URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Podem no tenir doblers, però la vida ens dóna temps.

Alternativa | 25 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

Seguim resumint el darrer ple ordinari al mateix varen presentar una moció per la creació d'un banc de temps a la ciutat. A la comissió informativa varen arribar a l'acord de ser una mica menys ambiciósos i no crearem un banc si no que l'Ajuntament  ¡ donarà publicitat i informació per que els ciutadans puguin conèixer i apuntar-se a un banc de temps.

Als bancs de tems la unitat d'intercanvi és l'hora, independentment del servei que s'ofereixi o que es rebi. En temps de crisi pensam que aquesta pot ser una bona iniciativa. Els Bancs dels Temps són grups de persones motivades per a intercanviar temps, dedicant-lo a tasques puntuals fomentant així l'oportunitat de conèixer i confiar en els altres, per tal de resoldre les necessitats de la vida diària.

 

  Aquestes iniciatives van començar als anys noranta a Itàlia i s’han arrelat per tot el món amb una gran acceptació per part de la ciutadania. Moltes vegades si no s’estenen més és pel desconeixement de la gent.

Els bancs de temps són un lloc de trobada per compartir i apropar les persones, on s’aprèn a donar i a rebre sense cap tipus de transacció econòmica. És una eina molt útil per crear i ampliar les xarxes socials per a la millora de la convivència ciutadana, i oferir una major varietat de serveis als veïns i les veïnes.

 A Palam el banc de temps del barri de la Soledat i del Polígon de Llevant funciona amb gran èxit des de novembre de 2006 i forma part del programa social de rehabilitació integral d'aquestes barriades. Els responsables actuals del projecte són treballadors socials. A la mateixa Palma La regiduria d'Educació, Igualtat i Drets Cívics ha decidit dona suport a les entitats que desitgin engegar un banc del temps.

A Mallorca existeix ja l’associació “hoy por ti mañana por mi” que a Sa Pobla te 27 socis per exemple  que ofereixen i rebre tot tipus de serveis

És una activitat que no competeix amb els professionals ja que no hi ha transacció comercial per mig. Potència l’atuoestima i fortaleix els vincles entre veïns.

 Com diu un dels lemes d’aquest activitat. Podem no tenir doblers, però la vida ens dóna temps. En les nostres mans està decidir en que invertim aquest temps.

Imatge de la pàgina web de "hoy por ti mañana por mi"on podreu trobar informació molt completa del funcionament d'aquest banc de temps

 

 

A continuació la moció

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb