URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Construcció versus Turisme (ple de febrer)

Alternativa | 24 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Aquest dijous 26  a les 20:00 ple ordionari. Con sempre esperam els vostres suggeriments, precs i preguntes. De moment un petit resum, ja parlarem més detalladament de cada punt i de les nostres dues mocions.

El títol de l'article fa referència al punt 14, un punt presentat per sorpresa.

1.- PART RESOLUTIVA.

1.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió ordinària celebrada dia 29 de gener de 2009.

2.- Aprovació, si procedeix, de l'acta de la sessió extraordinària i urgent celebrada dia 16 de febrer de 2009.

3. - Reconeixement extrajudicial de l'Ajuntament. Segueix el desgavell econòmic i els regidors de l'equip de govern segueixen gastant doblers superiors al que tenien pressupostat. En aquest cas més d'un milió d'euros (1,130.522,62 euros).  Mentre el pressupost del 2009 a pesar d'haver contractat una empresa per ajudar segueix sense arribar al ple ( ja són quatre mesos de retard).

4.- Reconeixement extrajudicial de 1 'organisme autonom Residencia Social de Santo Domingo.Segon reconeixement d'extrajudicial a la Residència on cal fer un replantejament. 

5.- Aprovació provisional Ordenança reguladora deis preus públics per a la prestació de serveis i realització d'activitats de l'Escola Municipal de Música de Pollença.

6. - Aprovació provisional Ordenança reguladora de la taxa per prestació de serveis a les platges.

Es regularitzen aquestes taxes, l'ordenança fa tems que s'hauria d'haver fet.

7.- Moció presentada pel grup PP-UMP de transferència als Ajuntaments de les competències de joventut, cultura i esports. Sobre tot al cas d'esport molt de despeses pels ajuntaments i poques ajudes.

8. - Proposta d 'adhesió a la Xarxa Balear de Pobles pel clima. De moment la xarxa té molt poc doblers per passar de la informació a l'acció.

9.- Moció presentada pel grup de PP-UMP d'obertura de nou parc de la Gola.El que demanen està en vies de solució; recepcionar parcialment les obres executades i  condicionar i mantenir elpoarc en condicions.

10.- Moció presentada pel grup Alternativa esquerra Unida-Els Verds d'adhesió de l'Ajuntament de Pollença a l'Agencia per a la Protecció de la legalitat urbanística i territorial de Mallorca.

Pensam que ara tenim l'oportunitat d'iniciar un nou temps a la disciplina urbanística del municipi amb l'ajuda del Consell.

11. - Moció presentada pel grup Alternativa Esquerra Unida-Els Verds de refugi al vedat de caca major de la cabra salvatge mallorquina a Formentor.

L'Ajuntament ha de rebutjar aquest vedat i fer el possible pel que no es faci.

12. - Aprovació de l 'Avanç de la revisió del PGOU de Pollença i adaptació al Pla Territorial de Mallorca.

Tots els grups hem mantingut un bon grapat de reunions i les línies generals de l'Adaptació són positives.

13.- Ratificaciá de l'acta de recepció de la UNAC-13. Es tracta dels habitatges que han fet al costat de la rotonda del gall.

14. - Aprovació inicial de la modificació puntual de l'article 60 de l'ordenança de Policia i Bon Govern de l'Ajuntament de Pollença. Aquesta modificació es va presentar ahir per sorpresa a les comissions informativa, es tracta d'un tema complicat i la veritat que aquesta  urgència no és bona.Per salvar la construcció es pot enfonsar el turisme.

L'article 60 diu:

A tot el sòl urbà dels nuclis de la cala Sant Vicenç i del Port de Pollença
i a les urbanitzacions de la Font i el Vilà, durant el període comprès entre el 1er.
de maig i el 31 d'octubre, queden prohibits els següent treballs de construcció:
a) Obres a la via pública o a terrenys d'us públic general com parcs, jardins,
places, etc.
b) Obres de moviment de terra o excavacions superiors a 25 metres cúbics
i enderrocament d'edificacions.
c) Obres de construcció utilitzant qualsevol artefacte que no respecti els
nivells acústics fixats als articles següents.

 Davant de la crisi actual del sector de la contrucció la primera proposta de l'equip de govern és fer un canvi durant un any d'aquest article; reduir el periode de prohibició que passaria ser de 15 de juny a 30 de setembre. Una segona opció  seria que del 1 de maig al 15 de juny i al mes d'octubre s'apliqués una reducció horaria( comes fa a Pollença) i que es poguessin fer les activitats de l'article 60 de 10 a 13 i de 16 a 18 hores.

15. - Propostes/Mocions d 'urgencia

  PART DE CONTROL I SEGUIMENT.

l. - Informació de Batlia

2.- Dació de compte dels acords de la Junta de Govern i de les resolucions de Batlia

3. - Precs i preguntes

 Del blog denuncias por viviendas.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb