URXELLA

http://alternativaperpollenca.com

Obrir el passeig

Alternativa | 26 Febrer, 2009 07:00 | facebook.com twitter.com

El dilluns varem fer una roda de premsa  del Bloc per parlar de la proposició no de llei que presenta el BLOC al Parlament instant al govern espanyol a fer compatibles els usos civils i militars dels terrenys i instal·lacions militars als municipis de Pollença (Base del Port de Pollença) i Alcúdia (Cap des Pinar), com a primera passa per a la seva plena reincorporació a l’ús per a la població civil.

Simplement es vol instar al govern espanyol a crear la comissió mixta (aprovada al Congrés fa quasi dos anys) per estudiar les possibilitats de donar ús civil a les zones de les bases militars d’aquests dos municipis que actualment no tenen funcionalitat per a la defensa.Una petició més que moderada i raonable que al cas de Pollença suposaria obrir el passeig.

Hem de recordar que el Congrés dels Diputats, el passat mes de març de 2007, va adoptar un acord a favor de retorn dels terrenys i instal·lacions esmentats per a ús i gaudi de la població civil. L’acord incloïa la proposta de la creació d’una comissió mixta per a l’estudi de l’ús civil de les bases, una comissió que no ha estat creada. El PSOE va se l'única partit que va votar en contra, i fins ara a pesar de aquesta aprovació no s'ha donat cap pas per formar la comissió, el que ens sembla prou antidemocràtic. Sembla que no serveix de res aconseguir una aprovació al Congrés.

Al cas d' Alcúdia, es tracta d’uns terrenys de gran valor ambiental, al Cap des Pinar, que a més a més en aquest cas són de propietat  municipal, en cessió d’ús a Defensa, i que podien ser gaudits pels ciutadans d’Alcúdia garantint al mateix temps la seva preservació.

Al cas de Pollença  es va aprovar una moció per unanimitat al mateix sentit. Veure article "la base un pas més aprop". A Pollença la gran diferència respecta a Alcúdia és que parlam de propietats privades expropiades a la Guerra Civil i n'hi ha una por, lògica per part de la ciutadania, a que una vegada tornades les propietats la zona sigui destruïda com altres llocs del Port.  Per això des del principi s'ha parlat de que dins la comissió és imprescindible assegurar la protecció mediambiental de la zona; no permetre cap construcció nova i que es garanteixi la conservació i restauració o readaptació dels edificis ja construïts. El plantejament actual és de moment aconseguir al manco la continuïtat del passeig i l'accés a les platges.  

Per terminar hem de dir que el passat mes d’octubre, un alt càrrec del Ministeri de Defensa va anunciar davant el conseller d’Interior de Consell de Mallorca la disponibilitat del Ministeri d’estudiar les fórmules per fer compatibles l’ús militar i servei d’aquests espais.

Fotografia de la roda de premsa de Joan Frau (Diario de Mallorca).

 

 
 A continuació la proposició no de llei.

 

 (Segueix)
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb