per la Llei de Caça, si no per la Llei de Protecció Animal i per tant no és la Conselleria de Medi Ambient la responsable, sino la d'Agricultura que ha de fer complir  l'article 4, paràgraf "a" de la Llei que prohibeix l'ús d'animals en festes o espectacles, en el que els animals pugin ser objecte de mort, maltractament, danys, sofriments, tractaments antinaturals o es pugui ferir la sensibilitat de l'espectador.

Ara el que ens preocupa és que els dies 7 i 8 de març s'ha previst celebrar una diada del caçador a Pollença,encara no s'ha publicat el programa d'aquesta diada, que sembla que duen molt de tapadillo de moment només hem pogut veure el cartell. A la premsa s'ha parlat d'exhibicions" a l'aparcament de Can Conill, on encara  no s'han retirat les pedres que es van utilitzar a la Fira , el que ens fa sospitar que es repetirà aquest acte. Esperam que no es torni a incomplir la llei, ja que en cas de que es faci demanarem l'obertura del corresponent expedient d'infracció sancionador  i en aquest cas consideram que hauria de ser el batle  qui pagués la seva irresponsabilitat.


Veure articles anteriors sobre el tema

La Fira és una fira d'artesania no una diada de caça.

El joc de la democràcia.

Caçar cabres amb llaç és una cosa i fer aquestes exhibicions a un munt de pedres a un aparcament és un altra.

Fotografia de l'anterior diada de caça feta a Campos
 
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb